anonymní (neregistrovaný)21.07.2010, 18:51:24xxx.xxx.39.201Slepička vyseděla 6 kuřátek o které se už 14 dní vzorně se samečkem starají. Ale začala snášet další vajíčka na místo, kde s kuřaty nocují, ale nejsou tam ve dne. Má už 5 vajec. Co s tím? Vím, že zasedá až na poslední snesené vejce, ale když je už teďkom zahřívá jen v noci a ve dne vychladnou, nic z nich nebude:-( Kydybych je odebírala a dala najednou a slepička zasedla, kdo se bude starat o 3 týdenní kuřata? Nebudou ji rušit? Nebo jak jí zabránit ve snášení, aby se nevyčerpala?
pajaxy21.07.2010, 21:04:31xxx.xxx.159.26Dobrý den,
měl jsem ten samý problém, navíc začal být kohoutek agresivní na kuřata, takže jsem ho musel izolovat, takže vejce by byla asi čistá, slepička snášela i když byl izolovaný ale nezasedla, po odstavu jsem je dal spolu, ale zatím nenese.
anonymní (neregistrovaný)22.07.2010, 20:08:02xxx.xxx.39.201No právě ode dneška taky pozoruji, že je kohoutek agresivní na kuře. Ale jen na jedno, které je celé světle hnědéi. Není přírodní jako ostatní kuřata. Ty nechává zatím v klidu. Nemůže to jedno kuře být kohoutek, že ho pronásleduje? 3 týdenní kuře asi samo nepřežije, kdybych ho oddělila?
anonymní (neregistrovaný)23.07.2010, 21:49:44xxx.xxx.159.26Muj kohoutek byl agresivní takéjen na jedno- celé bílé kuřátko, přírodně zbarveného si nevšimal, foto viz " Odchovy 2010".
Ještě mám dotaz pro chovatele který má 15 slepiček a 5 kohoutků - neposlal by jste nějaké foto jak je chováte v čem atd, to je máte všechny pohromadě? A co jim připravujete na hnízda, děkuji. P.