eldudik09.01.2009, 18:40:52xxx.xxx.41.212Dobrý den,
Máme roselu penant, která byla přes rok u babi, takže trochu zakrněla. Chceme pro ni udělat co nejvíce, tak jsem se chtěl zeptat na pár rad.
Řekl bych, že přes rok nelítala, po urputném snažení jsme ji dostali ven ale má zřejmě ochablé létající svaly - po vyndání z klece jen ťapkal. - můžeme to nějak zlepšit?
Má nevhodné bidylko (prum asi 1,5cm) chceme ho vyměnit - jak tlusté má být?
Na dlouhé drápky jsme zakoupili cem. bidýlko - správně nebo by je měl zastřihnout veterinář?
Veklou klec už sháním.
Vím, že podmínky nemá ideální ani náhodou, ale chceme udělat vše proto, aby se to zlepšilo.
Díky moc za Vaše rady a reakce
Hann09.01.2009, 20:01:44xxx.xxx.129.111. co nejcasteji poustet a svalstvo se casem vyvine , kdyby se nesnazila tak ji trochu prinut . z male vysky ji pustit at se snazi mavat kridly .¨
2. nevim to na cm ale bidylko takove aby kdyz na nem sedi aby se drapky neprekrizily .
3. radeji bych zastrihnul no a pokud se na to necitite tak veterinar , radeji
4. vetsi klec bude goood a jedno bidylko do ni dejte na sikmo at muze splhat , tim drapky neporostou tak rychle
anonymní (neregistrovaný)10.01.2009, 12:22:00xxx.xxx.41.212Díky za rady,
nevíte jak v tomhle počasí mam papoucha převézt? Vadí mu zima?
Myslím, že by to teď bylo vhodné, když ještě tolik nelítá.
eldudik10.01.2009, 12:22:42xxx.xxx.41.212Díky za rady,
nevíte jak v tomhle počasí mam papoucha převézt? Vadí mu zima?
Myslím, že by to teď bylo vhodné, když ještě tolik nelítá.
anonymní (neregistrovaný)10.01.2009, 14:32:36xxx.xxx.16.33rozela je australsky papousek a zimu snasi. ovsem zalezi, v jakych byla chovana podminkach (byt, voliera) a jak ji hodlate prevazet a kam. pokud to byl papousek chovany v byte a chcete ji prevezt k veterinari (prerostle drapky) a musite jet verejnou dopravou (to znamena nejake cekani na spoj), vezmete prepravku a strcte ji do spaciho pytle.
litani ci nelitani na snasenlivost teplotnich rozdilu vliv nema.
a prerostle drapky nejsou zrovna akutni zdravotni stav. pockejte, az soucasne vetsi mrazy pominou.
g (neregistrovaný)10.01.2009, 19:43:55xxx.xxx.129.11jak prevest ? to ji povezete na kole nebo co ? dejte prez klec rucnik a rychle ji preneste do auta aby nevznikl teplotini sok no a mate ji doma no
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mam doma papouška druhu Rosela penant je to samec jmenuje se Teddy.Teddymu je 1,5roku a byl chován ve venkovní voliéře s jeho letošním bráškou.Dostala jsem ho jako vysněný dáreček k narozeninám..Jenže jsem zjistila že se mi přestal koupat a začal si škubat peříčka. Přitom mu dávám ovoce,zeleninu zrní i slunečnici,oříšky.Koupila jsem mu i vitamíny .A stále se škube.
Zdravím, tak myslím, že máte celkem velký problém, bohužel. Z popisu zjevně není ručně dokrmený a krotký, takže lidská společnost mu nemusí být až tak příjemná. Nenapsala jste, jak dlouho je u Vás - jestli až teď v 1,5roku, tak to už by měl své náviky a stesk…ať se na mě nikdo nezlobí, ale z jakého důvodu se pořizují neochočený a ručně nedokrmený papoušci, od kterých se pak chce, aby byli úplně oddaný mazlíčci?! Já tohle nemůžu pochopit a je to stále dokola! A navíc v tomto případě, není ani moc šťastný výběr co se týče druhu papouška. No nic, tak jestli bere zeleninu a ovoce, tak to je jen dobře, pak doufám, že mu nedávate jen čistou slunečnici a ještě k tomu černou, prodávají se směsí přímo pro rozely nebo pro Austrálii a vyberte si dle složení, pak větve stromů na okus(černý bez, smrk, vrba, jabloň, třešeň), zelené pampelišky i květy, ptačinec, teď nať petržele a mrkve, čínské zelí, listový špenát(supermarket), minerální písek, sépie, Supervit D do vody a celoročně dle návodu, Roboran pro exoty, Muta-vit od Versele Laga a jiné přípravky nejsou třeba. To, že se přestal koupat…použijte nový rozprašovač na květiny a je to. Jen pozor na oči a nosní dírky. No a ty vyškubané místa potírejte šťávou z Aloe Vera - pracné, ale účinné. Přeji hodně trpělivosti. S pozdravem Zappe