Aktuálně: 2 481 inzerátů • 293 226 diskuzních příspěvků • 21 493 uživatelů

Jablečný ocet

⋮
anonymní (neregistrovaný) 22.07.2011, 14:57:18 xxx.xxx.180.186
Dobrý den,někde jsem četla,že se může papouškum dávat jablečný ocet,můžu se zeptat jestli je to pravda,A jak jablečný ocet dávkovat? děkuji:)
⋮
sunflowersman (neregistrovaný) 22.07.2011, 16:13:35 xxx.xxx.175.196
Dobrý den. Osobně dávám 5ml na půllitr vody.Každopádně podání sem tam nemá smysl. Lepší je jednou měsíčně udělat týdení kůru, tedy týdení podávání vody s obsahem octa. Jablečný ocet údajně odbourává minerály, proto by neměl být podáván před snůškou. Po "octové kůře" by proto také bylo vhodné přidat do vody nějaké minerály, Optimin apod.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 23.07.2011, 10:41:18 xxx.xxx.155.190
A jaký význam má ten jablečný ocet? Nikdy jsem o tom neslyšela....
⋮
anonymní (neregistrovaný) 23.07.2011, 11:59:42 xxx.xxx.85.28
Je to to samé jako acidomit. Nemáte zadělanou misku na vodu, usazeným slizem, který na dně misky klouže. Pokud mají dostat papoušci něco kyselého stačí běžně dostupné kyselé ovoce např, rybíz a nebo kousek toho jablka, ze kterého se jablečný ocet dělá. Pokud krmíte ovocem stačí to na neutralizaci žaludku. Už vidím jak si někdo přečte příspěvek o jablečném octu a bude papouška nalejvat jen proto, že se to doporučuje.
⋮
sunflowersman (neregistrovaný) 23.07.2011, 12:52:04 xxx.xxx.175.196
Dobrý den. Jde vidět, že o této problematice nemáte evidentně ani páru. Jablečný ocet je trošku na jiné bázi než šťávy obsažené v čerstvém ovoci a tudíž mají i jiné reakce v organizmu. Jablečný ocet má význma především proti bakteriím v trávícím traktu a jelikož dokáže přispívat ke správnému prostředí traktu zvyšuje i celkovou imunitu ptáka. M. Štěpán
⋮
Milan (neregistrovaný) 24.07.2011, 20:48:01 xxx.xxx.84.196
Ani já o tom nemám ani páru. Zajímalo by mě,kde sežene papoušek ve volné přírodě jablečný ocet? Kde sežene ovoce,různé bobule,listy,větvičky to vím.
⋮
sunflowersman (neregistrovaný) 24.07.2011, 21:14:12 xxx.xxx.175.196
Dobrý večer, v přírodě mají papoušci mnoho jiných způsobů jak eliminují bakterie ve střevech a mnoho potřebných bylin k tomu určených. Jablečný ocet je jeden z prostředků nám jako chovatelům dostupných, tak proč toho nevyužít ?? I největší veterinární špičky podporují myšlenku přidávání octa a vědí jaké dobré účinky to na ptačí tělo má.
⋮
cone
cone 25.07.2011, 08:05:36 xxx.xxx.67.3
Milane, jinak když půjdeme do důsledku, některé druhy předkládaného ovoce a zeleniny určité druhy papoušků ve volné přírodě nemají možnost ani spatřit, natož konzumovat.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 25.07.2011, 14:07:25 xxx.xxx.249.198
Zdravím přátelé, tak já podávám jablečný ocet již léta, dávkuji 10ml na 1 litr vody po dobu jednoho týdne v měsíci a přidávám ho i do dokrmovací kaše. O jeho prospěchu nemám pochyb. Velká změna v jeho podávání byla znát např. v chovu králíků v době růstu. Ovšem u papoušků nepředpokládejte, že na nich uvidíte nějakou změnu pokud jsou zdraví a v pořádku. Je to spíše prevence a tudíž možná ani nevíte, že vám jeho podávání některého papouška zachránilo.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.