Jana Voříšková (neregistrovaný)12.05.2011, 13:00:23xxx.xxx.174.21Dobrý den, už tak měsíc a něco pozuruju na jedný samici ztluštění bříška. Myslala jsem, že by mohla být březí, tak jsem dala do klece budku. O ní ale nejeví zájem a je to už delší doba, než je březost. Může to být nějaká nemoc? Nebo je prostě jen tlustá? Možná bych měla dodat že jsem asi pře 2 týdny dala všechny andulky do jedný velký klece. Tahle postižená byla v kleci se samcem, ale páreček to nebyl.
Děkuji
Michal (neregistrovaný)12.05.2011, 13:18:11xxx.xxx.4.166Buď nádor nebo je prostě vypasená...podle fotek to není moc poznat...jakou dáváte stravu? Andulky jsou v malém prostoru obzvlášť náchylné na obezitu, hlavně bych vyřadil pokud dáváte slunečnici z jídelníčku...pohyb na sluníčku a čerstvém vzduchu v kombinaci s pestrou stravou(ovoce,zelené) by ji mělo vyléčit:) A Pokud je tlustá tak se andulky stávají neplodnými ostatně jako všichni ptáčci..Proto vám nejevila zájem o budku..a březí :D to určitě ne...to byste poznala že by vám snášela vajíčka, vždy snesou jen jedno za 2dny..takže to bříško od toho nemá...
anonymní (neregistrovaný)10.06.2011, 15:26:35xxx.xxx.174.21Stav mojí andulky se výrazně nezlepšil. Pod křídly má holá místa, prří neuspořádané a pod křidýlky jí trčí ven. (viz foto). Po opravdu jemném zatáhnutí peříčka odpadávají. Po jednom zůstala malá ranka. Bříško má pořád o dost větší než ostatní andulky. Na poslední fotce to jse vidět asi nejlíp. I když je přikrčená, je to stejné, jako když stojí. Mám docela strach, vůbec nevím, co se děje. Díky za každou radu. Jana
Michal (neregistrovaný)10.06.2011, 15:29:43xxx.xxx.4.166Je zde možnost že je to nádor...bohužel, poraďte se s veterinářem,i když kdovi zdalipak vám poví nějaké moudro...hodně zdaru
lucka.k12.06.2011, 09:24:07xxx.xxx.32.95Dobrý den, mám andulku, která je v úplně stejném stavu, dokonce ani neumí moc lítat. Jsou jí dva roky a v takovém stavu už je dlouho a zatím v pohodě žije, takže si myslím že je prostě tlustá. Před týdnem jsem ji dala do velké voliéry, aby byla nucená k pohybu, tak snad to pomůže. Přeju hodně štěstí.
anonymní (neregistrovaný)12.06.2011, 11:39:37xxx.xxx.127.228Myslím, že je to tzv. francouzské pelíchaní - BFD a dalšími komplikacemi, které tato nemoc přináší. Je to v podstatě selhávání imunitního systému. Teď je toho strašně moc, rozšíření je opravdu enormní. Iva
anonymní (neregistrovaný)07.02.2013, 08:57:43xxx.xxx.17.128Mohl by mi někdo odpovědný za stránky napsat proč se objevuje diskuze z r. 2011? Je to zde už dost často. Je to snad tím, že lidi diskuzi nepoužívají, a hlavně nemají o toto fórum zájem? Tak se vždycky posune diskuze z dřívějších roků, aby se jako tady na stránkách něco dělo?
Peťula (neregistrovaný)07.02.2013, 11:55:48xxx.xxx.38.103ahoj, nejsem odpovědná za stránky, ale odpovím na vaši otázku. Když tu někdo hledá konkrétní problém, zadá hledaný výraz do levého panelu "prohledávání diskuze", vyjede mu několik témat, pročte je a když ho nějaké osloví, naváže na něj dotazem bez ohledu na to jaké datum je v jeho záhlaví. Pravděpodobně si takového detailu ani nevšimne. No a pak se stane, že odpovědi dalších jsou už časově trošku mimo mísu :-).
Zkuste to, třeba Vás to i pobaví :-).
cone (neregistrovaný)07.02.2013, 15:18:42xxx.xxx.156.5Stará diskusní témata popotáhnou kupředu lidé co podávají nesmyslné odkazy na kosmetiku, finanční produkty nebo viagru. Já jim tyto jejich nesmysly smáznu, ale téma zůstane díky poslednímu příspěvku - byť smáznutému - na předním místě.