Aktuálně: 3 968 inzerátů206 539 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

Jeřabiny

anonymní (neregistrovaný) 29.08.2011, 16:26:10 xxx.xxx.128.186
Dobrý den, prosim Vás chtěl bych se zeptat jestli to jsou jeřabiny.Někteří mi tvrdí že jo a druzí že ne. Prý to je nějaká jedovatá rostlina. Děkuji všem za radu.Dík Šrek
Obrázek
cone
cone 29.08.2011, 18:48:12 xxx.xxx.67.3
Mělo by se jednat o kalinu obecnou /Viburnum opulus/, plody savcům můžou způsobovat poruchy trávicího ústrojí, červené, hořké a páchnoucí plody - peckovice pojídají pouze někteří ptáci v době největší nouze, plody zůstávají na stromech téměř celou zimu. - tolik kniha Plody planých a parkových rostlin. Kalina - plody jsou v této knize zařazeny v oddílu jedovaté a nebezpečné. Častý problém různých knih a statí o bobulích je, že vesměs je uvedena vhodnost použití pro lidi, v některých případech je použití u ptactva jiné, ale zrovna kalinu bych svým papouškům nepřekládal. Toto je samozřejmě jen můj osobní názor, vy si udělejte co uznáte za vhodné.
anonymní (neregistrovaný) 29.08.2011, 19:12:10 xxx.xxx.128.186
Pane Šiška děkuji vám za odpověd. Máte naprostou pravdu.Přesně toto mi bylo řečeno.Ještě jednou děkuji.Šrek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.