Aktuálně: 2 782 inzerátů261 068 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Pečení pro králíky - jablečné sušenky z ovesných vloček

Pečení pro králíky - jablečné sušenky z ovesných vloček
Monika Hladká 26.04.2025, 12:00
820 2 minuty čtení

Chcete si pro králíka udělat své vlastní domácí dobroty? Tyto dobrůtky jsou podle mého receptu, a navíc s přidáním lněného semínka. Podpoří krásný a zdravý růst srsti a imunitu.

Suroviny (dle požadovaného množství sušenek):

  • jablka
  • ovesné vločky
  • lněné semínko
  • echinacea

Postup:

  1. Prvně si oloupeme a vykrájíme jablka. Všechna nastrouháme, ale jen část z nich dáme vařit. Vařená jablka rozmixujeme. Tím získáme hlavní hmotu na tvoření sušenek.
  2. Do mixéru nasypeme ovesné vločky. Jejich množství se odvíjí od množství jablek. Ovesné vločky rozmixujeme a získáme svou vlastní „mouku“.
  3. Do připravené mísy dáme rozmixovaná i strouhaná nevařená jablka a ovesnou mouku. Vše smícháme. Pokud se nám zdá směs příliš vlhká, tak můžeme přidělat ovesnou mouku anebo rovnou přidat celé ovesné vločky.
  4. Pokud je konzistence vhodná k plnění do formiček, tak přidáme lněné semínko a sušenou echinaceu.
  5. Vše znovu smícháme. Směs plníme do silikonových formiček.
  6. Troubu se spodním i horním ohřevem vyhřejeme na 170 °C. Až je trouba předehřátá, tak formičky umístíme na plech a vložíme do trouby. Pečení se odvíjí od velikosti zvolených formiček, ale většinou cca 5-10 minut na 170 °C. Poté teplotu snížíme na 120 °C a čekáme, dokud není těsto pevné a neprojde nám přes něj prst.
  7. Po vyndání z trouby necháme vychladnout a pak opatrně vyndáváme z formiček.
  8. Hotové sušenky rozmístíme na síto a necháme ztvrdnout. Já nechávám tvrdnout klidně dva dny.
  9. Po ztvrdnutí můžeme sušenky nabídnout králíkovi.
  10. Pokud chcete sušenky déle uchovat, pečte menší množství a nechte hotové sušenky v suchu dál tvrdnout.

Myslete na to, že sušenky jsou jen občasný pamlsek a králíčka jimi nepřekrmujte.

Příště si uděláme jahodové sušenky s černým ovsem na podporu trávení.

Ať chlupáčům chutná.

0
Podělte se s námi o názor na tento článek →

Monika Hladká

Autorem od: 30.12.2023

Podobné články

Může vás také zajímat