Tak to mám radost a Bobi přeji❤️ ať je to jen lepší a lepší nebo spíš skvělé a skvělé…..
Třetí víčko
Díky moc Dajo za zprávu !
Bobčo drž se!!!
https://m.youtube.com/watch?v=W7GpL4IfFDA&pp=ygUTUm9rIGR2b3UgZmFybcOhxZllaw%3D%3D
Ahoj holkyyyy,
Tak mi dneska psala Raduš soukroumně a já zjistila,že moje 3 poslední příspěvky tu prostě nejsou🤔Přičítám to starému noťasi,ze kterého jsem psala a on už teda blbnul,takže letěl včera do koše..takže píšu z telefonu a doufám,že se to tu konečně uloží…
Co se týče Bobči,mám velkou radost..ať je jí jen lépe a lépe…co se týče mojí Boženky (kozy🙂),tak jsem tu měla vetku,která jí prohlídla a řekla miyze na svůh věk vypadá kozena opravdu dobře,jen je prostě tlustá a to jí na ty klouby a artrózu asi moc nepomáhá…poslechla břicho,říkala,že to trávení není už úplně dobré,ale u takto staré kozy se není prý čemu divit..doporučila mi podat Božce pivovarský kvasnice do jídla(nebo v případě nouze trochu piva,ale ne moc,to by jí prý víc nadmulo),nebo na srovnání PH bachoru prý smíchat jedlou sodu s vodou a podat lžičku do tlamičky..no a taky pry jen seno a žádný šrot,tvrdý chleba apod…s tím teda zatím trochu bojuju přiznám..dávám jí aspoň pidi hrstičku na chuť..a kvasnice jsou na cestě..nevím,kde se zasekli..objednala jsem je už před týdnem..jinak teda prý to klepání u takhle staré kozy je opravdu nějaký diskomfort ve smyslu bolavého břicha nebo třeba kloubů…dneska třeba byla po ránu sice taková přepadlá,ale odpoledne už ťapkala a okusovala stromy a zlobila Ričí..
Jinak jobovka,co se mi stala doma…už od léta jsem slyšela,že mi v ložnici ve snížených stropech lítají myši..nic příjemného..sousedka je zase slyšela v podlahách..zalarmovala obecní úřad,ale nic..no a já ležím,spím a v cca 3 hodiny ráno rána jak blázen a kočky vylítli z postele..letěla jsem do koupelny a tam běhal velký potkan,který mi propadl nějakou šachtou ze stropu,o které jsem ani nevěděla,že tam je(byla přemalovaná barvou).Všude na zemi myší hovna,z tý šachty smrad myšiny..a Nikouš vlítl na potkana a zakousnul ho!!!Můj největší domácí pecivál a tlusťoch a takový lovec!!!!😂Takže jsem ho pochválila,potkana odnesla do popelnice a ráno zalarmovala úřad já..ale ne po dobrém😂Takže příští čtvrtek nám sem jede deratizační firma a jsem zvědavá,co z toho bude…
Z toho bych teda měla asi infarkt 😇 potkan potkana v koupelně. Dobře, že jste si dupla na obci. A šikovná čičinka teda!
Bože… to je drámo… tak snad ta deratizace bude úspěšná…
*potkat 😇 tam mělo být…
Tak to video byla špica moc se mi líbilo jak Vás kůň otravuje, kozičky moc roztomilé a nový stroj jednička👍.
Daja:Tak to video byla špica moc se mi líbilo jak Vás kůň otravuje, kozičky moc roztomilé a nový stroj jednička👍.
Díky 🙂
Dobrej nápad s tou kávičkou🙂.
Máte to tam teda parádní👍
A tolik zvířátek a ty kozičky jak skotačí, to je balzám na duši. Jen té práce, já bych to nedávala, takže obdivuju. 👍
Doron:Dobrej nápad s tou kávičkou🙂.
Máte to tam teda parádní👍
Děkujeme, snažíme se 🙂
Sarah01:A tolik zvířátek a ty kozičky jak skotačí, to je balzám na duši. Jen té práce, já bych to nedávala, takže obdivuju. 👍
Děkuji, proto máme tu techniku 🤫 pak na druhou stranu “nemame co dělat” 😁
Predevčírem to bylo 23 let, co jsem se přestěhovala ze severu (Těšín) na sever (Frýdlant), tak jsem měla celý den takovou vzpomínkovou. Tady je hezčí příroda, tam jsou …lidi. Tady jsem za celou dobu nenarazila na jakoukoliv kamarádku, natož nějakou lepší (to je těma koněma), naštěstí jsem měla obrovské štěstí v životním parťákovi (jsme spolu letos 20let), a to je to nepodstatnější, pak šlo a jde všechno samo. Taťka prodává “můj rodný dům”, chtěl mi ho nechat, nebo dceři, ale já se tam nevrátím. Místo, kde jsem si poslední roky v pohodočce přebývala s koněm dostal bratr (přebývají tam s taťkou) tak jednak nikde jinde jsem být nechtěla, a kdyby bylo jo zle, tak mířím do jižních Čech za krajem svého srdce, a taky nevím, kam bych narvala těch 13 velkých koní a 7 poníků s oslíkama 😁
Přeji všem hezký začátek jara.
