Aktuálně: 2 621 inzerátů263 827 diskuzních příspěvků19 201 uživatelů

Italský chrtík - kašel

TerezaPacho (neregistrovaný) 27.12.2025, 13:52:00 xxx.xxx.33.204

Ahoj všem, obracím se na vás s prosbou, jestli jste se někdo nesetkali s podobným problémem. Máme rok a půl starého italského chrtíka a poslední 3–4 měsíce řešíme epizodický kašel. Není to nic trvalého – třeba 5 dní je úplný klid a pak během dne několikrát zakašle (např. 4–5×), pak zase nic. Byli jsme u veterináře, srdce i dýchací cesty by měly být v pořádku. Teď bere antiparazitika, ale zatím nám nepřijde, že by to mělo nějaký efekt. Zároveň doma bojujeme s plísní (intenzivně řešíme odstranění), ale ty přípravky taky nejsou úplně šetrné k dýchacím cestám, tak z toho mám trochu obavy. Jsem z toho nervózní i proto, že jsme dřív měli pejska kardiaka s kolapsem průdušnice, ale tohle by měl veterinář z 90 % vyloučit. Další navrhovaný postup je endoskopie, kvůli případnému cizímu tělesu v hrtanu apod. Přijde mi, že kašle hlavně při hře, když má otevřenou pusu, vrčí, tahá hračky a jako by si „něco rval do krku“. Veterinář zmínil i případné alergie, ale nejsem si jistá, co by mohlo způsobit tuto alerg. reakci. Máte někdo podobnou zkušenost?

kometa
kometa správce
27.12.2025, 14:41:58 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele TerezaPacho z 27.12.2025, 13:52:00

Teď bere antiparazitika

Jaká antiparazitika? A je potvrzeno, že je začervený? Koprologií?

srdce i dýchací cesty by měly být v pořádku.

A tohle se zjistilo jakým vyšetřením? RTG, sono, EKG?

kvůli případnému cizímu tělesu v hrtanu apod. 

Já mít cizí těleso v hrtanu, tak kašlu furt a dusím se.

Asi bych změnila veterináře. Protože tomuhle bych nevěřila, že diagnostikuje kolaps průdušnice.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.