Potřebuju pomc! V noci se něčeho Ferda lekl (korela) a začal zběsile lítat po kleci a řvát. Já hned teda rozsvítila,aby se uklidnil, ale už to měl vyrvaný to se mu stalo už jednou .... Ale tentokrát to křídlo od sebe trošku odtahuje a vytrhal si to tak moc, že mu trošku teče krev. Nevím co si s ním mám počít :( Mám jít na veterinu ? Potřebuji pomoc co nejdřív !!!
Pokud krvácel, tak na veterinu. Pokud máte dezinf.přípravky na takovéto rány, tak použít v klidu doma. Pokud je papoušek často lekavý, možná někde za ním v pozadí nechávat malinkou lampičku nebo baterku. Aby to neosvěcovalo místnost, ale aby nebylo ani úplné černo. My jsme měli dříve papouška epileptika a to bylo skoro každou noc, když při záchvatu spadla, hned ji to zase probralo a plácala se v kleci, světlo jí pomáhalo k méněčastým nočním příhodám.
Přesně tak, jak radí v příspěvcích nade mnou. Ještě přidám můj celkem nový poznatek, taky mi bylo porazeno. Krvácení u ptáků se dá zastavit zásypem z obyčejné mouky, nic odborného, ale jako první pomoc bezvadné. S naraženým křídlem těžko něco uděláte, to spraví jen čas.
Jinak já nejen v zimovací místnosti ale i v obýváku u klece nechávám celou noc svítit takovou tu stmavovací lampičku, co můžete ubírat na intenzitě světla až skoro na šero. Ptákům to dává pocit bezpečí a jsou v klidu, když už spadnou, lépe se orientují a neplaší. Ještě mě napadá, a neberte to prosím jako výtku, nestálo by za úvahu pořídit mu větší klec? Omlácené letky mají vždy papoušci, když je klec menší než jejich rozpětí křídel, a oni si je vlastně pokusem o přelétnutí ošklivě zraňují.
dobrý večer, totéž jsem řešila se svým papouškem. Přes noc si vytrhal letky, krev byla všude. Volala jsem do Brna, prý to byla známka velikého stresu. Papouška mít v klidu, ani prohlídka nebyla třeba, zbytečně by se dle lékaře stresoval.
To se mi zdá hodně divné. Z čeho byl stresovaný?
Jenom zde napíši zkušenost, která síce nemá s tímto asi nic, ale je to zajímavé.
Papouška máme v obýváku, chodíme do práce v 8 hodin, vracíme se nejdříve okolo 15 hodin. A on je v pohodě. Co ale pro to dělat? Je třeba mu dát jistotu. To znamená, odcházíme a loučíme se každý den stejně: ahoj, pusinku, jdu do práce a hlavně Já přijdu. Přesně takhle. On všechno zopakuje aje ok. Dopoledne spí nebo si trénuje mluvení. Ale běda, kdybychom oděšli bez této procedury. To jsem zkusili a číhali venku. Řval snad hodinu. To samé večer: ahoj, dobrou, pusinku. A opět, pokud thle neřeknu, tak neni v pohodě, v kleci se hňácá a je slyšet, že neví.... Takže potřebují řád a jistotu. Možná je tohle out of topic, ale možná to někomu pomůže.
Tak Ferda ve stresu není on se lekl toho obrazu jak spadl a klec větší bohužel pořídit nemůžu panelák mi nedává prostor, ale mám pocit, že klec o 100 na šířku 73 na výšku by mu mohla stačit ... Jinak je už v pohodě normálně jí pije čistí se, ale už jsme objednaný na veterinu na prohlídku :) Děkuju za typ s tou moukou :) S tou lampičkou je to dobrý nápad jen nevim kam bych jí dala pokusim se něco vymyslet .. Děkuju všem za rady :))
Ilčo,já jsem to vyřešila tak,že jsem si koupila led diodový pásek,stačil opravdu malý kousek,manžel přidělal na trafíčko.Mám to přilepený z boku na kleci tak,aby papouškům nesvítilo do očí. Svítí to pořád,ani to nevypínám.Jana