Zdravím, tak jestli má už 3roky, tak je šance minimální, bohužel. Samozřejmě zkuste i tu radu nademnou, ale myslím, že to bude stejně ignorovat. A jak už jsem psal - buďte rád za jablíčka i ty mají hodně vitamínů a jsou zdraví prospěšné. Vůbec si nemyslím, že bude na tom až tak špatně, když teda bude brát jen je. Podívejte se co všechno obsahují. S pozdravem Zappe
Dodávají energii, vitamíny a nezbytnou vlákninu. Obsahují především vodu (cca 85 %), sacharidy (fruktózu a glukózu) a pektin, který podporuje správné trávení, vitamíny a minerály. Vitamíny: zejména vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín A, E a K.
Minerální látky: draslík, hořčík, fosfor, vápník, železo a zinek.
Antioxidanty: polyfenolové sloučeniny, které posilují imunitní systém.
Podpora imunity: díky vysokému obsahu vitamínu C a antioxidantů pomáhají posilovat obranyschopnost papoušků.
Zdravé trávení: vláknina (pektin) napomáhá správné funkci trávicího traktu.
Energie a hydratace: vysoký obsah vody zajišťuje hydrataci a sacharidy dodávají potřebnou energii.
Zdraví peří a kůže: obsažené vitamíny podporují vitalitu a kvalitu opeření.
"”"Důležitá pravidla při krmení, VŽDY bez jadérek:”"" jablečná jadérka obsahují kyanid, který je pro papoušky vysoce toxický. [S TÍMTO SE MŮŽETE SETKAT I NA GOOGLE, ALE S TÍMTO NÁZOREM PLNĚ NESOUHLASÍM NEBO ZA CELÉ ROKY MÉ CHOVATELSKÉ ČINNOSTI JSEM SE ZE ŽÁDNÝMI NEGATIVNÍMI ÚČINKY NIKDY NESETKAL A NATOŽ S NĚJAKOU OTRAVOU! JADÉRKA JSEM NIKDY NEVYBÍRAL A NAOPAK, KDYŽ NĚJAKÉ VYPADLO, TAK JSEM JEJ PODAL PŘÍMO DO ZOBÁČKU. Tohle jsem uvedl záměrně nebo celkem často jsem kontaktován, že co je na tom pravdy a prosím Vás, stačí obyčejný selský rozum, že to by ten chudák papoušek musel sežrat aspoň kilo najednou a pak by to bylo možné, ale kdo by měl takové množství a který normální člověk by to podal?]
Čistota je asi jasná: jablka musí být před podáváním důkladně omyta (jako i vše ostatní), kvůli pesticidům.