Ladd: to zbarvení má logiku, ale ve standardu není, měli bychom si asi pořizovat standardní jedince, když plemeno, bílá je ale na houby, no, i na sněhu svítí, mívají žluté nohy
drvodělkafialová: jablka jsou plná vlákniny, tzn. nemohly využít bílkoviny atd., buď jde potrava rychle ven, nebo přímo antinutrienty,
proto, když už zkouším směs, tak ať nemá 5 a víc vlákniny, opravdu mi to nefunguje, slépky hladové a vajca malá a málo
jinak normálně krmím mletým krmným masem - jehněčím nebo zvěřinou, protože to jí i kočky a psi, cena 30/kg, slépka chce 17 % bílkovin (i 20, ale třeba bílý lohm. má k tomu spotřebu vápníku jak hejno jiných slépek) a to maso to má a má i málo tuku, pšenice se válí všude, v mrazech kukuřice taková podrcená, bílý jogurt hodně, zelenina, z ovoce jim jede tak jablko a meloun, někdy hodím oves. vločky, uvařím rýži, brambory, zbytky taky mohou, skoro nesolím a koření taky nic, mě vše pálí…
mají prostě normálně domácí stravu, zahradu a les… na trávě se pasou od rána do večera a nemá to vliv
Ale on bude opravdu velký rozdíl i mezi těmi hybridy, mně dominant prostě nefunguje
a tu ve vsi má spousta lidí stejné slépky jako já a nefunguje jim to (nemají výběh s něčím, co by snědly + slabá směs nebo zbytky, to už jsem dělala průzkum; oni dělali, proč mám kopec vajec)
+ má hodně lidí slépky od nějakého toho rozvozu
a to jsou kusy nemocné a neschopné něco řádného vyprodukovat…
moje jsou z farmy tu z mrznoucích Krkonoš nebo Kosiček, kde se teď o vše tak perfektně starají, že si tam normálně koupíte skoro ochočené, vitální a chytrá zvířátka…
dovezu, půl dne zavřu spodní část dveří, udělám cestičku z jídla na stráň
a už jsou naše 🙂 dva tři dny týden dohlížím, aby starší kusy nemlátily ty mladé
už jsem kupovala 15 17 i 3měsíční a všecko funguje stejně
Takže možná zdroj, každá drůbežárna nakupuje jinde třeba, drží si jiné linie…
Zkoumala jsem weby těch autorů hybridů a krmiva skrz naskrz a
ono je to se směsí tak, že
musím mít hybrida v kleci v “laboratoři”, některé druhy mají směs neomezeně,
některé dávku…
aby byl schopen produkovat to množství vajec.
Jenže někdo pustí hybrida na 300 m2 "betonu", takže směs spálí tímto způsobem (plus na zahřátí, na peří a tak) a
z čeho má pak dělat tu kopu vajec.
Je to alchymie. 🙂