Aktuálně: 1 878 inzerátů281 561 diskuzních příspěvků20 112 uživatelů

Slinivka - zánět

Xerxova
Xerxova 26.02.2026, 16:13:47 xxx:xxx.f18:7b13

domácí piškot. Bez kvasnic i prášku do pečiva - jak ho dělala moje babička… Zvážila vajíčka (celá - i se skořápkou 😉) . A kolik vážila vajíčka, tolik dala cukru a stejně polohrubé mouky.  Tím si dokázala dělat piškot do maličkého kastrůlku jen pro sebe z 1 vajíčka, ale i jako vysokou bublaninu na velký pekáč z 5 vajec…

jen tři suroviny - vajíčka, cukr, mouka (a trocha vody)

postup: Utřu žloutky s cukrem, vmíchám mouku (a přidám pár lžic vody - prostě aby se to hezky spojilo a nemusela jsem se s tím moc matlat). Na závěr opatrně vmíchám sníh z bílků. Naleju na vymazaný a vysypaný pekáček (nebo do dortovky - nižší korpus tak ze 3 vajec). Na povrch lze hodit ovoce - třeba vypeckované višně z mrazáku… A nebo nic - a dá se po upečení (a vychladnutí) rozkrojit a naplnit třeba marmeládou, tvarohem, pudinkem… Prostě piškot…

Doron
Doron 26.02.2026, 16:40:15 xxx.xxx.167.147

Kuřecí bych nahradila vepřovou kýtou a ty těstoviny bych zkusila.

U rohlíků pozor aby nebyly čerstvé a u vánočky pozor na hrozinky 🙂, jsou pro psy jedovaté .

Verun
Verun 26.02.2026, 18:40:40 xxx.xxx.116.186

1g bílkovin jsou 4kcal

1g sachridů jsou 4kcal

1g tuků jsou 9kcal…tuky teda nesmí 

A teď si zjistěte kolik má jaké maso bílkovin….nejvíc kureci prsa,. krůtí….to je celé. 

Ph (neregistrovaný) 26.02.2026, 20:38:42 xxx:xxx.a22e:1307
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 26.02.2026, 18:40:40

pes tuk potrebuje. prejit na tucnejsi hovezi maso je OK. jen tim se mu zvysi kaloricky prijem

Verun
Verun 26.02.2026, 20:53:05 xxx.xxx.220.9
Ph:

pes tuk potrebuje. prejit na tucnejsi hovezi maso je OK. jen tim se mu zvysi kaloricky prijem

Hele Klidně nikoho nepřesvědčuju……ale úkol zněl : bez tuku…zatím…když na prsou nechá kůži.tuk bude….a finančně to nebude taková raketa.ted Kaufland kuře 65kč, baleno po dvou. Mám totiž jako pocit že kalorická strava není to samé jako plnohodnotná….stravitelnost také hraje roli…sice bude mít “víc kalorické maso” ale s horší stravitelností… tuk obecně zpomaluje trávení…

Verun
Verun 26.02.2026, 22:41:58 xxx.xxx.110.15

A pak jsem ještě  dopsala …ale byl nějaký eror…tak znova:

Myslím, že  kalorická,v tomto případě,by mohlo být spíš myšleno jako plnohodnotná,když má dietu s omezením tuků.  Dodat energii v sacharidech(třeba batáty mě napadají) s vyšším důrazem na stravotelnost masa. I ta buchta(rohlík) je sacharid.

Super jogurt,odtucneny tvaroh,kotáže velký zdroj bílkovin.

Ph (neregistrovaný) 27.02.2026, 07:39:01 xxx.xxx.110.15

ale úkol zněl : bez tuku…zatím

ale on zadny ukol nezaznel 🙂

Pokazde se tu sesypou navrhy, co vsechno muze dostavat, aby pribral. Tak vsichni mame nejakou zkusennost jak vykrmit sveho psa. Jen - tenhle pes je nemocny, neni to bezny a “jen” hubeny pes.… Tady s radami opatrne. 

