Aktuálně: 2 787 inzerátů261 099 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

Korelu po výletu ?

Anonymní (neregistrovaný) 26.05.2025, 15:34:07 xxx:xxx.45c:860d

Jste normální? 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 16:00:41 xxx:xxx.36f:d3d0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.05.2025, 15:34:07

Jste normální? 

Vážená, tak kdo je z nás normální, by se dalo diskutovat!  Co jste dokázala odchovat nebo komu jste kolikrát pomohla?! Máte vůbec občanku?! Vždyť nedokážete ani normálně odpovědět a to chcete poradit? Poslední moje rada pro Vás - vraťte se k rodičům pod stůl, když zapomněli na výchovu a úctu!   Zappe 

kometa
kometa správce
26.05.2025, 16:42:23 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 26.05.2025, 16:29:35

Já ji vidím. Jenom nerozumím tomu, proč je to jednou Janoušková Štěpánka a podruhé anonym. A proč pokládá dva různé dotazy. A proč jednou děkuje a podruhé se čílí.

Za mě trochu schizofrenní.

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 20:23:42 xxx:xxx.36f:d3d0
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.05.2025, 16:42:23

Nevím, ale stále více a více se utvrzuji,  že to nemá asi žádný  význam se tady o něco snažit a radit a nebo předávat své chovateľské zkušenosti nebo se pokaždé najde někdo nevděčný, nevychovaný a arogantní jedinec(i), kteří vycucají i ten nejmenší zbytek Vaší ochoty! Nemá to význam.  S pozdravem Zappe 

Sardullah
Sardullah 26.05.2025, 21:58:06 xxx.xxx.221.216

Já se do toho nechci montovat…ale nedá mi a musím napsat, že pro někoho to význam má. Možná ne pro tazatele, ale jsou i tací, kteří se diskuze sice nezúčastňují, ale čtou jí a jsou rádi, že právě zkušení chovatelé jsou ochotni poradit.👍 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 22:39:39 xxx:xxx.ec54:8913
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.05.2025, 21:58:06

Zdravím,  ano a právě v tomto duchu a i tak trochu na podnět autora webu jsem se vrátil zpět. Samozřejmě tím se nechci plácat po ramenou, že jsem nějaký děd vševěd 😁to jistě NE, ale mám zájem poradit a podělit se, když to teda jde. A navíc mě to i baví, když vidím, že to někomu pomůže, ale jinak lidský nevděk mě dokáže pořádně vytočit. A to neodpovídám jenom tady, ale také i na IFauně, ale ta se zatím jen rozbíhá, pak na emaily, z mých stránek a pak hovory a to jsou i hodinové! Ale nevadí mi to.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 23:11:56 xxx:xxx.1dc6:6141

Já se do toho nechci montovat…

A možná si to takhle říká hodně lidí a to je taky škoda a chyba nebo pak té hrstce co se o něco snaží, tak z toho plyne, že vlastně jsem nikdo jiný nechodí jen ti prudiči a nevděčníci! Jistě chápete co tím myslím, děkuji. S pozdravem  Zappe 

zbynek
zbynek autor webu
27.05.2025, 07:59:29 xxx.xxx.40.76
Anonymní:

Proč tady radite  špatně , korely zásadně odebírat až po 14 . Slovy 14 dnech ! Píšete že andulky žerou ihned ? Aspoň někdo si to tak muže přeložit , to samé platí pro andulky.

Zdravím, ten příspěvek je starý 18 let. V té době mi nebylo ani 20 let a měl jsem takové zkušenosti, že korele opravdu stačí v krajním případě 10 dnů po výletu, ale to neznamená, že to tak doporučuji.

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 11:14:07 xxx.xxx.189.104
zjarda:

Já se do toho nechci montovat…

A možná si to takhle říká hodně lidí a to je taky škoda a chyba nebo pak té hrstce co se o něco snaží, tak z toho plyne, že vlastně jsem nikdo jiný nechodí jen ti prudiči a nevděčníci! Jistě chápete co tím myslím, děkuji. S pozdravem  Zappe 

Ono jde o to, jestli má člověk k tématu co říct. Já třeba nejsem zkušený chovatel…ve své podstatě mám celý život andulky…korelu jsem měla jen jednu a byla to úžasňačka…žádný chov, jen na mazly. Ale uvažuju vážně o tom, že až už nebudu moci mít psi, tak si na důchod pořídím dvě korely…a tak ty informace a rady čtu, neboť nevím, co se mi třeba v tom budoucnu bude hodit. Třeba už právě proto, že svojí korelu jsem měla ze zverexu, ale v budoucnu bych si chtěla koupit mláďata na ochočení od chovatele.

A myslím, že takových lidí bude i víc…

Takže se nenechte otrávit…oni ti prudiči jsou tak nějak vidět nejvíc, ale opravdu jsou tady i slušní lidé, kteří možná k probíranému tématu nemají co říct, ale informace je zajímají.

