jen ty priznaky otravy ivermectinem jaksi vypadaji uplne jinak a konci to fatalne bez pomoci…
Ať je mu brzo lépe…nám veterinářka říkala, že teď řádí i různé virozy.
Ať je mu brzo lépe…nám veterinářka říkala, že teď řádí i různé virozy.
Já to řešila i s pár majiteli kraťand
Nemá přístup ke koňským koblížkům?
Někteří asi ano (pár lidí co znám ke koním se psem chodí), Jack ale ne. Párkrát jsme na cestě v přírodě nálož potkali, ale krom očichání bližší kontakt neproběhnul.
Prozradíte mi souvislost? U koní se vůbec nepohybuji.
Prozradíte mi souvislost?
Gem MDR1. Zvýšená citlivost u kolií. Třeba na ivermectin. Nedávno jsem to probírala, proto mě to napadlo.
jen ty priznaky otravy ivermectinem jaksi vypadaji uplne jinak a konci to fatalne bez pomoci…
jestli bychom teď žádné problémy neřešili
to je coby-kdyby. Tim se nema cenu trapit. 😉Mohli jste uplne stejne dopadnout i kdyby byl ciste granulovy a pak si “vycitat” -kdybych mu neudelala z zaludku mrzaka granclema, mohli jsme byt nekde jinde
já vím, to je spíš jen takové povzdechnutí…člověk se snaží a prd z toho 😀…
Manžel říká, že my si nemůžeme pořizovat žádná zvířátka…všichni mají nějaký problém. Jediné 100% zdravé a v pohodě zvířátko je aktuálně jen naše betta rybka 😀…nechci to zakřiknout.
Už jsem si i říkala, že příští kočky budou jen nějaký obyčejný miciny zadarmo…i když ani u těch není jistota že budou zdraví. Obecně mám ale pocit že ty plemena jsou na tom čímdál hůř. Co jsem se dočetla u mainských mývalích, tak asi už nechci, děkuji…můžeme být rádi, že má náš kocour JEN předkus a problémy s kůží/srstí…a to mluvím jen o zvířatech s PP :/.
plemena jsou na tom čímdál hůř
plati to obecne
tak clovek se obcas tvari, ze ma schopnosti boha - ze muze misit “rasy a druhy” beztrestne a pak ho priroda zase hezky srazi zpatky do reality a zadupe pod zem.
U tech PP to jen vite - u psa bez puvodu nemate zadnou sanci neco zjistit - ale to neznamena, ze nedegeneruji taky.
Jenze -co zbyva? bud vratit psy/kocky ap. zpatky prirode a do chovu nezasahovat . A ani ty zvirata doma nemit atd. - to uz je realny cil uz, smer nekterych “ochranaru”, organizaci. Nebo chovat dal, zase si “hrat na ty bohy” a kecat prirode do spojovani jedincu, co by ona nikdy nepovolila.
Pak zase to PP alespon nejakou evidenci a sanci lidem nedelat fatalni chyby v chovu poskytne. na rozdil od bPP…
A tohle pisu jako chovatel, co si odchoval PP spatny kus - i kdyz s temi nejlepsimi umysly jsem do toho sla.
Jasně, právě když vidím, co je občas u PP zvířat, kde se spoustu věcí kontroluje, tak absolutně nechápu jak si kdokoliv příčetný může pořídit jedince “plemene” bez PP.
tak - muze 😀 mame svobodu. Tak at si kazdy poridi, co chce.
V konecnem dusledku, kdyz se sejdeme na veterine - je jedno jestli s nebo bez PP psem 😄na te veterine se ty rozdily smazavaji 😂
Konec nostalgie, jdeme obedvat.
Sushi ryzi si mam nabouchat nekam - jeste ze zbyli stravnici se obetuji a nepride nazmar ani zrnko😂
Par dni mam o zabavu postarano - Venca nechce zrat kasicky - i br kasi vzal na milost jen hrudkama a maslem… asi ma pocit, ze se nudim
No moje minulý dvě vesnický micinky kočka epilepsie, celý život na práškách a kocour močové kameny, celý život na drahé veterinární dietě.
