https://www.bohemiapetfood.cz/cs/produkt/bohemia-priloha-c?sid=602
Měla jsem tuto přílohu, míchala jsem to s konzervou nebo mletým masem ani jsem to nijak neodměřovala. Prostě jako když přidávám uvařenou přílohu.
Prosím mám dotaz-přítel před týdnem koupil ve zverimexu tuhle přílohu barfu-nebarfuji-ukázala jsem na pytel-5kg-800kč-prohodila,že moje bývalá výcvikářka a chovatelka kníračů má něco podobného-k barfu,ale menší pytel a mín věcí v něm-tady je strašně moc ovoce,zeleniny,bylin na seniory je tam 2procenta ze jich hmotnosti vypočítat…dávka.No přítel to aktivně vzal a koupil,i když jsem se mu snažila vysvětlit,že je to moc…a nevím,jestli tohle úplně chci-no pod heslem,pejsci budou mít změnu to vzal,a já po přečtení toho jak se to má krmit-2procenta z váhy-to je u 6kilové feny seniorky třeba fakt pidi…tak jsem volala té chovatelce,ona at se radši zkusím někde zeptat,že stímhle pytlem konkrétně nemá zkušenosti…tak se ptám zde at si nepředávkuji psy-Dafi kníračka 10let a 3 měsíce-diata royal canin hepatic na štítku a játra+bere teda i léky..tam bych to radši nedávala??Je tam i ostropestřec mariánský a hoodně bylin…,Žeryk-13let a 3měsíce krmený masem,granulemi,a kdyžtak by to měly i psi rodičů přítele-14let-a 3 měsíce a 10kilo a Betty skoro 17let 8kilo-krmený granule,konzervy,občas maso…Máte s tím někdo rosím zkušenosti??Děkuji za případné odpovědi🙂-Dafi s Žerykem na fotce🙂
Dafi,pardon,ale občas je dost problém pochopit,na co se ptáte. Jinak k věci, to je prostě příloha k masu. Ke granulím samozřejmě nesmysl. Předávkovat určitě nemůžete. Pokud chcete přílohu k masové dávce,a nechcete to třeba na přibírání,tak bych začala u malopsů klidně na jedný lžíci. Jinak nevím,kde berete ty dvě procenta,fotka z pytle není zřetelná, tak jsem si dávkování vygooglila https://www.bohemiapetfood.cz/cs/produkt/bohemia-priloha-b (nicméně zase to vychází z krmení k masu a z toho,že člověk krmí jen maso).Určitě to neublíží,jen to případně chce vychytat,aby pes netloustl.
No zkušenost nemám, takové věci mám v povědomí jako přílohu k masu při barfování… u granulí, tak tam nevidím moc smysl.
2procenta z váhy
No 2 procenta váhy psa… to bych řekla, že je nějaká orientační denní dávka u dospělého psa na barfu, ale sakum prdum všechno… nejen tahle příloha 2% váhy plus maso k tomu.
https://www.bohemiapetfood.cz/cs/produkt/bohemia-priloha-c?sid=602
Měla jsem tuto přílohu, míchala jsem to s konzervou nebo mletým masem ani jsem to nijak neodměřovala. Prostě jako když přidávám uvařenou přílohu.
No 2 procenta váhy psa… to bych řekla, že je nějaká orientační denní dávka u dospělého psa na barfu, ale sakum prdum všechno…
přesně tak. Pro psa v teple, co nic nedělá…
čili pro 6kg psa je to 1 půlskelet i s kůží cca 120g (pokryje bílkoviny i tuky) + hrst tohodle (pokryje sacharidy)
tj dle druhu masa
bílkoviny
hovězí syrové - svalovina, játra, plíce mají kol 20gbílkoviny/ve 100gmasa, ledviny a srdce cca16/100)
vepřové - svalovina, játra kol 20/100, ledviny , srdce, vařené kol 16/100
slepičí, kuřecí - 21/100
tuky
hov. syrové 16/100, vařené 5/100, srdce 6, játra 4, plíce 2, ledvina 8
vepřové syrové 25/100, vařené 10, srce, játra , ledviny cca 5
drůbeží cca 5
Ta příloha je úplně k ničemu.
Má totiž to, co nikdo nechce jíst… pohanka. By mě Megi dala k adopci.
12 g bílkovin a 10 g vlákniny.
Bezcenné jídlo. Ta vláknina vše zabije.
Schválně si to dejte k obědu a přijďte pak poreferovat.
Psovi na jaterní dietě nedávejte nic dalšího. NIC.
Ostatním psům to zkrmte, dyž jim to bude chutnat, no.
Co už.
děkuji všem za odpovědi,Dafi to dávat ke granulím nebudu,jen ostatním psům k masu
omlouvám se za moje vyjadřování….
vím,že je to někdy horor…
Má totiž to, co nikdo nechce jíst… pohanka
Miluju pohanku,bloncky milujou pohanku,všichni milujeme pohanku😂
U nás taky pohanka frčí 👍🏻
U nás jíme pohanku často a i pes si dá.
efe:U nás taky pohanka frčí 👍🏻
Já ji taky můžu. Vyloženě mi chutná. Přidávám k rýži nebo k luštěninám. Ale psy nemám, tak nevím, jak by se na ni tvářili.
Moji pohanku doslova zbožňují 😀
Jinak od BohemiaPetfood přílohu máme, ale nechala jsem si namíchat 2 svoje receptury bez obilí a jsem s nimi maximálně spoko 🙂