Aktuálně: 2 508 inzerátů • 292 959 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Morčata vs. myši

⋮
Ladan
Ladan 16.07.2009, 20:43:28 xxx.xxx.55.18
Možná zajímavý tip. Spousta chovatelů se potýká s návštěvami myší a jiné ,,škodné,,. Seznámil jsem se s jedním pánem, který měl neustále problémy s myšmi a ostatní havětí. Před pěti lety si pořídil pár morčat, která má i přez zimu na zahradě (v zimě mají krytý úkryt), dokonce se i pohybují volně po zahradě a vubec nemají tendenci utíkat. Od té doby má problém s myšmi vyřešen. Morčata prý vydávají určité zvuky (tóny), které jsou pro myši nesnesitelné. Zároveň mají specifický ,,zápach,, který asi také odrazuje. Máte někdo podobné zkušenosti?
⋮
ema
ema 17.07.2009, 09:30:18 xxx.xxx.39.201
Tak to, že morčata odpuzují myši je holý nesmysl. Mě to také nějaký "dobrák" poradil. Měla jsem přes zimu ve voliéře malé myšky a nebyla jsem schopná se jich nějak zbavit. Dala jsem tam teda párek morčat. Mám je již na zemi několikátý rok a můžu říct, že myším vůbec nevadí. Klidně si mezi nima pobíhají a nějak nechápou, že by je měly morčata odpuzovat. Je to pověra. Na myši je nejúčinější past. Na podzim a v zimě jich mám kolem voliéry rozmístěných deset a nezbývá než chytat a chytat. To je zaručené.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 17.07.2009, 12:07:05 xxx.xxx.28.61
Neni lepsi zabezpecit voliery tak aby se tam mysi nedostali? Na zahrade se prohani mysi spousty, v lete jsou videt i potkani a krysy,kteri se nam i stahli jednou do uhelny do domu na zimu, ale volieru mam obytou do vysky 40cm drevem a nebyla tam nikdy ani jedna mys.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 17.07.2009, 12:12:14 xxx.xxx.35.177
Tak já mám voliéru do metru vyzděnou a letos se mi za budky nastěhovala celá myší rodinka, ještěže jsou ty pastičky na myši :-))
⋮
Luboš Jedlinský (neregistrovaný) 17.07.2009, 18:36:08 xxx.xxx.151.22
zabezpečit voliéru proti myším je prakticky nemožné, dospělá myš se protáhne pletivem s oky 19x19mm ty měnší ale také skoro dospělé myši prolezou 16x16mm pletivem, jedine by voliera musela být ze železné konstrukce, podlaha betonová pokdytá pletivem 10x10mm stěny rovněž z pletiva 10x10mm a to ještě kolem do kola nikde žádné dřevo, holý beton nebo skulinka myš jí najde a je tam, ale zase přes takhle jemné pletivo se pořádně nedají prohlížet papoušci a pěvci, myši jsou sice nepříjemná záležitost na kterou rovněž nadávám, ale jsou relativně neškodné, větší problém je s potkanama, ty dokáží pěkně zmrzačit a zabit osazenstvo, dostanou se i přes pletivo se slabším drátem, cihlovou zeď a podobně, také mě bylo řečeno kde jsou myši nejsou potkani a obráceně, ale je to nesmysl bohužel mám v klecích oboje. co mě jistý čas zabíralo a to velice slušně je voňavý pšeničný šrot pro kuřata smíchaný se sádrou 1:1 a vedle dát mističku s vodou, myš nebo potkat sní šrot i s trochou sádry, po ní dostane žízeň napije se a za cca několik dní pojde na to že mu sádra zatvrdla v žaludku a také samozřejmě hlady, je to drastické ale účiné a někdy nejde jinak, já si vždycky říkám, papoušek by také trpěl až by ho potkan mordoval.
⋮
mimo (neregistrovaný) 17.07.2009, 21:44:30 xxx.xxx.207.193
když už se tady spomínají morčata, kdybych do voliéry kde jsou andulky a korely dal i morčata, nemohli by ublížit papouškúm nebo si jej nevšímají?
