Aktuálně: 2 477 inzerátů • 293 158 diskuzních příspěvků • 21 489 uživatelů

Alexandr přes zimu venku?

⋮
Vena (neregistrovaný) 15.05.2010, 14:20:25 xxx.xxx.160.5
Ahoj,chtel bych se zeptat jestli mate nejake tipy na zimni voliery.Chtel bych si koupit alexandry male,ale nemuzu je dat v zimě schovat do domu.A problem je ze oni prave v zimě kladou vajička.Jde to kladeni nejak presunout nebo jen zateplit volieru?
⋮
Orina (neregistrovaný) 15.05.2010, 14:31:26 xxx.xxx.95.115
V každém pádě bych při vašem problému raději volila jiný druh papouška, abych neměla problém s voliérou. Pakliže chcete chovat papoušky kteří musí mít v zimě v zázemí teplo a nemáte na to podmínky, je lépe se takového druhu vzdát než ho držet v nepřiměřených podmínkách. Mně by se líbili ararauny, bohužel nemám možnost postavit jim takovou voliéru, kterou bych si představovala, že by měly mít, tak je jen obdivuji, ale nevlastním.
⋮
fylip (neregistrovaný) 15.05.2010, 14:36:03 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Alexandři nekladou vajíčka jenom v zimě.Jejich chov přez zimu venku bych ale neskoušel.Nejsou to nejodolnější ptáci.Já jejich hnízdění odkládám tak že jim v zimě netopím a nechávám jim tam teplotu tak na 0- -2.Někdy je tam samozřejmě i tepleji.Podle toho jak je venku.Budku mají k dispozici.Navštěvují ji i přez zimu ale snášet mi samice začala až na začátkku dubna a teť mám dvě krásné mladé:) Jinbak jestli chcete mít alexandry venku celí rok tak to vydrží jedině číňani.někde jsem četl že jsou dokonce odolnější než austrálie.Alexandr malý by ale rozhodně letošní zimu nepřežil a kdyby ano tak by neměl na noze ani jeden drápek.Na ifauně se psalo že venku nemají problém i alexandři černohlaví.Jsou to krásní alexandři, ale nevím jestli je to pravda takže si to radči předem ověřte. fylip
⋮
kmoch (neregistrovaný) 15.05.2010, 15:30:52 xxx.xxx.147.18
Dobrý den .Já mám alexandry ve venkovní voliéře s vnitřním záletem.Vzimě je vypouštím ven jen když je hezky slunečno většinou přez poledne.Ve vniřní ubykaci je maximálně 0 stupňů ale většinou kolem +5 když hrozí větší mráz přitápím.Hnízdění začínají v březnu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.