Aktuálně: 2 481 inzerátů • 293 203 diskuzních příspěvků • 21 491 uživatelů

Oplodnění

⋮
Adf (neregistrovaný) 15.05.2009, 09:18:30 xxx.xxx.137.195
Dobrý den, již léta nemám jasno v problematice oplodnění u andulek. Rád bych si ujasnil zda se andulka musí úspěšně spářit před snůškou každého vajíčka aby toto bylo oplodněné nebo či je samička schopna spermie v sobě podržet po delší dobu, což by znamenalo, že například druhé či třetí vajíčko snesené v řadě by bylo také oplodněné, přestože k páření došlo pouze před snůškou prvního z nich. Informace, které jsem dostal jsou v tomto směru rozporuplné. Máte někdo podloženou informaci v této oblasti?
⋮
ev (neregistrovaný) 15.05.2009, 09:53:40 xxx.xxx.35.177
Samec je schopný na "jeden zátah" oplodnit až 4 vajíčka, samice je schopná si je uchovávat do zásoby až po dobu 8 dní.
Ale bude to individuální, protože třeba nedávno se mi stlo že snůška 5 ti vajíček - z nich oplozené jen 3., zbytek čistý.
Mě napadlo jestli spíš samice není schopná si nějak podvědomně uchovávat jen "dobrý materiál".
Snad odpoví ještě někdo ať jsme chytřejší ...
⋮
anonymní (neregistrovaný) 15.05.2009, 09:57:40 xxx.xxx.35.177
K té podložené informaci ... osobní zkušenost nemám, nikdy jsem před nebo během snůšky samce neoddělovala nebo neuhynul, ale známému uhynul samec mám dojem den před snáškou a samice snesla 3 oplozené vejce.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.