no potes. trosku jsem doufala v alergii. tohle bude slozitejsi vychytat - i vzhledem k jeho minulym reakcim.
budu drzet palce, at to ty kortikoidy podrzi
Máme výsledky z alergií
dle výsledků nemá alergii žádného stupně vůbec na nic, takže je to autoimunitní problém.
Dobrá zpráva je, že mu můžeme vařit prakticky cokoliv, jen vetka apelovala, ať je to libové maso a málo tučné potraviny
Tak supr, pozitivní zpráva. a to teda i pro peněženku. Z čeho jsou ty konzervy, s tím bych začla, že bych okopírovala to složení a po uvaření rozmasakrovala tyčákem a postupem času to dělat trochu hrubší a uvidí se. Až by to dobře fungovalo, tak zkusit jinčí maso.
Máme to i s exotickým masem a koukám je tam kde co. Proto to stálo 10k.
Zatím budem pokračovat kuře/kruta a brambory, mrkev, batáty a mixnu mu do toho třeba špenát.
Samo vše na kasičku zatím.
+ jsem konzultovala i nějaké doplňky u dromy.
Tak alespoň že se už něco ví.
Koukněte na Yoggies konzervy, líbí se mi třeba kozí , 55 procent libového masa, vývar, brambory, mrkev a to je vše. Ještě olej z ostropestřce.
800g za 126 kč.., to ještě jde. Dělají i 400g.
Třeba by broučkovi chutnaly, my je berem na cesty.
My jsme brali bohemia hovězí, nebo od sokol Falco jako nouzi, když jsme nějak zapomněli na maso, nebo nebyl čas uvařit…a ty tehdy byly ok a žádný problém na nich neměl.
no potes. trosku jsem doufala v alergii. tohle bude slozitejsi vychytat - i vzhledem k jeho minulym reakcim.
budu drzet palce, at to ty kortikoidy podrzi
Já doufám, že když úplně vynecháme granule a jakékoliv tvrdé pamlsky, tak to snad bude dobré, až se mu teda teď to trávení trochu spraví.
Na tom vařeném vždycky hezky prospíval…
ale uvidíme. Taky jsem měla smíšené pocity…radost, že nemá žádnou alergii, ale obavu z toho, že to je teda autoimunitní a může se to chovat jakkoliv…
Vetka říkala, že přístí týden zkusíme o něco snížit tu dávku korťáků, že by to už mohlo klapnout a navíc by měl na o něco nižší dávce i lépe přibírat.
Tak ať je Jackovi už jen dobře a po snížení dávky korťáků, přibere! 🌷🍀
Včera kontrola,
pořád jde váha dolů, ale mnohem méně…teď za týden a dva dny šel dolů o cca 400g.
Snížila se dávka léků na tři čtvrtiny tabletky 2x denně jak kortikoidů, tak prášků proti bakteriálnímu přerůstání.
Vetka doporučila přidávat “hodnotnější” maso, takže jsme včera jeli koupit libové zadní hovězí a pomalu zkoušíme přidávat i různé přílohy. Ono taky krůtí a kuřecí prsa nejsou kaloricky nic moc.
Dnes přišly i doplňky od dromy.
Jinak aktivní je už tak nějak normálně, takže i přes tu ztrátu váhy to beru pozitivně, protože pocitově se hodně zlepšil…ale ty propadlé tvářičky jsou teda k pláči…doufám, že už se to konečně otočí a začne alespoń trošku přibírat, nebo alespoň přestane na váze ubývat.
Má teď cca 300-350g porce 4x denně + sem tam piškot za léky. Občas dostane kašičku nebo jogurt navíc do lízací hračky.
Zkoušeli jsme mu dávat i 400g 4x denně, ale tam už bylo vidět, že mu je spíš těžko od žaludku….
Nezkusite zase sono? Játra?
Hodnotnější….já bych si pod tím představila víc bílkovin a to krůtí má…vic než hovězí . Hubne asi ze svalů…co vejce…tvaroh?
Tuňák
sono se dělá při kontrole teď běžně. Střeva vypadají mnohem lépe než minulou návštěvu. Dle vetky hubne kvůli vysoké dávce léků.
