Si nemyslím, že ten člověk bude zcela normální, nějak to v mozku šoupnuté mít musí, minimálně arogantní. Je při činu natáčen, jeho podobizna je v mediích. sousedé to o něm vědí, vše je mu jedno. I když to není trestné, je to nemorální. Nebo se na to dívat jako když se chodí na houby?…
Maso labutí ja snad údajně cítit bahnem. Jisté etnikum, žijící i zde v Česku by si s tím ale určitě poradilo. Tak radši nebudeme malovat čerta na zeď.
Jinde ve světě se zachází se zvířaty hůře, ano, i s lidmi. Z našich mistních norem on ale vybočuje.
Abych řekl pravdu, pokud je netýrá, je mi to celkem jedno. Ale přesně, jak zde někdo psal: kdyby si každý dělal co se mu chce, i když třeba v rámci zákona….
Labutě na náplavce
Tak kdysi se taky svítilo loučema a splašky se vylévaly z okna na ulici a bylo to normální.
Že vybočuje z našich místních norem? Ne-e. 😀.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-mladici-z-litomeric-zavreli-kocku-v-susicce-a-jeji-boj-o-zivot-si-nataceli-40560809#dop_ab_variant=1607711&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest299_slideable_tt_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-policiste-nasli-v-aute-myslivce-umlacenou-vydru-klickoval-kdyz-se-snazil-v-panice-zvire-zakryt-40560652
A to dávám jen teď namátkově z dnešních zpráv! A oba tyto případy jsou mnohem závažnější.
Ale to stále přece nejsou normy. Norma by byla: no a co, děláme to běžně a skoro každý a nic se neděje. Tohle jsou snad tady v Č trestné činy.
Sarah01:A člověk jako ze svýho pohledu ví dobře, co je pro to zvíře lepší? Umí se vcítit do jeho pocitů? Asi taky ne. Tak nemá právo určovat, co je pro něj lepší. Mně by se taky nelíbilo, kdyby mně někdo kecal do života, i kdybych ho podle svýho uvážení měla mít horší. Taky jsem si ani nenechala.
“A člověk jako ze svýho pohledu ví dobře, co je pro to zvíře lepší? Umí se vcítit do jeho pocitů? Asi taky ne.”
Vy se chovatelství a zvířatům v praxi nevěnujete, že? Zvíře se “chce” nažrat, přežít, rozmnožit se. Nekomplikované. Pták se zlomeným křídlem? Pes přežraný čokoládou? Zaparazitované vyhublé kotě u silnice? Pulci ropuchy ve vysychající louži? Srnče v obilí před jedoucím kombajnem? Vlčák se vztyčeným ocasem, vrčejíc a s vyceněnými zuby, kráčející proti mě? Oč jim jenom může jít? 😀. A zásadně nezasahovat, jde přeci o jejich svobodnou volbu 😀.
No, definice “normy” jsou třeba na wikipedii. Že myslivec či chovatel ubije “škodnou”, může být zároveň i trestný čin, i norma.
Ale již jsem dosti odbočil od původního tématu, odmlčuji se. Další diskusní odbočky od tématu případně prosím formou soukromých zpráv.
sharingan:“A člověk jako ze svýho pohledu ví dobře, co je pro to zvíře lepší? Umí se vcítit do jeho pocitů? Asi taky ne.”
Vy se chovatelství a zvířatům v praxi nevěnujete, že? Zvíře se “chce” nažrat, přežít, rozmnožit se. Nekomplikované. Pták se zlomeným křídlem? Pes přežraný čokoládou? Zaparazitované vyhublé kotě u silnice? Pulci ropuchy ve vysychající louži? Srnče v obilí před jedoucím kombajnem? Vlčák se vztyčeným ocasem, vrčejíc a s vyceněnými zuby, kráčející proti mě? Oč jim jenom může jít? 😀. A zásadně nezasahovat, jde přeci o jejich svobodnou volbu 😀.
Tak teď jste mě fakt rozesmál. 😂🤣
Ne, vůbec nechovám, jen mám 9 let CHS GR. A fakt rozlišuju divoká a domácí zvířata. 😉