Nevim, jestli jste to cetla tady cele?

Protoze  - na kureti a krute hubne, bataty a jogurty uz dostava. Ted vetka navrhla pridat i hovezi, ktere ma vice energie ( a trochu jine slozeni bilkovin, coz je uz potreba po te monodiete). K ten kuratum a krutam ale 😇 

a vy vlastne navrhujete vyhodit drahe hovezi a zustat na kureti - na kterem hubne? 

Vim, ze ty navrhy tady padaji v tom nejlepsim umyslu - ale nedelate to tenurri jednodussi. 

Verun
Verun 27.02.2026, 07:48:39 xxx.xxx.110.15
Ph:

ale úkol zněl : bez tuku…zatím

ale on zadny ukol nezaznel 🙂

Pokazde se tu sesypou navrhy, co vsechno muze dostavat, aby pribral. Tak vsichni mame nejakou zkusennost jak vykrmit sveho psa. Jen - tenhle pes je nemocny, neni to bezny a “jen” hubeny pes.… Tady s radami opatrne. 

Nevim, jestli jste to cetla tady cele?

Protoze  - na kureti a krute hubne, bataty a jogurty uz dostava. Ted vetka navrhla pridat i hovezi, ktere ma vice energie ( a trochu jine slozeni bilkovin, coz je uz potreba po te monodiete). K ten kuratum a krutam ale 😇 

a vy vlastne navrhujete vyhodit drahe hovezi a zustat na kureti - na kterem hubne? 

Vim, ze ty navrhy tady padaji v tom nejlepsim umyslu - ale nedelate to tenurri jednodussi. 

Ale houby…nic nenavrhuju vyhazovat. Pouze orientační rada. Chápu že se bude držet zavedeného postupu.

Zrzavci
Zrzavci 27.02.2026, 08:11:51 xxx.xxx.110.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.02.2026, 07:39:01

- ale nedelate to tenurri jednodussi.

Musí být peklo se v tom orientovat. 😀

Zeptám se - zatím bez návrhu pro Tenurri - co zvěřina? Byla by v tomhle případku vhodná?  Páč kdyby jo, a kdyby byly Tenurri někde poblíž a kdyby si uměla to maso slíknout z kůže a nabourat, asi bych jí mohla pomoci sehnat . A bylo by to v dobré cenové relaci právě. 

Verun
Verun 27.02.2026, 08:31:51 xxx.xxx.110.15

A ještě …pes potřebje energii…místo mrkve bych klidně k těm batátům/bramborám dala vločky nebo ty těstoviny. 

Tenurri
Tenurri 27.02.2026, 09:00:35 xxx.xxx.110.15

Zrzavci: 
díky za nabídku, ale to já ani manžel nezvládneme, můžu se podívat v makru, minule jsem tam zvěřinu viděla, ale čekala jsem že to bude dost drahé, tak jsem to zas tak moc nezkoumala. V něčem jsme prostě už echt měšťáci takže si musíme připlatit za “naservírované” maso na pultu. Zvěřina by měla být taky dietní.

K tomu jídlu: 
Dostává krůtí prsa, kuřecí prsa, zkusili jsme do toho vařit už i pár kuřecích srdíček (krůtí jsem nesehnala), hovězí zadní váleček. To hovězí mu na porci míchám i s drůběžím, nemá jen čistě hovězí. Zkusíme asi pomalu přidávat i maso ze stehna, ne jen prsa…

Ve vodě po uvařeném masu mu pak uvařím i vločky (včera jsme zkoušeli i bulgur). Většinou má dvě přílohy, podle toho jak to vyjde. Brambory/batáty s mrkví nebo rozvařenu rýži s mrkví a k tomu ty vločky, když zrovna jsou - uvařené na ovesnou kaši. 
Všechno mixlé, většinou třeba i se spařeným špenátem.

k tomu sem tam piškoty, bílý jogurt s nastrouhanou okurkou (má rád okurky) nebo s trochou nastrouhaného jablka….prostě co je po ruce zrovna.

