Ja vim ze jsme asi divna, ale ja chci mraz a snih! Hned ted!
U nas cca 5 cm bahna vsude, na dvore obzvlast. Psi jak dobytci, 3x denne menim prosteradla v predsini (naslapova zona), asi tak 10x denne zametam a vytiram a asi tak 1000x denne nadavam. Fakt hnus fialovej!
Jako bonus jsem se dneska rano vymazla v lese. Snih uz neni nikde krom cest, kde to bylo uslapany na led a jeste to uplne nedoroztalo. A pri vstupu do lesa je nutno prekonat takovy melci sirsi pangejt, cesticka tam samo se zbytky sneholedu, tak jsme pojala napad to sebehnout a vybehnout protisvazik setrvacnosti … jenze on dolu nejakej hajzlik (priroda/osud?) nainstaloval spadnou vetev, ktera tam minuly tyden nebyla a ktera nebyla v ty tme videt …
Takze evolucni vyvoj v praxi - nejprve Poletucha, pak Platys a nasledne Jozin z bazin 😀
Ja vim ze jsme asi divna, ale ja chci mraz a snih! Hned ted!
U nas cca 5 cm bahna vsude, na dvore obzvlast. Psi jak dobytci, 3x denne menim prosteradla v predsini (naslapova zona), asi tak 10x denne zametam a vytiram a asi tak 1000x denne nadavam. Fakt hnus fialovej!
Jako bonus jsem se dneska rano vymazla v lese. Snih uz neni nikde krom cest, kde to bylo uslapany na led a jeste to uplne nedoroztalo. A pri vstupu do lesa je nutno prekonat takovy melci sirsi pangejt, cesticka tam samo se zbytky sneholedu, tak jsme pojala napad to sebehnout a vybehnout protisvazik setrvacnosti … jenze on dolu nejakej hajzlik (priroda/osud?) nainstaloval spadnou vetev, ktera tam minuly tyden nebyla a ktera nebyla v ty tme videt …
Takze evolucni vyvoj v praxi - nejprve Poletucha, pak Platys a nasledne Jozin z bazin 😀
U nás přes noc napadlo, odhazovala jsem dnes hodinu. 😊
Tak u nás teda ještě línání nezačalo…což mi připomíná, že budu muset vzít Ginu z gruntu, protože jak začne línat, tak z ní to neleze, jak má tu srst po kastraci ne úplně všude ok, tak se jí pak z toho dělaj dredíky…tak abychom měli volné kapacity.
Jinak já když třeba vezmu berbery…sourozenci, žijící ve stejném prostředí…Sára začínala línat povětšinou začátkem března a Jack už začal po vánocích…takže člověk furt vyčesával až do dubna a než jsem se rozkoukala byl srpen a Jack už zase přesrsťoval na zimu…a Sára standardně až konec září, říjen…mi někdy přijde, že jak každej línal jinak, tak jsme defakto línali skorem celej rok..
…mně ta zima už zničí, včera jsem komplet vymrzla v hale v Lánech, kde byla větší zima než venku, kde pro změnu byla zima, bláto a občas něco padalo…ráno jsme tedy z Prahy vyjížděli v dešti…dneska hlava a záda bolí ze včerejšího promrznutí k uzoufání, ale trochu se oteplilo a hlavně je SUCHO na chodnících…
u nás to ráno klouzalo (namrzala mlha), ale dopoledne vykouklo sluníčko a po obědě v lese bylo hezky - sice už zataženo, ale roztály vyjeté koleje na silničce - takže se dalo neklouzat, ale pohodlně jít. A v lese je stále troška sněhu - takže čistý pes. A tak jsme dali delší okruh, a konečně jsem měla pocit, že mám celou dobu pevno pod nohama.
Dnes u nás ažuro a poměrně už i sucho. Radost mi udělal přezimující 1,0 konipase horského, který ty mrazy přestál evidentně ve zdraví a vesele honil “cosi” v příbřežních travách …ledňáček nikde, zmizeli hoholové, místo nic se objevili morčáci velcí …7,6
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 10.02.2026, 06:49:47
No Aroseku vy jste nám fakt záviděli sníh a proč? Protože ráno odjíždím a všude krásný sníh, přijedu za 6 hod. a sníh nikde. Fakt to během chvilky zmizlo🥶.
No Aroseku vy jste nám fakt záviděli sníh a proč? Protože ráno odjíždím a všude krásný sníh, přijedu za 6 hod. a sníh nikde. Fakt to během chvilky zmizlo🥶.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 16:16:12
Jako jo , ale podle mě to bylo lusknutí prstem a není. Jedu od Karviné domů a po cestě už nic , tak se těším, že u nás ještě jo, že půjdu s kuliškami ven a kde nic tu nic fakt čistá tráva. Místo sněhu začal fučák a to takoví, že je snad s toho orkán👍pídi psy mi to odnese.
Sarah01, Daja - u nas ted trochu foukalo a aspon maloucko vyschla ta tuna bahna, co byla vsude kolem. Zaplat Buh za to! Ja uz si pripadala jak silena, furt zametat a vytirat a stejne prd platny, psiska jak dobytci (jako jim je to zrovna sumak), bahno snad i na lustru … proste parada. Proto zavidim snih. Chci ho, chci ho hodne a dlouho! Anebo aspon sucho.
Jo a Romadura konecne zacla harat, takze nastava obdobi silenych psu a venceni ne nadvakrat, ale natrikrat 😀