Aktuálně: 3 968 inzerátů206 539 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

Nikdo je nechce

anonymní (neregistrovaný) 23.03.2010, 18:17:08 xxx.xxx.6.158
Zdravím. Když jsem byl naposledy v Týništi, tak jsem jen zírak kolik lidí tam bylo. To by nebylo asi nic divného ,ale i ptáků bylo poměrně dost na to že je jaro. Pamatuji se na dobu, kdy na jaře každý scháněl a bylo všeho nedostatek. Ted už ani andulky neberou do výkupu, že jich je hodně. Totéže korely a zpěváci nikdo je prostě nechce. Do výkupu je sice vezmou,ale za ty ceny. Příjde mi to docela líto, že už to není to chovatelství jako dřív kdy jsem s ním začínal. Ted každej odchovává pro výkupy, ale už ani tam to skoro nechtěj.....Tohle se už řešilo hodněkrát, ale já na dražší papoušky nemám a nedokážu si představit to, že bych neodchovával ani andulky.
anonymní (neregistrovaný) 23.03.2010, 20:08:17 xxx.xxx.16.80
je to tim, ze dnes chova papousky kde kdo a nechava je hnizdit i 3 krat, 4 krat. spousta lidi odchovava andulky i pres zimu ( doma v teple ) , aby meli na jare co prodavat. Tim se pak zakonite musi nasytit trh. Kdyz je budete prodavat za 60 kc jako se prodavali pred par lety, tak si myslim, ze odbyt urcite najdete. Mozna je to take tim, ze chovatele sve odchovy neprodavali na podzim a cekali az na jaro, ve vidine vetsiho zisku. Ja sve odchovy prodal bez problemu na podzim a myslim si, ze tech par andulek co odchovam, se prodaj vzdycky. Na druhou stranu shanim samicku korely a sehnat nejakou peknou napr. v Tynisti byl problem. Par korel tam bylo, ale ze by me okouzlili rict nemuzu.
Orina (neregistrovaný) 23.03.2010, 21:10:44 xxx.xxx.79.171
Ono to není tím, že lidi andulky odchovávají doma v teple, ale že každý hamižní. Já mám andulky taky v teple a teprve teď dostaly budky to znamená, že mláďata půjdou z domu až někdy koncem května-možná. Pokud někdo naseká andulky v teple přes zimu, záleží pak taky na kvalitě. Nemusí potom mnoho začínajících chovatelů plakat, že si sice andulku už koupili, ale že nelétá, nežere a že je "nějaká divná" Holt práce kvapná ho... málo platná :-D)
anonymní (neregistrovaný) 25.03.2010, 12:34:31 xxx.xxx.204.249
Taky část práků hnízdím přes zimu, ale to neznamená že z toho chci něco vytřískat !! Kvalita není o tom kdy člověk nechá hnízdit. Ba naopak je to nákladnější, protože musíte topit a používat lampy !!
Luboš Jedlinský (neregistrovaný) 25.03.2010, 12:50:54 xxx.xxx.151.22
přes zimu je odchov papoušků mnohem náročnější a nákladnější, a né každý pár co by zahnízdil přes sezonu zahnízdí i v zimě, musí se jim topit, svítit a mnoho dalších faktorů aby zahnízdily, když se vezmou v potaz laciné druhy ptáků jako již zmiňované andulky k vzhledem jejich o něco vyšší ceně mimi chovnou sezonu je často výdělek mnohem nižší kvůli nákladům
J. Sláma (neregistrovaný) 26.03.2010, 16:25:11 xxx.xxx.111.65
Tak proč je chováte v zimě?_Když tu uvádíte jen samá negativa chovu
Luboš Jedlinský (neregistrovaný) 26.03.2010, 17:38:07 xxx.xxx.151.22
já přes zimu proto papoušky nechovám, neuvedl jsem že je chovám přes toto období
Orina (neregistrovaný) 26.03.2010, 18:59:20 xxx.xxx.107.66
Já náklady na zimní hnízdění nemám žádné a přesto papoušky v zimě hnízdit nenechávám. Světlo mají u mě z proskleného stropu a stěn zimní zahrady a teplo z ústředního topení, které je napojeno na obytný dům. Přesto nechávám papoušky hnízdit až na jaře, pokud se nejedná třeba o senegalce.
Halk
Halk 26.03.2010, 20:13:40 xxx.xxx.24.231
Zdravim. Já jsem osobně taky proti 3. a 4. hnízdění u andulek, korel atd. Podle mého názoru se žádný takový pták, který z těchto hnízd vzejde nemůže vyrovnat mláďatům z 1., max. 2. hnízdění. Co se týče hnízdění v zimě, nejsem jeho zastáncem, myslím, že by se mělo používat jen u druhů, které tak hnízdí ve své domovině a nejsou plně přizpůsobené místním podmínkám.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.