Ono to není jen tady…jsem pejskařka a tak vím, jak ty diskuze kolikrát vypadají…často vypisuju stále stejné základní věci dokola…a nepíšu je pro zdejší registrované diskutéry, protože vesměs ty zkušenosti tady všichni máme…teda ty základní určitě, ale vypisuju je zas a znova pro lidi, kteří třeba i v budoucnu navštíví tento web a budou informace hledat a k něčemu jim to třeba bude.

Navíc vím, že je spousta lidí, kteří z různých důvodů do diskuzí nepřispívají, ale čtou je a bylo by škoda, kvůlivá prudičům, co se baví tím, že trolí, aby ti slušní o to přišli.

acher (neregistrovaný) 27.05.2025, 16:53:41 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 26.05.2025, 20:23:42

Tak v tom vás plně chápu,mám to stejně,ikdyž v jiném oboru.

Janoušková (neregistrovaný) 29.05.2025, 14:09:27 xxx:xxx.179b:ea03

Dobrý den, už vyletěly. Děkuji za informaci. 

Obrázek
Tony (neregistrovaný) 29.05.2025, 20:15:38 xxx.xxx.220.119
Janoušková:

Dobrý den, už vyletěly. Děkuji za informaci. 

Obrázek

Tak to je skvělé, mě vymazali a nevím proč a tuhle provokaci v klidu nechali. Tak to tady jde od desíti k pěti. Ještě že se vrátila fauna.

Janoušková Štěpánka (neregistrovaný) 29.05.2025, 20:34:07 xxx:xxx.179b:ea03

Dobrý den, už vyletěly. Děkuji za informaci 

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 29.05.2025, 20:46:36 xxx.xxx.141.100
Tony:

Tak to je skvělé, mě vymazali a nevím proč a tuhle provokaci v klidu nechali. Tak to tady jde od desíti k pěti. Ještě že se vrátila fauna.

Mě mazou pravidelně asi ze zvyku.

Tony (neregistrovaný) 30.05.2025, 08:18:10 xxx:xxx.:13
Janoušková Štěpánka:

Dobrý den, už vyletěly. Děkuji za informaci 

Obrázek

No a teď děkuje za informaci, ale že před tím udělala z toho pána ignoranta a nenormálního, tak to je v pořádku🤔a přitom se dá předpokládat, že měl pravdu v té výšce - viz fotka. A když ještě měla hladké stěny, tak není pochyb, ale to jistě nepřizná. Hrozné tady. Pro korely je klec miniaturní a ještě bouda uvnitř a teď i mláďata a blbý lana a tyčinky 👎

Janoušková Štěpánka (neregistrovaný) 30.05.2025, 13:49:52 xxx:xxx.8dd6:9e93

Tak pane, ta klec na fotce je vyfocena jenz čtvrtky a nesertese do věcí co mám v kleci chtěla bych vidět vaši klec 😠😝🤪

trojAAAcko
trojAAAcko 30.05.2025, 14:51:26 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janoušková Štěpánka z 30.05.2025, 13:49:52

ta klec na fotce je vyfocena jenz čtvrtky

O tom i já pochybuji. Ta konstrukce klece je mi velice povědomá. Velice snadno dostupná klec v sériovém provedení tudíž přesně dané rozměry které jsou snadno dohledatelné. 😉 

Jinak tento typ klecí se dělá symetricky a nedá tolik práce si s tím pohrát a dopočítat z fotky.

Na fotce jsou červeně označeny dvířka a modrou čárou půlka délky voliéry + menší výpočet s odhadovánými parametry. Obdobnou voliéru mám taky doma takže tloušťku drátu případně mezery si můžu posuvným měřítkem změřit až dorazím domů. 😉 Je možnost, že máte propojeno více voliér spolu, ale to by finančně vyšlo podstatně dráž a nedává mi logiku proč by začátečník utrácal X tisíc za takové voliéry a měl tam tři běžné korely.

Foceno může být tak z ¼ celkové voliéry, ale více než 50% délky a výsledek zda je to málo nebo hodně - to si udělá obrázek každý sám. 😉 

Ještě jen dodám, že vzhledem k tomu, že cca v půlce výšky máte prostor na oddělení prostoru voliéry pro snažší odchyt určitých jedinců tak pravděpodobnost přidělaných bočních voliér se rapidně snižuje.

Obrázek
kometa
kometa správce
30.05.2025, 15:35:00 xxx.xxx.147.163
Janoušková Štěpánka:

Tak pane, ta klec na fotce je vyfocena jenz čtvrtky a nesertese do věcí co mám v kleci chtěla bych vidět vaši klec 😠😝🤪

Že by potrefená husa?

Prosím o slušné vyjadřování. Vulgární příspěvky se tady mažou.

Navíc ta klec je opravdu malá. A její prostor ještě zmenšuje budka uvnitř.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.