Ale držím palce, at už konecně najdete příčinu.
miciny zadarmo jsou super. takový macík von drůbežárna, co má bříško citlivé tak moc, že už vymýšlím jak zavést pro x koček krmítko na čip, aby bylo možné macíka krmit gastrodietou a nepřijít kvůli tomu na buben, a mňauk von drůbežárna má zase perfektně našlápnuto k chronické rýmě
Tak je to asi všude stejné a záleží kus od kusu…kamarádi s kočkama od popelnic mají asi štěstí na zdravé kousky :D
U sourozenců Jacka a jeho rodičů - těžko říct, všichni jsou na granulích, kterými krmí chovatelka. Jen my jsme se trhli, protože nám nepřišly úplně moc kvalitní a Jack je jediný z vrhu, který má problémy…pořád si říkám, že kdybychom mu nechali tenkrát ty samé granule, jestli bychom teď žádné problémy neřešili…
Třeba jo, třeba ne…já bych to udělala stejně…resp. udělala…chovatelka Giny krmila granule RC...a teda musím říct, že se s těmito granulemi setkávám často, jakože mi novopečení majitelé štěňat …různých plemen…říkají, že štěnďata byla u chovatelky na těchto granclích…si tak říkám, že já si o tom můžu myslet co chci, ale asi jsou prověřené praxí…no a samo domo, hned třetí den jsem Ginu přepiklíkovala na barf…třeba kdyby to byla kraťanda, tak by dopadla podobně jako Jack…
Máme výsledky z histologie → přikládám printscreen.
Dnes mi vetka volala (následně poslala zprávu do mailu), že se tam prokázala gastritida a ještě něco, mluvila o IBD (?) já mám ten telefonní hovor bohužel docela zkreslený, proto jsme chtěla i zprávu do mailu.
Každopádně prý to může být reakce na alergii, autoimunitní problém, chronický problém,…
Ptala se, jak je na tom Jack teď → má chuť k jídlu, nemá průjem, nevykazuje bolesti břicha a diskomfort, ALE… včera po delší době 1x zvracel žlutou tekutinu. Teoreticky možná i z hladu, já fakt nevím…bylo to předtím, než jsme končili v práci a jeli domů…doma už “vyžebrával” jídlo a měl hlad (předtím dostal v 6 ráno snídani).
Jídlo furt stejné → konzervy a přidáváme po lžičkách gastrointestinal RC granule - rozmočené…už jsme byli na třetině dávky.
Kdyby se jakkoliv horšil na hypoalergenní dietě (objednali jsme po konzultaci RC hypoallergenic granule + konzervy), tak se nasadí kortikoidy, ale vzhledem k tomu, že je mu někdy od těch vánoc dobře, tak je nechtěla dávat hned (může mít prý podržděný žaludek i z antibiotik, co dobral v pátek)
→ tam je mikrobiologie už čistá.
Do toho ho od víkendu trápí pravé ucho a musíme každý den prokapávat - svědí ho, po vyčištění to i divně smrdí. Vetka říkala, že máme pár dnů kapat a kdyby se to nelepšilo, tak přijít (máme čistící kapky Otodine).
Nezkusíte ty alergo potravinové testy? Nevím teda, kolik to dneska stojí, už si nepamatuju kolik stály testy pro bělouše…Kortikoidy bych já dala až fakt na posledním místě..
S tím by i mohlo souviset i to ucho-kvasinky. To u nás občas taky bělouš drbe a klepe hlávkou….já mu ale musím občas i vytrhávat chlupy z uší, u nás nutnost.
Proto jdeme do té hypoalergenní diety, která je speciálně upravená, že ty alergeny neobsahuje. Když na ní bude dobrý, budeme řešit primárně alergii → testy + eliminační dieta. Jestli na ní dobrý nebude, budou se ty kortikoidy muset nasadit.
S tím, že někdy stačí brát je jen dočasně, někdy ale musí mít nějakou udržovací dávku stále. On to není zase takový strašák…známá má kratandu na kortikoidech už pár let a ten pes normálně funguje.
Moje kočka inhaluje kortikoidy denně kvůli autoimunitní rýmě taky několik let a je s tím ok + to bylo jediné co pomohlo/pomáhá.
EDIT: s tím uchem říkala, že by to klidně taky mohlo být z alergie
Dobrá cesta🍀držím palce!
I já se přidám!