no-já bydlela roky malý okresní město,kousek od Brna,brána Moravského krasu,
10 minut od domu řeka,za ní pole,pak les,sza každým sídlištěm les,5 minut od domu zámecký park,cvičák 30minut od domu…
malý domeček,malý pididvoreček,malá předzahrádečka,kde se pěstovala zelenina,kytky na boku..u plotu,
před barákem jsme hrávaly s děckama vybíjenou,na schovku,Honzo stávej….,
od deseti let jsem měla psa,od sedmnácti let jsem si půjčovala Killy,předtím i jiný psy,třeba 2roky křížence z ulice….ob 3 domy,
naproti nám měly domy s velkou zahradou,
pes vořech..vycházky s mou spolužačkou…
pak měly belgičáka s papírama,ten byl jen na zahradě a házel se mu míček po betoně dolů podél garáže-hodiny….
vycházky,cvičák ne,jen když byl štěně,
pak měly dobrmana..tam pak trochu vycházky jo---
vedle nás z jedné strany měly kokra,vycházky několikrát denně-i když malý,ale byly na flexině+stříhání psa+byl v domě
z druhé strany na pidibetonovým dvorku hromadu let křížence,-nesměl dopředu,před barák,protože skalky,trávníček,..nebyl v životě na vycházce,mimo dvorek..psycho..☹️
tihle sousedi nás buzerovaly kvůli štěkání psů…
takže naši psi měly 3-4 vycházky denně časem,-na dvorek vlastně nesměly,nebo s náma…
střídaly jsme se s tatínkem-když si nechaly Duxe po Killynce,
malý vycházky tatka,velkou hlavní já+cvičáky,výlety,…..
pak jsme o dům přišly-bratr si stavěl vršek,a ručilo se spodkem…
bratr pak bez práce,nemoc…no nic..
takže dům se prodal,táta mi dal Žeryka a šel do bytu,kde může být Dafi jen 2 dny v měsíci,stále pes ne….
no a já se nestěhovala před sedmnácti léty s kníračem tehdy 8letým na dědinu…
za barákem-pole,les,
dědina silnice,bez parku,bez chodníku,pidi rybníček,kde se chodí jen rybařit a já k němu chodím cvičit,jo taky zde není obchod,hospoda,nic,jen cvičák,knihovna a hasička,takže hooodně velký provoz aut..
veníít po dědině je zážitek…,
než jsem se nastěhovala měly rodiče přítele 11letého křížence Bobeše,k němu štěně Betty,
ti nesměly dom
vycházky jednou týdně,výchova 0….
dvůr,zahrada
sousedka s jedné strany-několik jezevčíků co výchova nula a nikdy neopustily zahradu a celý dny na ně řve-strašný,strašný,strašný.strašný-co děláš,cos to zase udělala,nech toho,že dostaneš..a tak pořád…
já už kvůli ou nemůžu být ani na zahradě…
většina sousedů nevenčí-----bo zahrada…
já venčím i několikrát denně
a i 4 psy naráz---
a jestli v té dědině mám indiánský jméno-a-tak jsou 2-nebo 3..
ta co chodí pořád s těma psama….
ta co dělá v -supermarketu ve městě..😀
a ta co má psy místo děcek tak má čas trajdat po venku….
-jo jinak s vesnicí se nedružím,protože většina zábavy je pro děti….
a to se fakt nedá….
takže tam mám 2 kámošky