Kvalita vepřového masa
Kvalita masa obecně je jeden z nejdůležitějších parametrů, který ovlivňuje koupi masa. Spotřebitele čím dál více zajímá, jaký produkt kupuje a cílem chovatele tak je, aby požadavky naplnil. Co si ale pod kvalitou...
Kvalita masa obecně je jeden z nejdůležitějších parametrů, který ovlivňuje koupi masa. Spotřebitele čím dál více zajímá, jaký produkt kupuje a cílem chovatele tak je, aby požadavky naplnil. Co si ale pod kvalitou...
V dříve uvedeném článku byly podrobně popsány všechny kategorie prasnic, proto se tento článek bude věnovat ostatním kategoriím prasat. Všechny kategorie prasat jsou v chovu nepostradatelné a mají svou nezastupitelnou roli....
Mnoho z nás o slovním spojení kančí pach nikdy neslyšelo a někteří si ho dokonce spojí se zvěřinou. Je to dané zejména tím, že široká společnost se setkává s označením kanec pouze v kontextu s divokým prasetem....
V rámci chovu prasat se prasnice dělí do několika kategorií, a to přesně podle toho v jaké fázi reprodukčního cyklu se nachází. Dělení to těchto kategorií je velice významné, protože v každé fázi reprodukčního...
Chov prasat je jedním z nejrozšířenějších chovů hospodářských zvířat u nás. To je způsobeno především díky oblíbenosti vepřového masa mezi českými spotřebiteli, která souvisí s určitou tradicí. Aby byli...
Ve střední Evropě je jedním z nejkonzumovanějších druhů masa maso vepřové. V České republice činí jeho spotřeba na obyvatele a rok 41,8 kg a vepřové maso tak obsazuje stále přední příčku mezi ostatními druhy masa....