Aktuálně: 2 479 inzerátů • 292 834 diskuzních příspěvků • 21 470 uživatelů

nález holuba

⋮
anonymní (neregistrovaný) 16.06.2011, 20:23:02 xxx.xxx.172.95
našel jsem na cestě mládě holuba hřivnáče,odhaduji tak týden až dva po vylíhnutí,už trochu opeřeného,ale netuším čím ho krmit. nic nejí,normální ani namočené obilí...prostě nic. prosím poraďte čím ho krmit
⋮
Michal (neregistrovaný) 16.06.2011, 20:30:59 xxx.xxx.4.166
je normální že mládata po utrpeni soku nejí...zkuste třeba mačený rohlík v mléce, nebo vodě...žižaly, cojá vím co jí holuby...pokud máte zájem na internetu určo najdete smes na dokrmovaní...ze zacatku pokud nebude chtit tak mu trochu "pomozte" ale zas ho neudavte :) a neudelejte mu z toho neprijemny zazitek...musi dojit na to ze to s nim myslite dobre...pokud vam teda neumre na šok, dal bych ho nekam do klidu,tepla,hlavně ho furt nežmoulejte a netahejte ven .....Gl a dejte vedet co a jak :)
⋮
jarda (neregistrovaný) 16.06.2011, 20:34:57 xxx.xxx.57.182
To by mohl poradit holubář.Mám pocit, že se to dělá sondou do volátka.Zobat sám nebude.Nevím odkud jste, nemáte poblíž zoo nebo stanici pro poraněná a opuštěná zvířata.Holub je zrnožravec a tak bych udělal kaši z různých zrnin, možná trochu ovoce a dopravit to do něj.Nesmíte se trefit do plic, to ho utopíte.Na netu něco bude-na stránkách holubářů.Držím pěsti.J
⋮
Mira (neregistrovaný) 17.06.2011, 11:05:36 xxx.xxx.222.147
Trochu opeřený hřivnáč už bude přijímat běžně kukuřici a pšenici, kterou mu musíte násilím podat do zobáku. A na zapití používám malou injekční stříkačku, jež mu vrazím hloupěji do jícnu. Toho zrní vždy leda tolik, aby měl velmi měkké vole - tak max. do 15 zrnek kukuřice a zbytek volete dolejte vodou. Možná se i sám napije ponořením zobáku hluboko do vody. Když budete cítit pohmatem, že tam ještě má nestrávená zrnka, tak musíte zase dolét vodu. Nikdy mu nesmíte nacpat vole obilím - ukrmil byste ho. Trus musí mít vodnatý. Ideální by bylo, kdybyste ho mohl nechat podsadit pod pošťáky. Já to tak dělávám a ušetřím si plno práce. Ať se daří.
⋮
Marťan
Marťan 17.06.2011, 11:25:32 xxx.xxx.165.45
Dobre je zrni nejaky cas macet, ze zacatku mozna bude radsi prijimat proso nebo jine drobne zrno, jak psal pan Mirek- neprecpete ho, jinak je tatky dobry hrach, ale hlavne mu nedavejte ozimej jecmen, holubi jsou zrnozravci ale hrivnac obcas vezme i nejakeho maleho plze.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 17.06.2011, 23:25:31 xxx.xxx.64.253
zdravím,dejte máčet hrách a kukuřici,alespon 12h.pak propláchněte vlažnou vodou a kuličku po kuličce podávejte přímo do zobáku.počkejte až polkne,zobák mu přidržte.opakujte několikrát denně.voda zatím není potřeba.odchoval jsem takto hrdličku i hřivnáče

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.