Tak já se musím pobít v prs - celý víkend pracovní, v sobotu jsem s NÍM sestavovali zvýšené záhony a zakládali - plnili mojí vozejčkový důchodce. Dostali jsme za to prachy, normálně bych si je nevzala, ale strávili jsme na tom od 10. do 15. h a ještě s tím bylo neskutečné patlání, holt objednala cosi z Číny, tak se není co divit. Ale má to krásné, teď ještě žádala dovézt substrát navrch, tak jestli jí to nepřivezou děti, pojedu ještě pro substrát a o víkendu mám zase u ní co dělat 🙂
V neděli jsem se pochlapila u sebe, doplnila jsem si všechny zvýšené (teda všechny u políčka, zvýšený na rajčata má ještě čas, z toho musím přede vším vyškubat ty suché rostliny z loňska… ehm) a navrch rozdělila jemnou hlínečku z naplavenin z povodní, v té se dobře pracuje. Také jsem si přidělala dva nové zvýšené, teda spíš tři, protože ten jeden je dlouhý. Trochu jsme zase poklidili, hlavně vytahali krámy, které byly uložené přes zimu na políčku. Máti mi na políčko uložila na podzim keře - rybízy a rakytník a nevímcoještě, tak se jí musím zeptat, kam to chce zasadit, protože na políčku to teda nebude. Pak musím kolem políčka obnovit větvový plot, zase ho doplnit v místech, kde bariéru netvoří zvýšené záhony… Už mi uhnily původní kolíky, kolem kterých jsem větve kladla cikcak, takže jsem se rozhodla pro jednodušší řešení, než vyměňovat ty uhnilé, přiostřím si pár latěk a zarazím je podél toho plotu tak, abych větve nemusela proplétat, ale budu je tam prostě jen vršit mezi ty dvě řady kolíků 😀 Líbilo by se mi v čele toho políčka zvýšit plot tak, abych ho už nemusela navyšovat nějakým pletivem nebo sítí, aby mi tam nemohla srnka. Zrzavá mrcha.
No a slavnostně jsem na závěr do zvýšených rozdělila žluté a červené cibule a do těch nových dvou zvýšených, které jsou na paletách, takže do nich nemůžou hraboši, jsem rozhodila mrkve a ředkvičky, tak se těším, že z toho snad něco letos konečně bude. Teď ještě prosím zahradnicky zapršet. Hm, tak zítra v druhé půlce noci a brzo ráno má přijít krátký prudký přívalák, to teda není úplně zahradnické… Ale lepší než nic 🙂 Aspoň nemusím tahat vodu růčo fůčo.
Rozhodla jsem se, že si koupím zalévací konev už konečně, protože sice jednu mám, ale nemám k ní tu hubici se sítkem. A to nevím, zda se dá koupit nějak samostatně. Tak to koupím celé, co už…
Byla jsem oba dny absolutně zničená, ale je to hotovo. Musím vymyslet, jak budu spát, protože ta nová matrace je sice báječná na usínání, ale v noci se probudím a bolí mě celá záda (plošně, jako po práci, to je dobré, že nebolí něco víc a něco míň, že to bolí vše, ale…) a pak se do rána nějak snažím najít polohu, ve které bych usnula. A to je na prd, o víkendu jsem kvůli tomu (asi i za to mohl ten úplněk) usínala normálně odpoledne u televize… Zkusím zase spát na té staré proleželé matraci… A když nic, tak mám ještě možnost si tam hodit obyčejný tlustý molitan. Tak snad něco z toho půjde. Nebo jinak fakt nevím.