Orina (neregistrovaný)06.01.2010, 20:40:50xxx.xxx.71.64Nevím jestli vám na to tady někdo odpoví. Pyrur je takových druhů, že je možné, že tam jsou rozdíly. Určitě některé v jednom roce. Jestli tento web navštíví nějaký chovatel, který má doma více druhů určitě se to dozvíte. Jinak to chce otevřít knihu. Pakliže se nikdo neozve do týdne něco přečtu a napíšu to sem.
sunflowersman (neregistrovaný)06.01.2010, 21:33:53xxx.xxx.175.196Dobrý den.Ještě jsem pyrury neodchoval, tudíž mohu pouze poskytnout informace od zkušenějších kolegů. Pyrurové žlutoprsí odchovávají i od jednoho roku. Pyrura perlový červenobřichý většinou až v druhém roce. Pyrura rudohlavý údajně i v roce. Mě se letos pářili a krmili ptáci staří cca 1,5 roku, ale nedošlo ke snůšce. Samici i samci se ovšem pořád dobarvuje hlava, takže bych řekl, že opravdu zralí budou také až ve dvou letech. Stáří dvou let bude nejspíše průměr.
anonymní (neregistrovaný)07.01.2010, 20:26:07xxx.xxx.16.80dekuji za odpovedi. Mel jsem na mysli hnedouche, nebo zelenolici. Patral jsem na netu, ale bohuzel nenasel. Vsude jen popis druhu okopceny ze stranky na stranku.