Aktuálně: 2 477 inzerátů • 293 157 diskuzních příspěvků • 21 489 uživatelů

HOLOUBEK DIAMANTOVÝ

⋮
Valent Alojz (neregistrovaný) 31.01.2012, 13:38:39 xxx.xxx.20.88
Dobrý deň.Poradí mi niekto? Som začínajúci chovateľ holúbkov diamantových.Kúpil som si chovný pár a na zimu sú v klietke v garáži,kde je cca 16°C.V nedeľu zniesli druhé vajíčko a sedia na nich.Problém mám v tom,že od kedy zahniezdili,tak sú moc plaché.Stačí len vojsť do garáže a tak sa poplašia,že sa idú zabiť o steny klietky.Je to normálne?Ďakujem.
Obrázek
⋮
astrild (neregistrovaný) 31.01.2012, 15:35:10 xxx.xxx.136.183
Hezký den ano je to zcela normální ,někteří jedinci jsou plaší při vstupu začnou létat většinou vzhůru až ke stropu.Nesmíte dělat rychlé pohyby,jen udělat to nejnutnější a když tak je pozorovat z větší vzdálenosti. oni si pomalu zvyknou a nebudou tak létat ,ale bude to nějakou dobu trvat.Mladí holoubci u vás vylíhlí už nebudou tak divocí.Ale ten ,který sedí na vajíčkách tak sedí tak pevně že ho musím nadzvednout abych se podíval co má pod sebou. Přeji úspěšný odchov
⋮
Valent Alojz (neregistrovaný) 10.04.2012, 14:15:57 xxx.xxx.232.59
Dobrý deň.Znovu prosím o radu.Do vonkajšej voliery som dal dva dospelé páry hlúbkov diamantových cca pred 20 dňami. Hneď na to zahniezdili ,ale mlaďatá sa im nevyliahli.Keď sa za 14-15 dní nevykluli tak holúbky hniezdo opustili.Vo všetkých vajičkach boli mrtvé plne vyvinuté mláďatá.Toto sa mi stalo aj počas zimy v garáži.Kde je asi chyba? Ďakujem Valent.
⋮
Peťula (neregistrovaný) 11.04.2012, 21:35:50 xxx.xxx.6.82
Dobrý večer, příčinu nevylíhnutí mladých bych viděla v tom, že je necháváte hnízdit při nízkých teplotách.
⋮
Lucík (neregistrovaný) 16.07.2013, 11:03:13 xxx.xxx.107.138
Dobrý den, chtěla bych požádat o radu ohledně hnízdění holoubků. Chováme párek holoubků spolu s párem chůviček ve voliéře. Na začátku června zahnízdili, v hnízdě se objevila dvě vajíčka, vylíhlo se tedy pouze jedno mládě a to úspěšně vychovali. Avšak ted se nám vylíhlo z další várky vajíček znovu malé, ale zdá se mi, že o něj již nejeví takový zájem jako u prvního. Spíš mám pocit, že holubička si ho vůbec nevšímá a stará se jen samec. Poradí mi někdo čím to je?Nebo zda se mi to jen zdá?Děkuji moc za radu. Lucka

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.