Včera dostal už i ten dromy balancer a trošičku DHA  + EPA omega3 oleje (o dost nižší dávku zatím než je uvedená).

Postupujeme dle instrukcí vetky a novinky přidáváme pomalu a postupně. Alergii sice údajně žádnou nemá, ale už z dřívějška vím, že třeba banán a dýně = 100% průjem.

A rozhodit mu teď něčím zažívání by nebylo vůbec dobré.

Zrzavci
Zrzavci 27.02.2026, 09:14:21 xxx.xxx.226.6

Tenurri - není zač, škoda, že to nejde v tom velkým, že byste si to  zvíře svlikli a naporcovali, to by pak jednak bylo i pro vás lidi a i pro něj za dobrou cenu.  No ale můžete zkusit nějaký barfshop

efe
efe 27.02.2026, 09:18:40 xxx.xxx.64.15

Co takhle zkusit objednat mražené krmné maso? Je levnější a s kvalitou jsem nikdy problém neměla - spíš naopak, třeba to kuře vypadá daleko líp, než to, co koupíte v chlaďáku pro lidi… Mají i třeba právě ty prsa, srdíčka atd. I tu zvěřinu.

Tenurri
Tenurri 27.02.2026, 09:22:17 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 27.02.2026, 09:18:40

Toho jsem se upřímně docela bála, že to bude pochybné kvality. Ale ono asi záleží odkud.

Jako ve velkém se to asi vyplatí, problém je, že v bytě nedisponujeme úplně velkým mrazákem, takže zvládnu koupit pro psa do mrazáku maso tak na týden, aby se to tam vešlo.

Zrzavci
Zrzavci 27.02.2026, 09:33:56 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 27.02.2026, 09:22:17

a vy jste z Prahé? tam jezdí furt někdo, by se určitě dalo objednávat po týdnu, 14 dnech.

Ph (neregistrovaný) 27.02.2026, 09:38:09 xxx.xxx.23.201
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 27.02.2026, 09:18:40

No nevim. Uz nekolik let zrovna drubez v obchode pro zvirata nekupuji. Hovezi a zverinu ano. 

Tenurri - odkud jste?  

Tenurri
Tenurri 27.02.2026, 09:38:57 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.02.2026, 09:38:09

Z Plzně, maso bereme v makru.

Ph (neregistrovaný) 27.02.2026, 09:54:11 xxx:xxx.ca5a:edc3

Tak to nepomuzu. Daleko. Ale makro se da😉 

Tohle mam prave z mistniho obchodu - teleci a hovezi, kusove i mlete

Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 27.02.2026, 10:03:49 xxx.xxx.226.6

Tenurri - a nevejde se vám třeba malej mrazáček na lednici? Takhle jsem to měla já s prvním ohařem, čistě jen mrazáček, vlezlo se tam masa tak přesně na měsíc a fous pro jednoho ohaře, takže jsem objednávala jednou měsíčně. 

Tenurri
Tenurri 27.02.2026, 10:38:40 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 27.02.2026, 10:03:49

tip dobrý, ale nevejde. Vlastně vůbec netuším, kam bych ho dala (nebo nábytek navíc obecně). Máme relativně malý 2kk…

Sice se budeme stěhovat do vlastního a většího, ale to až tak za 2 roky, teprve se to staví 😀. máme v plánu koupit větší lednici s větším mrazákem, ale opět, sem se nám větší přístroj nevejde, takže to musí počkat.

Vím že v Plzni nějaký barfshop je, ale nebyla jsem tam, tak zkouknu co tam maj - dle eshopu mají paex, falco nebo vetamix a spíš mletiny.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.