Coudas:Predevčírem to bylo 23 let, co jsem se přestěhovala ze severu (Těšín) na sever (Frýdlant), tak jsem měla celý den takovou vzpomínkovou. Tady je hezčí příroda, tam jsou …lidi. Tady jsem za celou dobu nenarazila na jakoukoliv kamarádku, natož nějakou lepší (to je těma koněma), naštěstí jsem měla obrovské štěstí v životním parťákovi (jsme spolu letos 20let), a to je to nepodstatnější, pak šlo a jde všechno samo. Taťka prodává “můj rodný dům”, chtěl mi ho nechat, nebo dceři, ale já se tam nevrátím. Místo, kde jsem si poslední roky v pohodočce přebývala s koněm dostal bratr (přebývají tam s taťkou) tak jednak nikde jinde jsem být nechtěla, a kdyby bylo jo zle, tak mířím do jižních Čech za krajem svého srdce, a taky nevím, kam bych narvala těch 13 velkých koní a 7 poníků s oslíkama 😁
Přeji všem hezký začátek jara.
Jé, tak vy jste z Těšínska. Já zase před skoro 40 lety přešla z jižní Moravy na severní. Jestli tady zůstanu, zatím nevím.
Sarah01:Jé, tak vy jste z Těšínska. Já zase před skoro 40 lety přešla z jižní Moravy na severní. Jestli tady zůstanu, zatím nevím.
Ano, přímo z Českého Těšína. Ale “ranč” (kde teď zbytek přebývá) je ve Vělopolí 🙂
Tady se všichni domluvili a šli jinam?
Tak já: sadbový česnek vůbec ještě nemám koupený, ostuda jsem. Dále sazečku koupenou mám, ale válí se u koní v pytlíku. Modřence od loňska v kyblíku. Taková jsem zahradnice. Budu se muset o víkendu značně otelit a pustit se do toho. Abych taky něco měla. Ještě utáhnout toho svého makačenka, aby mi dovalil pár kari sítí (nebo si koupím) a postavit si malilinkatý foliovníček mám v pácu. Přímo na hnoji si ho postavím. Máme tam hnůj starý rok a půl, v tom to pojede jak dráha. A ty svině zrzavý na to nebudou moct, což hlavní motivace.
Co pozitivního: myši a podobná havěť mi nesežrala jeden tulipán. Takže dá-li tennahoře, budu mít jeden kvítek 🙂 Sněhule jedou už týden, a už také krokusy vyjely a kvetou. Tak ještě jestli mi něco zbylo z loňských narcisů a modřenců… uhlídáme později.
Potřebovala bych prořezat jabloně, máti mě na to nenechá sáhnout rukou neodbornou, tak ať si to pořeže sama, když tomu rozumí líp 🙂 Mohla bych se s ní dohodnout, že půl pořežu já a půl ona (= půlka zůstane nepořezaná) a uvidíme, komu to bude lépe plodit 😀
Modřence v kybliku budou dobrý, si tak odhaduju, to je statečná kytička, výhoda toho, že je z toho kbeliku dáte do země, je v tom, že je postupně brablenci roznosí do prostoru - ty jejich semínka, takže se pak budou vyskytovat různě rozvolněně. Já mám sazečku taky zatim v pytliku, musím si dojet - teda ne já, moje půle - s vozíkem ke konikům, až to půjde.
Víte na co jsem zvědavá? Na ty Vaše jiřky - přezimovačky, ešivá vám vyjedou. Moje v kybliku v dílně se zatím tváří statečně. Zato muškáti - nic moc.
U nás je brablenčí pustina, takže ti nic neroznosí, to lze spíš spoléhat na ty krysy hlodavé, když někde půlku cibule zapomenou, a ta zrovna náhodou neshnije… Jiřky byly na povětří, aspoň ty, co jsou ve výběhu, tam bylo spolehlivě -15, nebyly ty kyblíky ničím chráněné, nečekám, že tam poroste cos krom trávy… 🙂 V každém případě tam přijdou macechy nebo jiné přechodné rostliny a pokud jiřky vyrazí, budou se s tím muset nějak popasovat. Muškáty máti na balkoně loni po zimě vyrazily, ale letos byla fakt zima, takže asi balkon mrtvý.