libuše (neregistrovaný)01.07.2009, 19:50:49xxx.xxx.123.134Dodry den prosím chtěla jsem se zeptat proč to asi udělali .Mam par andulek,ktere měli 4mlade a to poslední bohužel uklovali ,našla jsem je cele od krve.Par už mlade měl a v pohodě až ted,prosím mate stím zkušenosti a co se da proti tomu dělat .Děkuji
LIBA
Adf (neregistrovaný)01.07.2009, 20:13:12xxx.xxx.52.217Ahoj Libuško, těžko říci proč, ale stává se to. Většinou jsou problémy pokud není pár ve své vlastní kleci pro hnízdění, ale je aplikováno tzv. "colony breeding", tzn. více andulek v hnízdícím prostoru, ale to asi není tvůj případ. To je vždycky velké riziko jak ze strany cizích samic nebo různých stresových faktorů. Já myslím, že právě spouštěčem agresivity je stres a to z různých důvodů. Nebo již samička hodlá zase snášet apod. Proč se to stalo to ti asi nikdo neřekne. To vědí jen rodiče.
Adf (neregistrovaný)01.07.2009, 21:08:11xxx.xxx.52.217Stát se to může vždy, ale pokud samička nevykazuje zvýšenou agresivitu, pak když budou mít klid na hnízdění tak vše dobře dopadne. Teď jim dopřejte půl roku oddych od hnízdění a kvalitní pestrou stravu a vše bude v pořádku. Vštšinou se podobná věc stane u nejmladšího holátka pokud je velký rozdíl ve věku (je-li hodně vajíček (např. 6 a více)). Tady musel být skutečně nějaký specifický impulz (při čtyřech). To je optimální počet z hlediska rodičů a vše pak obyčejně dobře zvládají. Hlavně nikdy nezkoušejte skupinové hnízdění (colony breeding). Ať se daří :-)