⋮
kasssy (neregistrovaný) 17.07.2009, 21:54:52 xxx.xxx.52.72
Myslím,že pobití voliéry dřevem je k ničemu,to je pro myšky vlastně dálnice,to je při cestě vzhůru pro ně opora. Pastička je jistota,jed není špatný,ale stalo se mě,že si ho myši tahaly do voliéry jako zásoby,což je malér..
⋮
Ruza5
Ruza5 18.07.2009, 08:11:50 xxx.xxx.226.3
Morčata by neměla papouškům ublížit, jsou to býložravci.také jsem to tak chtěla mít, ale pak jsem si to rozmyslela, kvůli parazitům od ptáků.Nevím co by to udělalo s krmením, co by posbírala morčata na zemi (tedy myslím potřísněné seno atd.)Tak jsem tam dala křepelky a morčata budou mít vlastní volieru.Ale jsou lidé co to tak mají a v pohodě.
⋮
ema
ema 18.07.2009, 15:21:39 xxx.xxx.39.201
Morčata papouškům určitě neublíží. Já mám ve voliéře 3 morčata a ptáků (papoušci a křepelky) si ani nevšimnou. To spíše andulky jsou zvědavé a klidně vlezou i do domečku k morčatům. Když dávám morčatům trávu, seno nebo zeleninu, všichni ptáci slétnou na zem a spolu v klidu hodují:-)
⋮
anonymní (neregistrovaný) 18.07.2009, 16:44:17 xxx.xxx.6.158
Zkuste dát do voliéry bažanty. Mám tam pár stříbrných a myši jsou pryč, bažanti je dokážou chytit a uklovat. A naštěstí je jen zabijí a víc si jich nevšímají.
⋮
Ruza5
Ruza5 18.07.2009, 20:29:01 xxx.xxx.226.3
Paní Emo Tambo, mohu se zeptat jak to řešíte, když křepelky zasednou?Co paraziti? Jak máte velkou volieru? Ev. nemáte nějaké fotečky toho společenství? celkem mě to stále zajímá, toto soužití.
⋮
ema
ema 19.07.2009, 08:32:28 xxx.xxx.39.201
Křepelky mají své místečko na opačném konci voliéry než morčata. Samozřejmě, že všichni chodí všude, ale morčata se hlavně zdržují u sebe, kde mají krmení. Myslím, že se navzájem neruší. Papoušky i morčata pravidelně odčervuji. Hnůj od morčat vybírám každý týden. Zatím mi tohle společenství funguje a spíše než s parazity, mám problém se slimáky. Ti vlezou všude.Voliéra je velká 2.5 * 4m. Fotky určitě nějaké později vložím.
⋮
Ruza5
Ruza5 19.07.2009, 13:29:24 xxx.xxx.226.3
Hm, tak to by u mě asi nefungovalo .Mám půdorys 1,7 * 2m, to by bylo asi málo místa pro všechny aby to fungovalo v pohodě.Jinak máte japonské nebo čínské?
⋮
bambam (neregistrovaný) 19.07.2009, 20:08:29 xxx.xxx.231.249
A myslíte že můžu do voliéry 3 m dlouhé dát morčata s roselama?
⋮
bambam (neregistrovaný) 20.07.2009, 09:34:25 xxx.xxx.231.249
A ještě jak snáší morčata naši zimu?
⋮
Ruza5
Ruza5 20.07.2009, 13:18:12 xxx.xxx.226.3
Po tom co jsem si hodně zjišťovala o morčatech,tak by zimu měla přestát v pohodě, budou -li dobře aklimatizována a budou-li mít větší množství sena a slámy, krytý přístřešek, bez průvanu a hlavně pozor na vlhko.Prý když je vlhko mohou mít plíseň přenosnou na člověka a nebo svrab.Není to z mé hlavy, dvě chovatelky co mají chovnou stanici morčat mi to potvrdili.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.