Aktuálně: 3 968 inzerátů206 539 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

Vyrval si letky

Ilča (neregistrovaný) 12.12.2011, 17:38:41 xxx.xxx.86.65
Potřebuju pomc! V noci se něčeho Ferda lekl (korela) a začal zběsile lítat po kleci a řvát. Já hned teda rozsvítila,aby se uklidnil, ale už to měl vyrvaný to se mu stalo už jednou .... Ale tentokrát to křídlo od sebe trošku odtahuje a vytrhal si to tak moc, že mu trošku teče krev. Nevím co si s ním mám počít :( Mám jít na veterinu ? Potřebuji pomoc co nejdřív !!!
anonymní (neregistrovaný) 12.12.2011, 18:02:35 xxx.xxx.255.234
Jí bych šla na veterinu.
Lenka (neregistrovaný) 12.12.2011, 19:04:36 xxx.xxx.238.151
Pokud krvácel, tak na veterinu. Pokud máte dezinf.přípravky na takovéto rány, tak použít v klidu doma. Pokud je papoušek často lekavý, možná někde za ním v pozadí nechávat malinkou lampičku nebo baterku. Aby to neosvěcovalo místnost, ale aby nebylo ani úplné černo. My jsme měli dříve papouška epileptika a to bylo skoro každou noc, když při záchvatu spadla, hned ji to zase probralo a plácala se v kleci, světlo jí pomáhalo k méněčastým nočním příhodám.
Peťula
Peťula 14.12.2011, 10:20:48 xxx.xxx.6.82
Přesně tak, jak radí v příspěvcích nade mnou. Ještě přidám můj celkem nový poznatek, taky mi bylo porazeno. Krvácení u ptáků se dá zastavit zásypem z obyčejné mouky, nic odborného, ale jako první pomoc bezvadné. S naraženým křídlem těžko něco uděláte, to spraví jen čas. Jinak já nejen v zimovací místnosti ale i v obýváku u klece nechávám celou noc svítit takovou tu stmavovací lampičku, co můžete ubírat na intenzitě světla až skoro na šero. Ptákům to dává pocit bezpečí a jsou v klidu, když už spadnou, lépe se orientují a neplaší. Ještě mě napadá, a neberte to prosím jako výtku, nestálo by za úvahu pořídit mu větší klec? Omlácené letky mají vždy papoušci, když je klec menší než jejich rozpětí křídel, a oni si je vlastně pokusem o přelétnutí ošklivě zraňují.
anonymní (neregistrovaný) 14.12.2011, 17:49:34 xxx.xxx.162.51
dobrý večer, totéž jsem řešila se svým papouškem. Přes noc si vytrhal letky, krev byla všude. Volala jsem do Brna, prý to byla známka velikého stresu. Papouška mít v klidu, ani prohlídka nebyla třeba, zbytečně by se dle lékaře stresoval.
anonymní (neregistrovaný) 14.12.2011, 20:01:42 xxx.xxx.255.234
To se mi zdá hodně divné. Z čeho byl stresovaný? Jenom zde napíši zkušenost, která síce nemá s tímto asi nic, ale je to zajímavé. Papouška máme v obýváku, chodíme do práce v 8 hodin, vracíme se nejdříve okolo 15 hodin. A on je v pohodě. Co ale pro to dělat? Je třeba mu dát jistotu. To znamená, odcházíme a loučíme se každý den stejně: ahoj, pusinku, jdu do práce a hlavně Já přijdu. Přesně takhle. On všechno zopakuje aje ok. Dopoledne spí nebo si trénuje mluvení. Ale běda, kdybychom oděšli bez této procedury. To jsem zkusili a číhali venku. Řval snad hodinu. To samé večer: ahoj, dobrou, pusinku. A opět, pokud thle neřeknu, tak neni v pohodě, v kleci se hňácá a je slyšet, že neví.... Takže potřebují řád a jistotu. Možná je tohle out of topic, ale možná to někomu pomůže.
Ilča (neregistrovaný) 15.12.2011, 19:42:43 xxx.xxx.86.65
Tak Ferda ve stresu není on se lekl toho obrazu jak spadl a klec větší bohužel pořídit nemůžu panelák mi nedává prostor, ale mám pocit, že klec o 100 na šířku 73 na výšku by mu mohla stačit ... Jinak je už v pohodě normálně jí pije čistí se, ale už jsme objednaný na veterinu na prohlídku :) Děkuju za typ s tou moukou :) S tou lampičkou je to dobrý nápad jen nevim kam bych jí dala pokusim se něco vymyslet .. Děkuju všem za rady :))
Ilča (neregistrovaný) 15.12.2011, 19:46:56 xxx.xxx.86.65
S klecí překlep :D Šířka 50 délka 100 výška 73
anonymní (neregistrovaný) 16.12.2011, 10:28:52 xxx.xxx.168.11
Ilčo,já jsem to vyřešila tak,že jsem si koupila led diodový pásek,stačil opravdu malý kousek,manžel přidělal na trafíčko.Mám to přilepený z boku na kleci tak,aby papouškům nesvítilo do očí. Svítí to pořád,ani to nevypínám.Jana

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.