Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 10.02.2026, 19:17:52
To uhubnul opravdu dost. 😔Jsem zvědavá na ty alergo testy, jak dopadnou. Jackovi posílám pusu, myslím na Vás, ať je už líp 🙏 však je to už doba, co se to celé rozjelo…v roce věku?
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 11.02.2026, 07:56:25
To je dobre.
Pretlacit leky krmeni, co nesedi, mi neprislo jako dobry napad, ale vet nejsem a treba za tim je vyssi princip nejaky
Tak hlavne at se srovna a nerozjedou se ty usi zase.
Jsem si na vas vzpomela v tydnu - nevydrzela jsem a dala memu marodovi kur kridla. Takovou radost mel - a zase skoncil na gastrointestialkach…pes, co mel vzdycky kachni zaludek, jak je na lecich, nedava syrove. Varim nebo grancle a konzervy. Musim si v hlave srovnat, ze dulezitejsi je, aby byl v pohode nez to, cim bych chtela krmit ja
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 11.02.2026, 08:19:33
No, přesně.
Tak vetka postupovala prostě nějakým standardním procesem, kdy při téhle léčbě jsou psi na hypoalergenních granulích, ale po zvážení Jacka to hned zamítla, že mu to nesedí a takhle to nejde.
Já doufám, že vyjde něco z těch alergo testů a budeme mu moct alespoň vařit.
Na kontroly teď chodit nemusíme, nebo nemusíme se psem, když mu bude dobře, jen konzultovat stav a přijít ho občas zvážit. Protože už stejně není žádné vyšetření, co by se dalo ještě udělat…teď jen vychytat jídlo, ať nabere váhu a sílu.
Sama říkala, že možná bude muset být na vařeném nebo konzervách trvale, že někteří psi pak granule ani syrové maso nesnesou, že to IBD je takové nevyzpitatelné. Někdy se ani nepřeléčí úplně a moc rádo se vrací.
Preferovala bych vařené, když to půjde…i z cenového hlediska. Brala jsem včera konzervy na týden + ten alergo test (posílá se do laboklinu) a manželovi s dost protočily panenky, když viděl tu částku 😀…
Náš cíl je teď najít najít vyhovující dlouhodobé krmení a postupně zkusit vysazovat kortikoidy.
segry pes je min 3 roky na varenem/konzervach - zkouseli jsme kde co, ale tohle se ukazalo jako cesta. S konzervama jezdi i na dovci 🙂 ten rohlik k nim sezenou vzdycky. Lecba autoimunitniho onemocneni mu zlikvidovala traveni
Porad to beru tak, ze uz jsou to nejak nemocni psi, ze to neni bezny vzorek populace. Ale uz jsem se zarekla, ze tomu memu nic menit nebudu. On jeste navic muze spoustu pamlsku, ktere snese - tak prestanu hrotit maso.
Achjo, tak Jackouš pořád hubne, včera jsme ho vážili a má zase nějakých 700g dole po týdnu. Přitom mu ty gastro konzervy sedí, bobek normální jak množstvím tak tvarem, nevypadá že by mu bylo zle, dostává větší dávku…
No tak jsme jeli včera ještě koupit brambory, batáty a mrkev a vaříme mu k tomu kaši aby toho měl víc. Zvážím ho znovu v pátek, jestli to pomohlo…
Výsledky alergií ještě nemáme, ale něco k tomu dostat musí a předtím to problém nedělalo, tak uvidíme.
Sestra (vážíme ho v čekárně na veterině) mi říkala, že jí přijde že po tom týdnu vypadá líp, že jen ztratil hodně svalové hmoty a musí nasvalit…jako aktivnější určitě je, to beru jako plus, ale je zase jako kost a kůže…
Dnes se poradím ještě s vetkou, jdem s kocourem na očkování a vyzvednout Jackovi další várku kortikoidů.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 17.02.2026, 08:16:28
právě že low fat nemá,dostává normální. Vzhledem k tomu že předtím zhubnul tak vetka říkala že zkusíme jestli mu budou dobře dělat klasické gastro a raději by aby jedl ty, než low fat, na kterých se bude nabírat hůř. Má 4 konzervy na den, jako dávat mu 5, to už je na 30kg psa a taky 500 na den… tak to zkouším nastavit přílohou, zatím nepozoruju, že by mu nějak příloha dělala špatně. Jestli to pomůže nevím. Přijde mi divné že hubne, nechápu, kam se to snězené jídlo vypaří.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 17.02.2026, 08:37:31
Pravda, pečivo jsem nezkoušela a máslo už vůbec ne, on se ze všeho tučnějšího po…💩.
Zkonzultuju s vetkou. Plus teda nevíme, jestli nemá třeba alergii na lepek, čekám na ty výsledky…proto jsem nezkoušela dávat ani vločky, ani těstoviny.
Co pozoruju, tak víc pije a to i ty “mokré” stravě…za to můžou kortikoidy, jinak ale nic divného nepozoruji.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 17.02.2026, 09:12:08
Prohledala jsem internet a (vím, že to není úplně ověřený zdroj) na redditu jsem našla pár příspěvků, že někteří psi - spíš mezi ovčáky, na prednisonu váhu ztráceli i přes vyšší dávky krmiva i když je běžný spíš opak, že pes nabírá kvůli zvýšené chuti k jídlu a že začali přibírat až na snížené dávce…ale našla jsem asi jen 3 příspěvky, jinak nikde nic moc.
Jack má teda prednisolone, 20 mg.
Jsem z toho teda dost nešťastná, nečekala jsem, že za ten týden kdovíjak přibere, ale rozhodně jsem nečekala že ztratí tolik na váze.