Aktuálně: 5 014 inzerátů173 859 diskuzních příspěvků17 749 uživatelů

Jak vyrobit jednoduché krmítko pro ptáky

Jak vyrobit jednoduché krmítko pro ptáky
Ing. Zbyněk Pokorný 13.11.2014, 20:45
5 213 2 minuty čtení

Jak vyrobit jednoduché krmítko pro ptáky

S přicházející zimou ptákům ubývá přirozená potrava, a proto tu jsme my, abychom jim pomohli. Postavit krmítko není vůbec složité, zvládne to každý, záleží pouze na fantazii a zvolených materiálech. Jestli si na složitější krmítko ze dřeva netroufnete, můžete je vyrobit například z květináče nebo prázdné poloviny kokosového ořechu. Tato práce vám udělá radost a odměnou vám bude pohled na ptáky, které běžně neuvidíte.

Co potřebujete:

  • malý květináč
  • lojovou kouli
  • provázek
  • kousek větvičky
  • akrylové barvy
  • štětec
  1. krok  - jelikož chceme, aby bylo krmítko pěkné, natřeme jej jednou až dvěma vrstvami akrylové barvy. Následně můžete použít i další barvy, kterými květináč dozdobíme. Se zdobením vám mohou pomáhat děti, které se jistě rády zapojí.
  2. krok - po zaschnutí květináče vezměte lojovou kouli, jejíž síťkou provlečete provázek a kousek od koule zauzlujte větvičku. Větvičku dáváme proto, aby po snězení koule květináč nespadl a nerozbil se. Samozřejmě až z lojové koule nic nezbude, vyjmeme prázdnou síťku a můžeme vložit novou kouli.
  3. krok - potom navlečte květináč a udělejte druhý uzlík pro zavěšení. Venku najděte strom, na který květináč pověsíte. Ideální je zavěsit květináč minimálně 1,5 metru nad zemí, aby ptáky neohrožovaly kočky. Za chvíli uvidíte, jak si ptáčci na vašem výtvoru pochutnávají.

Jak vyrobit jednoduché krmítko pro ptáky

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat