Ladan16.04.2010, 20:43:36xxx.xxx.8.130Dnes mi samice Rosely pestré poprve snesla vajíčko-poprvé v jejím životě. Vajíčko pravděpodobně snesla už minulý týden, ale nikde jsme ho nenašli,asi ho sežrala. Ale že ho snesla se domnívám jen podle viditelně zvětšené (roztažené) kloaky. Což měla i dnes po snesení vejce. Ale proč píšu, vajíčko je na jedné špičce rozbité. Při bližšim prozkoumání jsem zjistil, že skořápka nezmizela, ale je jakoby propadlá a rozdrobená dovnitř a zachytila se o blánu vajíčka. Takže myslím,že ho nezničila samice,ale že ho již poškozené snesla. Calcium chl. nemám, rozdrtil jsem jim skořápky a do míchanice(sušené) přidal ještě vařené vejce. Zdá se, že samice to nežere, ale samec ano a ten jí krmí. Uvidím, jaké bude zítra druhé vajíčko a jestli to první zustane. Má s takovým vejcem někdo zkušenosti? Čím tomu předejít?
anonymní (neregistrovaný)17.04.2010, 08:45:31xxx.xxx.193.236nám rozelk taky první vajíčko rozbila, pak už to bylo OK. Hlavně ať nezačne rozbitá vajíčka žrát, až jí zachutnají, už se to neodnaučí. Rozbité vajíčko vždycky ji hned vemte!