Nemám😛já jsem na tom jak Bobiš, trvá to, ale taky se nakonec dočkám…v dubnu, tuším 9.ho.
Dneska už jsem vyrazila na jarní práce, omydlila jsem čemeřice. Vlastně včera jsem konečně vysadila česnek, co měl být už tři měsíce v zemi, ale on tam stejně tak akorát celou zimu čučí😉Zpět k čemeřicím, holky nepsala vy jste některá, že pěstujete čemeřice?(nebo to bylo ještě na psech, nebo ještě na zahradnickém🙄) Každé jaro musím omydlit staré listy, protože úplně zčernají. A myslím, že normálně se to nedělá, že ty moje jistě mají nějakou houbovou chorobu🤔
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 24.02.2026, 22:10:07
Já fakt nepochopím proč u nás vše tak trvá, jasně každý to umí vysvětlit, ale i tak to trvá🙏.
Raduš ty výš, že já jsem zahradník na prd a mám dotaz můžu ostřihat ovocné stromy příští týden? Potřebují to a dost urgentně a kanadské borůvky mi strašně se vytáhly a samo, že na horu nedosáhnu, je takový neforemní keř, když je ostřihám neublížím?
Sem tam si napíši s Fikovnicí, dovolila mi vám sem napsat drobné aktuality. Fido přežil tu hroznou krizi na podzim a dokonce v posledních týdnech se zvetil tak skvěle, že z ležáka a JIP pacienta vetkliniky se stal chodícím aktivním kocourem, vyskočí si i na kočičí strom a Fikovnice se radovala. Bohužel teď poslední dny zase řeší tu cukrovku, inzulin se nedaří dobře vyrovnávat a kocour má nepříjemné příznaky a není mu dobře. Snad to s veterinářkami zase zvládnou, aby byl spokojený.
Fikovnice nějak funguje, hodně jí pomohlo zlepšení Fida, no teď má zase starosti. Ostatní kočky naštěstí v pořádku, kdo sleduje fejsbůk, tak má průběžné informace 🙂
Fikovnice vás všechny moc zdraví, Bobči operace a zdařilá reoperace ji velmi potěšila, považuje to za zázrak vzhledem k tomu, co o op. páteře slýchala… Tak držíme palce, aby to bylo už jen lepší, u Bobči i u Fidouše.
A nevíte prosím někdo, jestli vůbec a jak se prořezává švestka? Já jim mám už hrozně vysokou, že do horních větší už nedosáhnu ani na žebříku, tak kdyby to šlo trochu prořezat a nic se jí nestalo, byla bych ráda.
Jinak včera jsem narazila na výprodej u nás v supermarketu s rostlinami a zahradními potřebami, budou bohužel zavírat, jsou v insolvenci, tak jsem nakoupila všechno nářadí nové, už všechno tak nějak dosluhovalo. Tak mám docela radost, i když kdovíjaká zahradnice nejsem. 😊
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 25.02.2026, 12:51:40
Já taky díky…já nemám problém říznout do jabloně nebo do třešně…tu to teď na jaře čeká…ale u tý švestky taky furt tápu…a tak koukám, že to vezmu z jedný vody na čisto a mladý švestky trochu umravním.
A nevíte prosím někdo, jestli vůbec a jak se prořezává švestka? Já jim mám už hrozně vysokou, že do horních větší už nedosáhnu ani na žebříku, tak kdyby to šlo trochu prořezat a nic se jí nestalo, byla bych ráda.
Jinak včera jsem narazila na výprodej u nás v supermarketu s rostlinami a zahradními potřebami, budou bohužel zavírat, jsou v insolvenci, tak jsem nakoupila všechno nářadí nové, už všechno tak nějak dosluhovalo. Tak mám docela radost, i když kdovíjaká zahradnice nejsem. 😊
Začnu tady🙂 švestka se prořezává v době, kdy kvete a těsně po.
Já fakt nepochopím proč u nás vše tak trvá, jasně každý to umí vysvětlit, ale i tak to trvá🙏.
Raduš ty výš, že já jsem zahradník na prd a mám dotaz můžu ostřihat ovocné stromy příští týden? Potřebují to a dost urgentně a kanadské borůvky mi strašně se vytáhly a samo, že na horu nedosáhnu, je takový neforemní keř, když je ostřihám neublížím?
Dáji, to se ptáš té pravé, mě všechny borůvky postupně mřely, nevydrží tu ani jedna. Umře, dosadím, umře další👎Takže řez…ten jsem fááákt nikdy nepotřebovala, tedy ani vědět, kdy a jak😏
Na Fíkovnici myslím často, už jsem se několikrát chtěla zeptat, jestli jste někdo na sítích a víte, jak na tom s kočinama jsou. Přemýšlela jsem, proč už sem nechodí, ale jestli je jí někde líp, je tam spokojená, tak to je asi důležitější👍
U nás se řežou peckoviny červenec srpen.Protože profíci sadaři, máme v okolí dva a rozsáhlé sady, je tak stříhají. Podle nich je to lepší pro stromy, rychleji se zatáhnou a nehrozí klejotok. Možná amatéři to dělají jinak.
Včera odpůldne jsem opět byla kunit na posilovacím cvičení a dnes žiji! Asi to napoprvé byla nějaká krize a nebo včera jsem si fakt dala pozor, abych to necvičila tak poctivě, protože ani břišáky nic neříkají. Asi jsme tolik necvičili na hýždě, protože ani ty nebolí. Když se nehýbu. Bolí hodně záda (lopatky a okolí), což považuji za dobré znamení, trochu cítit ramena a svaly na rukou. Dost jsme pracovali s činkami a s tou posilovací gumou. A kliky jsme dělali. Moc kliků. Blé.
Dneska večer už skutečně jóga, takže si protrpím i rozcvičení, to bude žůžo 🙂
Volala Bobi tak, že dnes ji převážejí již do těch Pasek na LDN plus rehabilitace. Cítí se velice dobře, bolesti v rámci možnosti a jsem se honem vyptala jak na tom je chodí, sedí, ale jen s korzetem a pak může jen ležet, ale po dobu co ji to trápilo 10 let a posledních 10 měsíců se cítí o mnoho lépe. No hlavně, že nemá už takové bolesti a snad vše už bude jen OK.