Aktuálně: 2 553 inzerátů265 997 diskuzních příspěvků19 231 uživatelů

Kocour kalí vedle zachodu

Tomáš (neregistrovaný) 10.01.2026, 19:36:09 xxx:xxx.41cc:c98e

Dobrý den

Mam problém se svým 7letym kastrovaným kocourem již pár měsíců chodi kakat vedle záchodu, ale na malou si tam normálně dojde. Nechápeme to zdravotní potíže by dle vet neměl mít. Zije ještě s 9letou kastrovanou kockou. Máme v místnosti 4 záchody z toho jeden kryty. Hrudkujici stelivo. Nevim jak to kocoura odnaučit. Vždy jde těsně vedle záchodu. Ale na malou si dojde normálně dovnitř. Jsme bezradní. Dekuji za rady 

Bodlinka
Bodlinka 10.01.2026, 19:46:14 xxx.xxx.95.159

v podstatě dvě možnosti.

záchod je mu malý. některé kočky se v hajzlíku aranžují tak dlouho, až je nakonec zadek vedle

nebo se mu ekluje stelivo. na malou nemusí nějak hrabat, prostě zalevituje, ale na velkou už se s tím stelivem přichází víc do kontaktu a může se mu nelíbit. buď stelivo samotné, nebo je to třeba už špinavé. jsou kočky, co nebudou kadit do záchodu, ve kterém je nachcáno, nebo cokoliv od druhé kočky.

Tomáš (neregistrovaný) 10.01.2026, 20:13:01 xxx:xxx.41cc:c98e

Právě, že pravidelně čistíme co nejdříve po tom co jedna z nich udělá nějaký nepořádek. Každopádně mají vždy 2-3 záchody čisté. Mam 2 záchodky z obchodu v největší velikosti a pak jsem zkusil 2 přepravky na jablka. Vetsi uz me snad nenapada. Ohledně steliva me napadají uz jen pelety a nebo písek. Silikáty jsme uz zkoušeli ale nevyohovovali. Zajímavé také je že druhá kočka se normálně vykaká do kockolitu

lesnizinka
lesnizinka 10.01.2026, 20:33:49 xxx.xxx.31.103

Popřemýšlet, co se změnilo v době, kdy to začal kocour dělat. Nespoléhat na to, že vet hned přijde na to, že tam nějaký zdravotní problém je. A za třetí: to stelivo je celou dobu stejné, nebo jste měnili, třeba i vícekrát? Zkoušela bych prostě jiné druhy steliva. 

kometa
kometa správce
11.01.2026, 08:35:58 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tomáš z 10.01.2026, 19:36:09

již pár měsíců chodi kakat vedle záchodu

Pobavilo mě zadání  - kalí vedle záchodu.🙂Jako, že pije.

K věci - opravdu se trefuje vedle nebo jsou bobky vyhrabané po akci? Upřímně - mám dva kocoury a občas taky sbírám vedle záchůdků. Neřeším. Prostě seberu a hodím do mísy.

Můj předchozí kocour začal kálet různě po bytě. Zničehonic. Žádná změna neproběhla. A po pár týdnech to zase odeznělo.

Prostě kočky, no.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.