Dobrý den..
Dostal jsem párek poštovních holubů.. Jsem naprostý laik, nemám v tomto odvětví žádné znalosti, proto bych chtěl získat pár informací u nejpovolanějších.. Nemám moc času se holubům nějak víc věnovat (myslím tím výstavy, závody..), ale jelikož bydlím na statku, kam určitě patří, chtěl bych, aby tam s námi byli, pokud to bude jen trochu možné.. Zatím jsem je ubytoval ve větším kotci nepoužívané králíkárny.. Podlahu jsem vystlal senem, do korýtka pšenici, hrách, do misky vodu.. Proto bych se rád zeptal, co dalšího bych měl udělat, aby jim tam bylo tak nějak dobře.. Mají kroužky, na jednom je datum 17, u druhého z páru jsem to ještě nezlistil, ale bude to možná podobné... Docela by mě lákalo, udělat jim holubník na sloupku, kde by byly cca max. 4 budníky (moc rozšiřovat chov nechci už jen kvůli sousedům..), ale určitě nějaké přírůstky budou.. A to je právě má otázka, zda třeba neuletí a nevrátí se do svého původního místa, když je třeba po nějaké době pobytu u nás budu chtít pustit proletět.. Další věc je, zda jim dát nějaké léčivo atd... Omlouvám se za dětinsky-amatérské otázky, ale učený z nebe asi nespad a mám zájem se o tom něco dozvědět... Předem moc děkuji! Pavel