Aktuálně: 4 818 inzerátů176 084 diskuzních příspěvků17 778 uživatelů

Komentáře uživatele Kateřina Bieberová (Kačula)

Zobrazeno 11 komentářů

Kačula
Dobrý den pane Petře, sama zkušenost s touto firmou nemám, ale na Fauně doporučují http://www.plastykoword.cz/index.php?page=program. Třeba se domluvíte... K.
Kačula
Paní Marková, těší mě, že Vás poznávám! Moc a moc jste mě potěšila a děkuji Vám za to. "Zvířatomilci" si prostě rozumí! Ještě přidám perličku: včera přišla paní (známá zákaznice), že by potřebovala opravit zlatý náramek. Roztrhl jí ho dceřin "BULÍK", kterého teď hlídá. Když jsem se psiska zastala, že si chtěl asi jen pohrát - pookřála a vytáhla z peněženky fotku bulteriéra, kterak cupuje kládu!
Abych neodbíhala od tématu, ještě zareaguji na barvy vajíček křepelek. Toto tvrzení jsem v pořadu paní Bohdalové slyšela také, ale je mi záhadou, že jsem už 2x našla vajíčko celé bílé...tedy né sněhově, ale prostě bez jediné skvrnky! Možná je to nějaký nedostatek ve stravě???
Kačula
Také jste mě potěšila!!! Křepeldy mě vyloženě nadchly a jejich strakatá vajíčka také...jako dítě jsem měla doma kačírka Donečka. Táta ho přinesl, když přišel o svoji kachní maminku a jako jediný se vyklubal pod lampou. Patřil taťkovo kolegovi a když Donečka začala jiná náhradní máma klovat a odhánět od svých starších kachňátek, donesl ho k nám domů. Nikdy bych nevěřila, jak dokáže být takové kachně závislé na lidech! Piplali jsme ho a jakmile jsem se vzdálila z jeho obzoru, začal nepředstavitelně "plakat" a volat mě. Běhal za mnou jako pejsek po zahradě a jak spěchal, protože měl kraťoučké nožičky, vždycky si šlapal na "plácačky" a padal. Večer pak s taťkou usínal u televize tak, že si zasedl do kapsy jeho košile a hlavičku si schoval pod límec. Kdo to neviděl, neuvěří! Když odrostl, vrátili jsme ho mezi ostatní a dožil si svůj život bez porážky na pekáč.
Když už zmiňujete jména, ta naše mazlivka se jmenuje Josefína a ostatní Hrozinka, Anežka, atd...Protože ale máme zvířátek více, vždy nastává chaos, protože např. Josefína nebo Pepina říkáme i jedné zakrslé králindě, která se však jmenuje vlastním jménem Peggy. Jinak každé zvířátko je vážně absolutní individuál, stejně jako lidé. Děkuji Vám také za přání a dovoluji si Vám taktéž popřát jen to NEJ...!
Kačula
Velmi si cením Vašeho upřesnění a omlouvat se mi rozhodně nemusíte. Jen to nedávalo smysl, proto jsem se ohradila...to mám po tátovi. :-) Ve svém 13ti křepelkovém hejnku mám také jednu "inteligentku". podle mne je to omylem přimíchaný masný typ, protože je oproti ostatním dost robustní. Je ale vysloveně krásná (má zvláštní oči - takové velké a působí moudře) a velká všetečka. Nechá se také ráda chovat a všude je jako průzkumník první. Se svícením přes noc zkušenost nemám, ale vajíčko najdu "pohozené" klidně i uprostřed výběhu nebo na schůdku do domečku. Každá tak pořádná snášečka není. Alespoň u nás.
Kačula
Pro anonyma: psal jste: Řešení: celu noc jim nechat rozsvíceno, aby poslepu nevzlétávaly a nenarážely na strop klece. A poté: Proto jsme jim později nechávali převážnou část noci rozsvícené světlo. Tedy nejméně do půlnoci.
Tím úplně měníte podstatu věci. Celá noc netrvá do půlnoci. Moje zkušenost je, že křepelky se pokouší uletět i přes den a naše křepelky jsou celkem zdatní letci.
Dohadovat se s Vámi ale nechci. Pouze se snažím hledat řešení.
Kačula
Tím ale podle mne riskujete rozhození běžného biorytmu. Každý tvor respektuje den a noc (aktivita a odpočinek) - to je přece přirozené pro každou živou bytost. Řekla bych, že jde buď o úlek (útok nějakého nočního predátora - kočky, lasičky, kuny, ...) křepeldy, který se snaží řešit úletem nebo jiný motiv. Sama jsem s tím bojovala specielně u jedné křepeldy, která je do dnešního dne velmi plachá. Pořád se krčí a v karanténí králíkárně také stále narážela hlavou o strop a kdejaký zvuk ji vyplaší. Není ta Vaše také povahou plašan?
Kačula
Vyzkoušejte na hlavičku geniciánovou modř, prý to pomáhá i kvůli té ošklivé barvě. Prostě odpuzuje ostatní a zároveň dezinfikuje. Já musím říct, že jsem se potýkala i s agresivitou ušand, které umějí také krutě zranit, ale křepeldy mi připadají zákeřné. Králindy se napadly při pouhém krátkém setkání a to pak dokážete řešit hned, ale křepeldy se napadají asi opravdu nejvíce v noci - kdy nemůžete včas zasáhnout.
Kačula
Tak pane Petře, dnes jsem musela odvézt na utracení jednu křepeldu! Z kloaky jí visela vytažená střeva a po konzultaci se specializovanou doktorkou (pouze telefonicky) jiné řešení není. Je to pro mě moc smutná záležitost, jsem slaboch! Na kanibalismus mi doporučila rybí moučku a zvýšení bílkovin v krmivu. Když nad tím ale přemýšlím, kanibalismus by vznikl "vytržením" vnitřku ven a tím narušením střeva. To ale nebylo. K žádnému poklování a krvácení nedošlo. Každá ztráta je strašně smutná zkušenost!!!Zkuste tedy proti tomu klování ozobí tu rybí moučku, také jdu shánět a doufám, že pomůže.Ještě mě napadá, zda si nemohla zobáček poranit o něco ostrého? Na diskuzích doporučují při kanibalismu i maggi...
K.
Kačula
...ještě dezinfikovat Betadinem...Klování jsem také řešila a dočetla jsem se, že je dobré zvětšit prostor. Já mám křepeldy ne na roštu, ale v v domečku s výběhem a když jsem výběh zvětšila, doplnila o květináče napůl zahrabaných do země do kterých jsem přesadila rozrostlé bylinky ( máta, dobromysl, meduňka) a drny trávy, vážně to pomohlo. Slepičky si oždibují bylinky, které bych vyhodila, moc rády se mezi ně schovávají, v drnech si vyleží hnízdečka a nenudí se.Také se jim prý nemá dávat syrové maso, aby agresivita nezesílila.
Zkoušela jsem i sprej proti kanibalismu, ale to moc nezabralo. K.
Kačula
Dobrý den, na zatržený drápek bych zkusila třeba Akutol ve sprej (tekutý obvaz). Jak slepičky cítí krev, mohou "postiženou" i dost ošklivě poklovat. Přeji brzké uzdravení!
Kačula
Ráda bych se zeptala dále od tématu...jaká je ochranná lhůta pro konzumaci vajec po přeléčení Baycoxem a po odčervení Panacurem susp.? Nějak se mi nedaří nikde nalézt příbalový leták. Děkuji za odpověď.