Peťula04.01.2012, 22:30:09xxx.xxx.6.82Po dohodě s adminem chci pozvat širší chovatelskou veřejnost k alespoň občasným návštěvám místního chatu, na kterém je v současné době jen užší okruh chovatelů a témata jsou vyčerpána. Pak se tam každodenní přítomní baví převážně o věcech mimo téma. Což sice jistě není na škodu, ale rozhodně to není pro některé další očekávaným chovatelským přínosem. Jestli máte zájem diskutovat o chovatelské problematice, zkuste prosím alespoň občas nejen nakouknout, ale zapojit se. Díky předem, pokud se najde nějaká nová neokoukaná tvář :-).
anonymní (neregistrovaný)05.01.2012, 14:39:32xxx.xxx.74.6Diskutovať o chovateľskej problematike, by sa malo v prvom rade na fóre a nie na chatu. "Príďte večer na chat, tam vám poradíme " to tu už bolo. Ďakujem.
cone (neregistrovaný)05.01.2012, 15:39:19xxx.xxx.67.3Během dnešního dne jsem narazil na tři nová přihlášená jména na chatu - byla osamocená, takže pro nové zájemce bych ještě jen doplnil pozvání od Petry jen o časový údaj - chat momentálně "žije" spíše po 20 hod.
Svého slovenského kolegu musím ovšem podpořit - na diskusním foru se dají informace a odpovědi dohledat zpětně, na chatu zapadnou. Takže i z mého pohledu je diskuzní forum pro chovatelé a zájemce o mazlíčky přínosnější. Jinak samozřejmě proti chatu nic nenamítám.
Peťula05.01.2012, 18:44:33xxx.xxx.6.82Dobrý večer, při zakládání tohoto příspěvku jsem očekávala povětšinou negativní reakce, tak jak tomu již v minulosti bylo. Mohl by mi někdo objasnit, k čemu má tedy chovatelský chat sloužit? V pravidlech je na prvním místě napsáno, cituji:
"tento chat by měl sloužit ke sdělování informací či výměně názorů, týkajících se hlavně chovu zvířat".
Je mi jasné, že pokud se tam s někým setkám častěji, asi nebudu stále psát o ptácích, tolik se toho zas neděje, obzvlášť v zimě, kdy je ve volierách klid a s ohledem na brzkou tmu návštěvnost chatu vyšší.
Oproti diskusi vidím kromě nedohledatelnosti příspěvků později další celkem zásadní rozdíl. Pokud na diskusi založím příspěvek a po několika hodinách se podívám na reakce, nestačím se divit, jak různorodé názory naprosto změnili zadání, to se mi na chatu opravdu stát nemůže. Navíc mám možnost se tam dotázat i více konkrétních chovatelů, jejichž názor považuji za přínosný.
současný obsah chatu zahrnuje asi tak sotva 10 % chovatelství, vše ostatní je od flámování, harašení, přes výchovu dětí až po narážky na právě nepřítomné.
Přiznám se, že už tam několik dnů pouze vstupuji jako čtenář na krátkou dobu, a je mi velmi líto, že po zrušení chatu na ifauně vlastně jinou možnost nemám.
Proto jsem zde v dobré víře založila toto téma, jsem přesvědčená, že by se našlo víc lidiček, kteří by rádi psali o svém koníčku s někým stejně "ujetým".
Pravděpodobně se mýlím.
anonymní (neregistrovaný)05.01.2012, 18:47:58xxx.xxx.113.244Ale máme jiný chat. Kde jsou přátelé a prýma lidi.Ale je opravdu jen pro zvané dobré tváře. I pro tebe Peťulo.
astrild (neregistrovaný)05.01.2012, 19:05:27xxx.xxx.136.183Hezký večer
myslím si preferovat chat před diskusí a nebo diskusi před chatem je nesmysl, nebot obojí má svoje výhody a nevýhody,které nebudu už tady rozebírat Vždyť se každý může dobrovolně rozhodnout ,kde hledat pomoc nebo rady.Když někdo někoho zve na chat, tak tím přeci nesnižuje úroveň diskuse.
anonymní (neregistrovaný)05.01.2012, 19:20:08xxx.xxx.168.11pro Petru: zájem o diskutování jsem měla a potřebovala jsem něco nutně poradit.Nikdy jsem nechatovala a tak než jsem se rozkoukala co a jak,tak jsem se stala terčem posměchu,že neumím asi rychle číst.Víckrát jsem už na chat nešla.Radu jsem nakonec získala tady na diskuzi.Hezký večer Jana
astrild (neregistrovaný)05.01.2012, 19:25:13xxx.xxx.136.183Ještě musím zareagovat na příspěvek nade mnou ,Peťula nepsala, že se na zdejším chatu schází nepřátelé nebo špatní lidi,ale naopak zvala nové tváře k návštěvě ,aby se diskutovalo více k chovatelství .Není to chat pouze pro zvané ,ale přístupný všem kdo má zájem diskutovat o čemkoliv ,ale hlavně o chovatelství.