Hodnotnější jako v počtu kcal na porci, nebo takhle, já se explicitně ptala na kalorie, protože jsme s manželem hledali na netu nějakou orientační kalorickou tabulku pro psy a ty kuřecí a krůtí prsa nám vyšly dost chudě s tím, že by musel dostávat větší množství, což už je ale při jeho diagnoze zase problém.
my jsme si zatím moc netroufli dávat mu věci, které “nezná”, teprve jsme teď začali pomalu přidávat sem tam piškot, jogurt.
Z tuňáka si myslím, že se po…, ale je fakt že jsme zkoušeli kdysi dávno jen péct psí mlsky z konzervovaného, syrového tuňáka kupovat opravdu nebudu 😀.
Edit: kdyby dál hubnul, mám v plánu najít nějakého psího výživáře (a ideálně aby byl zároveň i veterinář) a konzultovat jídelníček na míru přímo s ním, ale nemám na nikoho úplně kontakt.
zkuste tu vánočku (bublaninu) - zatím bez namazání máslem… Nejenom, že to staří dogaři běžně hubeným psům dávají, ale znala jsem i chovatelku chlupatých pasteváků, která jim v juniorském věku pekla pekáče buchet a bublanin - že jí to vyjde levněji než maso a krásně po tom mohutní… A že když k tomu mají dostatek pohybu, tak nejsou tlustí, ale hezcí. A hlavně jim to chutnalo. Vajíčka a ovoce měla svoje… takže do bublaniny přihodila jen mouku a cukr… asi opravdu tím i něco ušetřila…
To bylo za Xerxese - ten mohutnět nemusel (byl dobře stavěný i bez sladkého), Betka taky ne - takže vánočka a buchty u nás přišly na řadu až za radiátorového Nighta… A Yodu musíme škrtit na jídle, aby nebyl jak sud… takže ten dostává syrové zelí jako vycpávku k masu… a sladké jen to, co vyžebrá
Tenurri, nevím jestli by to pomohlo vašemu pejskovi.Před už pár lety jsme dávali zamrazovat pro paní kolostrum od koz pro malé dítě, které mělo nějaké zažívací problémy a poradili jí to doktoři.Pak si ještě dlouho jezdila pro mléko.
Když jsme měli u tibeťáka tu rakovinu kosti, tak pes měl několik prášků a nechtěl také moc žrát a tehdy jsem se ptala kamaráda veterináře, co mu dát.A on mně řekl, vždyť to nejlepší máš doma - kozí mléko.
Zkuste se poptat, dnes se kozí kolostrum prodává, třeba by vám pomohlo.
Tenurri:sono se dělá při kontrole teď běžně. Střeva vypadají mnohem lépe než minulou návštěvu. Dle vetky hubne kvůli vysoké dávce léků.
Hodnotnější jako v počtu kcal na porci, nebo takhle, já se explicitně ptala na kalorie, protože jsme s manželem hledali na netu nějakou orientační kalorickou tabulku pro psy a ty kuřecí a krůtí prsa nám vyšly dost chudě s tím, že by musel dostávat větší množství, což už je ale při jeho diagnoze zase problém.
Za mě…Kalorie = tuk , sacharidy. (Tuk by teda neměl)
Vyloženě úplne počítat kalorie bych asi nedělala…. lehce stravitelné a bílkovina,sacharidy/škrob
“zkuste tu vánočku (bublaninu) - zatím bez namazání máslem… Nejenom, že to staří dogaři běžně hubeným psům dávají, ale znala jsem i chovatelku chlupatých pasteváků, která jim v juniorském věku pekla pekáče buchet a bublanin…”
však Moja už nějakou dobu snídá vánočku s máslem
ne tedy kvůli přibrání ale protože mívá také problém s překyselením žaludku
No, my tedy doma moc nepečeme a když už, tak rozhodně ne kynuté věci, to nedopadlo nikdy moc dobře…max něco, kam se nasype kypřící prášek 😀. Kupujeme olz vánočku, to nevím jestli je pro psa úplně vhodné…ale nikdy jsem složení moc nezkoumala…
Tenuri, když jsem sestavovala dietu,tak jsem studovala masa a spol. na stránkách kalorickétabulky
Jinak nejen vánočka,stačí bílej rohlík,klidně bych mu ho rozčtvrtila,když krmíte 4xdenně a dávala vždycky kousek. Na lepek alergik není,takže by to neměl být problém. Barunka začala v zimě hubnout,takže začala dostávat k snídani navíc rohlík, a za měsíc jí teda pupíček zase narostl😄
rohlík asi v pohodě, vetka říkala ať zkusíme přidat třeba i těstoviny.