Aktuálně: 2 487 inzerátů • 293 057 diskuzních příspěvků • 21 481 uživatelů

kroužky.

⋮
anonymní (neregistrovaný) 10.10.2007, 20:15:53 xxx.xxx.14.80
Dobrý den chtěl bych vaší radu jak nandat kroušky na pařát andulky a korely,příští rok bych to dělal poprvé tak mi prosim vás poradte děkuji.
⋮
Arýsek (neregistrovaný) 08.09.2023, 08:53:08 xxx.xxx.45.48
anonymní: Dobrý den chtěl bych vaší radu jak nandat kroušky na pařát andulky a korely,příští rok bych to dělal poprvé tak mi prosim vás poradte děkuji.

Mě by zase zajímalo kde je nejlepší kroužky objednat, Šesták nebo Straka nebo někdo jiný?

⋮
Lenka (neregistrovaný) 08.09.2023, 13:46:19 xxx.xxx.223.166

Já kroužky kupuji na burze, většinou velikost 4,2 pro andulky.

Nasazuje se to tak, že chytíte nohu ptáka a 3 nejdelší prsty dáte k sobě. Poté na ně navléknete kroužek kam to půjde. Čtvrtý nejkratší prst je vratiprst a přes ten též navlíknete kroužek kam až to půjde. Když budete u středu nohy, možná vám to půjde stuha. Ale nebojte, neublížíte noze. Když to překonáte tak právě 4. prst se vám ohne podél zbytku nohy a taháte, dokud to jde. Na úplný koneček s drápkem si beru párátko, kterým zbývající kousíček čtvrtého prstu vyvlíknu ven z kroužku díky párátku. Podeberu prst párátkovou špičkou. A je to hotovo. Občas si ptáče u toho pípne, tak se nelekněte, neublížili jste mu, jen se leklo.

Jinak si vzpomínám na své kroužkovací začátky, kdy jeden držel ptáka s nohou a druhý se snažil navléct kroužek. Ale ono stačí si ptáka na něco položit, kde mu nebudou ujíždět nohy a levou rukou si s pomocí pravé ruky chytit nohu kam si chci dát kroužek a srovnat si ty 3 prsty k sobě. Pak až brát do ruky kroužek a další náčiní.

Pohlídejte si ten pravý den na kroužkování, aby neměl nohu moc malou a kroužek nespadl a nebo naopak moc velkou kdy už to jde špatně či vůbec.

⋮
pommovi
pommovi 09.09.2023, 13:49:40 xxx.xxx.63.34

My máme zkušenost s kroužky od Šestáka i Straky a za mě obojí ok.

Andulky kroužkuji vel. 4,5 mm, korely 5,5 mm. 

Jinak jednou rukou si mládě držím - dám si levou nohu dopředu (někdo dává na levou, někdo na pravou, přímo dané to není), druhou dávám kroužek. 

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.