Zuzu:Pozná někdo můrku?
Není to můrka, ale ploštice rodu klopuška.
Zuzu:Pozná někdo můrku?
Není to můrka, ale ploštice rodu klopuška.
kometa:Ne brouk, ale ploštice - kněžice.
Není to kněžice, ale vroubenka americká.
Ronja s motejlem:Zdravím, prosím prosím o určení🙂. Děkuju
Mandelinka bázlivec vratičový.
Orionka:Jen jednoho motýlka
Plusia gamma.
rapotačka:Cikáda 🐜
Vážka.
Anonymní:Dobrý den, co je tohle za brouka? Švab?
Je to šváb Periplaneta americana, není to brouk.
drvodelkafialova:Na lípě jsem našla kolonie těchhle potvůrek, vo toje?
Ploštice blánatka lipová.
lesnizinka:Taky mám neveselého hada😟háďátko😢Úmyslně zabitá užovka nejspíš kočkou, našla jsem ji na terase. Druh poznáte prosím?
Užovka hladká.
Xerxova:prosím, co z této obří housenky se vyklube za krasavce či krasavici ? Foceno dnes
Lišaj kyprejový.
ančovička:..to u nás “bydlí” křečci 🤦..po zahradě jsou asi 10 cm díry do země,když jsem do jedné pod meduňkou strčila hadici s vodou, voda tekla a tekla..ztrácela se v nekonečných podzemních chodbách..tři křečky jsem našla mrtvé, zakousnuté..z jednoho jen hlavu🙈..asi je chytá jedná naše kočka, takový lovec, možná i Betynka, jezevčík drsňák😀…křečci zřejmě chodí ke slepicím a kačenám na krmení..jak se jich zbavit, vůbec netuším, otrávit je nemůžu, abych jimi neotrávila kočky 🤔…
Tak jen pro informaci, křeček polní je silně ohrožený, evropsky významný a zvláště chráněný druh. Úvahy jak je zlikvidovat mohly být relevantní tak před padesáti lety, dnes je to porušování zákona.
lesnizinka:Dneska jsem v obyvču našla mrtvého tohohle, snad cvrčka nějakého? Než jsem ho vyhodila, tak jsem ho blejskla(kupodivu mě to napadlo😉) Velikost, tak k porovnání mě nenapadlo tam něco dát, ale malinký, něco kolem 1,5cm jen. Byl už ztuhlý v takovém ,,převáženém" stavu, blbě se to fotilo😏
Nymfa cvrčka.
Dublinbarzoj:Spolubydlící dcery ve Španělsku 😍 , je to gekon? A jaký? Je roztomilý skoro jako rosnička.
Hemidactylus turcicus. Gekončíci jsou jiná podčeleď.
lesnizinka:Dneska jsem umývala okna na zahradním domku a koukám, že nad jedním z nich je toto podivné cosi, vypadá to jako nějaký kokon. Podobný, ale daleko menší a světlý má třeba kudlanka. Tohle má cca 7cm, je to jak z kokosového vlákna(ne, ten tu nikde nemám😉) Neví někdo, čí je to výtvor?😲
Motýlí zámotek, možná martináč.
Ještěrka zelená je chráněná, její držení v zajetí je nezákonné a povolení soukromá osoba nedostane.
Pavel:Co je to
Pokud je to od nás, tak páchník hnědý, Osmoderma barnabita. Chráněný, evropsky významný druh vázaný na dutiny starých listnatých stromů.
kometa:Můžete se podívat na fotky Xerxové ve vlákně Psi v médiích? Dohadujeme se , jestli je to běloskvrnáč nebo vřetenuška. Děkuji.
No nevím, moýly neumím. Nepřijde mi to jako ani jedno z toho, na vřetenušku to nemá tykadla (i když jsou mimo fokus) a nesedí ani hruď. .
SD:Prosím kdo mi řekne co to je za hada. Byl přejetý u nás za domem.
Je to užovka hladká, Coronella austriaca.
U nás jsou podobné tři druhy, já to do druhu nepoznám. A podle fotek jsou variabilní hodně.
Anonymní:Povi mi nekdo co je to?
Ploštice, kněžice rodu Eurydema.
Anonymní:Tu je nepřeberné množství hmyzáků. Také přidávám dalšího neznámého.
Měkkokrovečník, rod Lagria.