Jdu s dotazem - jestli se dá něco vymyslet, situaci zachránit.
Mouses je domácněvenkovní dospělý kocour. Přišel teď poslední dobou s tím, že ač dříve spal prostě celou noc a vstával až s námi, chodí nás teď budit, ať ho pustíme ven. Začal tím, že si i o víkendu trval na tom, že bude vstávat jako ve všední den - tedy ve čtyři ráno. Výborný. Teď to vytunil a i ve všední den nás budí třeba ve tři hodiny.
Protože je schopen začít škrábat do dveří, drahá polovina vstane a vyhodí ho tedy dle jeho žádosti ven. Ale pak už leckdy neusneme. Já jsem si uvědomila, že ho v tom, tím, že mu vyhovíme, utvrzujeme a říkám si, jestli by nepomohlo vytvrvat. Zase se bojím toho, aby tam neudělal nějakou rotyku…………. je to začarovaný kruh? Vím, že člověk je pro kočku dveřníkem, ale tohle je trochu moc. Zase jsem ráda, že spí doma - spešl v těchto mrazech - a necourá někde po venku.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 06.01.2026, 09:37:37
No to on rozhodně ne 😀 😀 . Nicméně tohle by to neřešilo, on je prostě venkovní, chce jít ven, je to oportunista a trvá si čistě na svým. a buzeruje okolí. On problém nemá. My jo 😀
Ronja s motejlem (neregistrovaný)06.01.2026, 10:15:37xxx.xxx.119.6
K. Nevečeřelová má nějaká videa, řešili to naši s kočkou, ale nemuseli brát ohledy na nové vybavení. Zateplený domeček venku, abyste neměli takový strach?
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 06.01.2026, 10:15:37
Joo, to von má zateplený domeček, pěkně obložený navrch ještě osbéčkama, aby to bylo echtgold. Chodívá tam, nicméně teď chodí spát domů - což jsem ráda, že jo. nechci ho vystrkovat.
Nevím co to zas vymyslel, prďoch jeden. Páníčkovi už dochází trpělivost, moc jí nemá 😀
Nevím jakový máte barák, sklep tam asi není? Nebo garáž, tam jsme dali dvířka do vrat a v garáži je tedy radiátor. V létě, když jsou víc venku, nebo se teďka zapomenou, tak prostě spí v garáži(taky nám nejdou do dveří, či zdi dát dvířka) Naše kočky jsou naučené, že je večer(o půlnoci, když jdem spát) zavřu do pracovny a ví prostě, že je otevřu až v 7h. Jenže u kocoura, co byl donedávna venkovní tohle zřejmě fungovat nebude. Nepustíte ho, téměř s jistotou udělá nějaký naschvál😎To zase naše Gucci umí taky, ona je pěkná potvora umíněná. Chce jít k večeru ven, já usnu u televize, muž je ve své pracovně, nikdo to neví, neřeší, tak něco počůrá, jako nedávno ledničku👎
já to mám jinak, taky vybírám nový vchodový dveře, akorát že mám divný požadavky jakože povrchová úprava musí zvládnout drápy od nory a taky v nich musí být ta dvířka, nebo možná můžou být dvoukřídlá s menším křídlem a ta dvířka tam, teď jsou stejně zbytečně široký a otevřené se blbě vlezou do chodby
ale ty dvířka a ta nora je prostě požadavek, přes které nejede vlak. budu se asi muset vypravit někam do showroomu a popovídat si o tom naživo.
zase třeba nepotřebuju extra protizlodějskou úpravu.
Jo, kdyby člověk plánoval barák až teď, už by plno věcí udělal jinak, počítal předem s tím a s tímhle. To Zrzavci asi taky neměla, kocoura má tuším jen krátce, omylem😜
Mouses se k nám přistěhoval krátce poté, co jsme se přistěhovali my, v tom problém není, ale ty dveře by pak nesplnily ty požadavky, které splnit musíme. A i chápu drahou polovinu, že do tak drahých dveří se řezat a vkládat dvířka nebudou.
No pro dnešní noc se chlapec opanoval, ono taky přituhlo ještě víc, tak co by se dral ven. Je teda ale zase fajn, že si řekne, že tam doma nic neudělá.
já to mám jinak, taky vybírám nový vchodový dveře, akorát že mám divný požadavky jakože povrchová úprava musí zvládnout drápy od nory a taky v nich musí být ta dvířka, nebo možná můžou být dvoukřídlá s menším křídlem a ta dvířka tam, teď jsou stejně zbytečně široký a otevřené se blbě vlezou do chodby
ale ty dvířka a ta nora je prostě požadavek, přes které nejede vlak. budu se asi muset vypravit někam do showroomu a popovídat si o tom naživo.
zase třeba nepotřebuju extra protizlodějskou úpravu.
My máme pro kočky velkou trubku do suterénu domu, teď na zimu před ní manžel instaluje kus koberce jako lítačku, aby tím tolik netáhlo, ale je to do sklepa, kde je většinu roku chlad vítaný. Tak možná by to bylo řešení a dveře by pak bylo jednodušší sehnat.
I když dvířka pro kočky už je to nejmenší, sousedka je má i ve skleněných dveřích. Horší bude požadavek na povrchovou úpravu.
Ale chápu, u nás je všechno limitováno zvířectvem a dětma, kolikrát spíš koupíme to nejlevnější s tím, že se to stejně z pár let bude měnit, naposledy třeba sedačka, koukala jsem hlavně na dyzajn a lehce si připlatila za lepší potah, ale odmítla jsem za něj dát 100tis, protože u nás vydrží max 5 let a je jedno jaká je to kvalita.
Do skleněných dveří jdou, to vím, ale my máme plněné argonem. Zrzavci jako, že kvůli pojistce třeba? musíte mít protivloupací dveře? Tak to my by sme neměli šanci🙄 protože celý barák dokola jsou prosklená okna/dveře. Nemáme ani jedny jedinné plné😏Jo vlastně jo, v zahradním domku😉