Aktuálně: 2 483 inzerátů • 293 234 diskuzních příspěvků • 21 493 uživatelů

Povaha - žako

⋮
Aneta (neregistrovaný) 27.12.2009, 12:24:47 xxx.xxx.153.72
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat - mám samce žaka, asi 6měsíců, je zvyklý na lidi, jde na ruku, sedne si na rameno, nechá se i pusinkovat a nevadí mu to. Ale málokdy přijde sám, spíš jen vyletí z klece na garnýž a ničí, krade a klove.
Je možný, že tento žako je spíš vhodný na chov než jako mazlíček.
Nebo jsem něco pokazila v jeho výchově? Mám ho již od jeho 3měsíců.
Někdy to vypadá jako by zlobil mě na zlost.

Moc prosím, poraďte
⋮
anonymní (neregistrovaný) 27.12.2009, 12:48:53 xxx.xxx.16.33
no, proste se uz rozkoukal.

***Někdy to vypadá jako by zlobil mě na zlost. ***
nevypada. to tak proste je.
⋮
Anety (neregistrovaný) 27.12.2009, 12:55:36 xxx.xxx.153.72
Ale zase když tady čtu, jak jsou žakové mazlivý a tento se nechá maximálně podrbat na krčku a často se i ožene zobákem, tak mi to přijde trošku líto.
Ráda bych se mu věnovala, ale vypadá to, že on sám nechce a navíc asi nevím jak. Okamžitě mě totiž začne kousat a klovat.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 27.12.2009, 12:57:29 xxx.xxx.16.33
ps.
to neznamena,ze by te chtel nastvat, ale vi, ze kdyz dela neco zakazaneho, nasleduje pak akce.
zakove jsou velmi akcni a zvidavi papousci a furt potrebuji neco delat. zvlaste mladosi, kteri se obcas nemuzou vejit do kuze.

nasi se vzdy jeste napred vyznamne podivaji, jestli opravdu vidim :-)
vcera to chlapec ovsem prokaucoval, plizil se ke svemu oblibenemu kabelu velmi nenapadne, ale komentoval to slovy "nech toho, nech toho", takze byl odhalen drive, nez stihl zpusobit skodu
⋮
anonymní (neregistrovaný) 27.12.2009, 12:59:18 xxx.xxx.16.33
***Ráda bych se mu věnovala, ale vypadá to, že on sám nechce a navíc asi nevím jak. Okamžitě mě totiž začne kousat a klovat.***
nejsi jeho oblibena osoba. s tim malo nadelas.
⋮
Aneta (neregistrovaný) 27.12.2009, 13:04:35 xxx.xxx.153.72
To máme asi dost špatný, vzhledem k tomu, že nikoho jiného nemá.
Teď jsme spolu u rodičů už nějáký týden a nevypadá to, že by měl oblíbeného někoho jiného. Nejvíc zatím tíhne ke mě.
Pokud mě nemá rád, co dále.. Můžu dělat něco aby si mě dále zamiloval, nebo ne?
⋮
anonymní (neregistrovaný) 29.12.2009, 20:26:34 xxx.xxx.118.186
papoušek asi prochází pubertou,ten můj je také zlatíčko a někdy nemá náladu a klove.myslím si že se to samo po čase upraví,on dospěje a nebude z něj tzv.pubertak.hlavně mějte strpení a snažte se jeho chování tolerovat a chápat
⋮
anonymní (neregistrovaný) 31.01.2010, 16:45:22 xxx.xxx.180.120
http:/lerl.info/clickertraining/kousani.php
⋮
Luboš Jedlinský (neregistrovaný) 01.02.2010, 17:41:11 xxx.xxx.151.22
to chování je častým jevem, já když si před lety pořizoval žaka chovatelé je vychvalovali jací to jsou úžasní papoušci, mírumilovní a mazlivý, bohužel už nikdo neřekl že i při veškeré vlídné péči se z něho může vyklubat nepříjemný jedinec, ten náš se nechá drbat a zničeho nic vás surově cvakve bez výstrahy, mazlivý je také bohužel jen někdy a i to většinou končí tak že kousne bez jakého koli důbodu, máme samičku tak že toto chování jde, kamarád má samce a ten v jarních měsících doslova srší nevyspytatelnou agresivitou, byl jsem ze našeho žaka špatný proto jsem pátral kde jsem udělal chybu a najednou jsem zjišťoval že velká část lidí co má doma žaka jako mazlíčka mají podobný problém, to chování se shodovalo s chováním našeho papouška, takto se začal chovat po dosažení dospělého věku, vy jste určitě také nic nezanedbala prostě žaci se někteří asi tak chovají
⋮
Orina (neregistrovaný) 01.02.2010, 17:57:53 xxx.xxx.89.210
Tady se nějaký pán ptal na amazoňana. Já jsem mu odpovídala, že by se měl někdo vyjádřit k držení žaka. Já jsem si amazoňana vybírala z toho důvodu, že ten tyhle zákeřnosti nedělá. Co se týká žaků tak jsem o tomto chování, jak popisuje Luboš, slyšela od více majitelů. Proto dost žasnu, že spousta lidí touží po žakovi, asi něvědí co je čeká.
⋮
Luboš Jedlinský (neregistrovaný) 01.02.2010, 18:13:32 xxx.xxx.151.22
já to také nevěděl a teď lituju, ano orino amazoňan je povahově lepší v rodině jednoho máme, a i na vsi je tu držen jako mazlíček
⋮
cone (neregistrovaný) 01.02.2010, 18:43:50 xxx.xxx.208.5
Žako je asi mezi veřejností pasován za TOP mazlíčka, Jistě takoví jedinci existují, ale co do role mazlíčka jsou srovnatelní s žaky některé /opravdu pouze některé / druhy amazoňanů,údajně surinamci je i v lecčems předčí. Osobně mám žaky / na chov / a jsem vcelku spokojen, jen je třeba zkousnout jejich konzervativnost.
⋮
Orina (neregistrovaný) 01.02.2010, 22:10:13 xxx.xxx.89.210
Možná jsem tady fotku už uveřejňovala, ale pokud chce někdo amazoňana mazlíčka, je surinamec super.
Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.