Moji kamarádku a kolegyni předevčírem kousnul do ruky venkovní kocour, když ho dávala do přepravky. Krve prý teklo jako z vola, dostala v noci horečku, včera ráno jela na polikliniku, tak nějak to vyčistili zvenčí, dali atb, dnes jde na převaz, prsty oteklé, v noci ani neměla sílu si to chladit.
Problém je, že má operovanou srdeční chlopeň, nesmí se tam dostat bakterie..
Nerada bych, aby se něco zanedbalo, nejraději bych ji “donutila” k hospitalizaci, mám o ni strach a nejsem v ČR☹️.
Kdybyste měli nápad, zkušenost, jaké vyšetření a postup žádat , byla bych vám vděčná.
Kámoška je takový tvrďák a je už trochu starší, dost přes sedmdesát..
U psů vždycky nechám ránu otevřít, dát dren a proplachuju.., podle mého by se to mělo udělat stejně..
mě v této situaci hospitalizovali takřka proti mé vůli udělali crp a bylo vymalováno atb byla třeba do žíly a samozřejmě kultivovat bakterie a léčbu cílit
bych čekala, že v rámci převazu u kamarádky udělají totéž pokud tedy nebude zjevné zlepšení
No o tak jim pořádně postrašte….že může skončit i na márách. Třaba pak si dá říct a taky ji řekněte, že je ke svému zdraví dost sobecká a stará je taky dost aby aspoň tušila.ze když mi v tom cuká a mám teplotu.ze to asi nebude cajk.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 04.03.2026, 13:55:12
..mně kousnul osmák a lítalo se okolo toho fest, ptotože to do par minut oteklo tak, že i hematolog druhý den byl z toho vykulen… nasadil silná ATB a vypsal mi papíry na přijeti do nemocnice k hospitalizaci, podkud by mně začalo v ruce cukat nebo měnila barvu, začala brnět a podobně, varoval mně důrazně před otravou krve…
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 04.03.2026, 15:38:17
No neudělali jí ani CRP, to by se člověk …, poslali ji zas domů, teplotu má menší, tu ránu pochopitelně nechali zatáhnout, ruka nateklá.
Tak jsme vymyslely, že zavolá tomu profesorovi kterej jí dělal srdce do fakultní nemocnice a ten to zařídí. Ony jak se prý bakterie dostanou na tu chlopeň, už je nic nevymýtí.
Děkuju za zájem. Kamarádka psala že stav setvalý, nezhoršuje se, doktorka že se prý nemusí bát ať vyčká že atb zaberou, dala jí nějaká širokospektrá☹️.
Já to znám od sebe, když jde o druhé umím zakročit, jak jde o mě je to horší…
Kocour ji prý pěkně porval, jak se lekla, o tu ruku se s ní tahal..