Aktuálně: 2 324 inzerátů270 129 diskuzních příspěvků19 352 uživatelů

Psi ve městě mívají paradoxně lepší život než ti na vesnici

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 14:25:11 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

Du proti proudu. U našeho Domečku byl a je, klasický dřevěný vesnický plot. Původně jsem chtěla do ulice, aby od  branky pokračovala místo něj opuková zídka, nahoře tašky…. no a nakonec jsem došla k tomu, že se nechci takhle vyčleňovat, proto jsem šla na vesnici, že mě baví halekat na sebe se sousedkama a že o tohle bych přišla, že bych přišla o to pozdravit se se starou paní sousedkou, který je asi dvěstě let a chodí slepicím na mlíčí na loučku před naší brankou a když ji vidím, vždycky si zamáváme, nebo chvíli pokecáme. Takže se zachová stejný ráz plotu, jen se udělá nový, dřevěný, špičatý . U něj budou keře - jen se neví zatím jaký. Hrozně teď lavíruju mezi kalinou, která je stálezelená, ale nemá pro mě ten správný tvar?? a hortenziema, kterým na zimu sice listy opadají, ale zůstane tam to květenství, který to celý taky dělá zajímací…. , zas se to musí stříhat, no… A pro ohaře je ten plot taky fajn, viděj lidi co jdou kolem, zastaví se sousedka s mrňavým klučíkem a voni si s ním “pokecaj”. Došla jsem k tomu, že se mi to líbí víc, je to i víc svobodný.

Tak zepředu mám taky klasický dřevěný (na jaře už ho musím natřít) a když dělám na zahradě, tak taky na mě někteří známí z vesnice halekají a nevadí mně to.  Ty túje mám jen ze strany toho nepříjemnýho souseda. Bydlíme tam přes 20 let, on nám ten domek po rodičích sám prodal, třetina tehdy byla v exekuci. Jenže pak ho začalo asi mrzet, že si ho radši nenechal nebo že si neřekl víc, takže začal na nás být hnusnej. Dokonce jsme byli 2x i u soudu kvůli úplný blbosti…naši psi mu koušou jeho plot a pak naše jímka mu prosakuje na pozemek, obojí zamítnuto. To prostě nechcete, aby na vás takovej člověk viděl a neustále sprostě pokřikoval ve stylu “Podívej, ten ču.ák na nás zase čumí.” Přitom my na ně nikdy nekoukali, mám svůj život, ten mi stačí, nepotřebuju žít životy jiných. Takže teď už nás nepozorují, občas je jen slyším, když na mě řvou. Ale už je to dost ojediněle, neboť dělám, že nic neslyším. Dřív taky vyhrožoval, že nám psy otráví, proto je mám radši doma.

Sardullah
Sardullah 11.02.2026, 14:34:49 xxx.xxx.221.235
Ivus:

To je zajímavé, že mě z toho rozhovoru vůbec nijak nerozcilila informace, že se psi na vesnicích mají nějak špatně. Ten pán to všechno říká strašně rozumně. 

Naopak se mi líbilo toto: “Spousta lidí dnes psy polidšťuje a chová se k nim jako k dětem, ne jako ke zvířatům. Z toho pak vyplývají problémy a frustrace zvířat. Často jsou tedy největším problémem lidé, ne psi."

To je v mém okolí svatá pravda, takto to má strašně hodně majitelů psů v mém okolí… 

Jinak ten pán mluví opravdu rozumně. Je vidět, že se psy něco opravdu dokázal a není to jen takové nějaké rádoby chytré poučování jako např od Desenskeho… 

Spousta lidí dnes psy polidšťuje a chová se k nim jako k dětem, ne jako ke zvířatům.

Tak tohle teda vidím já jako velký problém i v naší domácnosti…resp. já si říkám, že to Gina neudělala schválně, že to byla jen náhoda, že tohle psi nedělaj a že je to polidšťování…a Gina říká “no tak si to mysli dál”…

Ale teď vážně…tohle je opravdu problém, protože spousta lidí si vysvětluje psí chování úplně nesprávně, no prostě celý přístup a komunikace se psem je na prdlačku. A vznikají akorát problémy….a nedejbože, když se venku neudržím a řeknu, že si myslím, že to majitel psa vidí špatně…že je to jinak…no tak oni si stejně trvají na svém…

Jasně, já taky se psem normálně mluvím a říkám “ty moje mimilko, pojď k mamince”, ale tak nějak pořád v rámci toho, že mám doma psa a potřebuju, abych měla spokojenýho psa a abych teda pokryla jeho spí potřeby…ale některým majitelům…kupodivu nejčastěji se jedná o majitele frbulíků, bych vzala hlavu a pořádně bych jim jí omlátila o zeď, aby se jim v kebuli rozsvítilo a aby si uvědomili, že to není lidské dítě a chudáci psi…

O lidech, kteří dají povel, který psa nenaučili, pes ho nesplní a páníček následně říká, že Alík je úplně blbej, protože neumí poslouchat, tak to je taky kapitola sama o sobě.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.