Aktuálně: 2 745 inzerátů261 997 diskuzních příspěvků19 172 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 27.01.2025, 10:32:57 xxx.xxx.124.197

Dvouměsíční lhůta u zvířat je zrušená dnem zrození NOZ, si myslím,

platí stejná pravidla jako u jakéhokoli jiného zboží.

Důkazní břemeno je do šesti měsíců od koupě na prodávajícím. Předpokládám, že při takovém množství psů je to podnikatel, takže
zkusím email, pak pošlu normální reklamaci 
a vyvracet bude množka, ne já. 
A já si také volím, jak chci, aby se reklamace vyřešila. Může to být oprava, sleva, vrácení.

Mají psa 3 týdny a už jsou beznadějně zamilovaní? Hmm. Proč si brali psa s křivýma nohama za několik desítek tisíc?
Tady někdo hodně upad na hlavu. 
Chovatel mého psa si přinesl čtečku čipů, obrázky, papíry, tlumočníka a vše mi ukázal včetně milionu předků, názorně převed krmení, chování psa v různých situacích a skoro doslova psovi přepočítal chlupy, zuby a kostičky. 

Na co Vám bude pes s křivýma nohama? Přemejšlejte. Je malej, zvykne si za dva dny jinde a ani po Vás neštěkne. Probuďte rozum!

megi-the-pes
megi-the-pes 27.01.2025, 10:19:42 xxx.xxx.124.197

nevrent: nebudu si z Vás jednou utahovat, jo, tak odpovězte jako samostatně myslící dospělý člověk 🙂 vážně si myslíte, že rozklad EU začne? 
(jako že nezačal dávno, 2019; 2013/14?)

megi-the-pes
megi-the-pes 27.01.2025, 10:17:28 xxx.xxx.124.197

A že u nás žádné vypsání nových voleb, když bylo vše narvané superhrdiny Fialovy pracky a vůbec, vůbec nikdo nevěděl o několikaleté přípravě voličů toho jediného správného Koláře. 

Letos pojdou všici dopr. a ten druhý je už starý,
takže se těšíme na komunisty. Kteroužto stranu hned druhý den ráno budou tvořit demokraté všech zemí. 

A je tu krásně. 

megi-the-pes
megi-the-pes 27.01.2025, 09:40:02 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 27.01.2025, 09:04:12

tomu se mi nechce věřit

v případě škody, pokuty - majitel a držitel mají odpovědnost přesně 50 na 50, takže se každý může vymlouvat leda tak ve snu

megi-the-pes
megi-the-pes 27.01.2025, 09:36:03 xxx.xxx.124.197

Ten zdvojený pán má ale tak trochu pravdu, ty dvoje granule se liší “přílohou” - v levnějších jsou brambory a v dražších hrách.
V levnějších je kuřecí tuk a v dražších lososový olej; stejný jako druh masa.
A vypadá to, že do diety s hrachem nedali taurin, dost divné.
Není tam žádná “bílkovina s nízkou molekulární hmotností 10000 daltonů”,
ale obyčejná hydrol. bílkovina; hydr. losos. 

Nevidím důvod pro kupování těch dražších.
Esi ten kuřecí tuk, jako jo, stává se, že je to problém,
ale tudy cesta nevede, zbytečné vyhazování peněz.

Zarudlý spodek psa - kastrovaný? Vysledovali jste, kdy cca se drbe? 
Čím perete, stíráte podlahy čím, kde venčíte,
jak vypadají packy, uši, jak voní? 
Antiparazitika kdy, nějaká další zvířata doma?
A pak můžete jet dál.  

megi-the-pes
megi-the-pes 26.01.2025, 09:43:19 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 26.01.2025, 09:41:39

Vůbec slépkám nerozumím, ale ten kohout je boží. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 26.01.2025, 09:39:32 xxx.xxx.124.197

No nevim, na stránce mám 31 témat, která nesleduji,
a eště navíc do některých témat jsem klikla omylem, takže jsou sledovaná,
tzn. většina témat na mé stránce jsou témata, co mě nezajímají,
a když chci vidět ta moje, tak ne že roluji, ale stránkuji, cvak, čekám, cvak, čekám, cvak, cvak…
Mně je to jedno, jenom vysvětluji, co mají asi ostatní na mysli. 
Teoreticky někde dole nebo vpravo vedle profilu, v profilu? nějaké tlačíko, co má pár pixelů “pouze oblíbené x všechna témata” ničemu nebude překážet (neznám na mobilu, ale postranní panel může vyjíždět).

megi-the-pes
megi-the-pes 26.01.2025, 09:35:29 xxx.xxx.124.197

Už vím, co to je, jak to vypadá, měla to rajčata, co jsem je nechala na záhonu hrozně dlouho, jsem si říkala, že to tam jako pohnojí… ten rok šíleně pršelo, furt, furt, skoro žádné léto, zem to sice vsakovala, ale rajčatům se to nelíbilo, to jsem si pak říkala, že kdyby se takové počasí mělo opakovat (tady buď prší, nebo sněží, nic jiného 😀), záhony zastřeším, jak u blbejch… loni bylo extrémní horko, letos se uvidí, zatím skoro 3 týdny “mrazy”, sněhu mraky…
Ale rajčata šla následující rok na stejné místo jako ta záplavová a nic se jim nestalo.
Přijde mi nepravděpodobné, že by Varaxi nepoznala plíseň nebo nevěděla, co s tím,
fakt, když si vzpomeneš, vyfoť. 
(Jeden pán mi řek, že jak máme moc skládek a ony občas hoří… tak ten déšť likviduje zahrady. Jelikož nejsem chemik křížený s meteorologem, mlčela jsem a mlčím dál.)

megi-the-pes
megi-the-pes 26.01.2025, 09:21:10 xxx.xxx.124.197

Ladd: to zbarvení má logiku, ale ve standardu není, měli bychom si asi pořizovat standardní jedince, když plemeno, bílá je ale na houby, no, i na sněhu svítí, mívají žluté nohy

drvodělkafialová: jablka jsou plná vlákniny, tzn. nemohly využít bílkoviny atd., buď jde potrava rychle ven, nebo přímo antinutrienty,
proto, když už zkouším směs, tak ať nemá 5 a víc vlákniny, opravdu mi to nefunguje, slépky hladové a vajca malá a málo
jinak normálně krmím mletým krmným masem - jehněčím nebo zvěřinou, protože to jí i kočky a psi, cena 30/kg, slépka chce 17 %  bílkovin (i 20, ale třeba bílý lohm. má k tomu spotřebu vápníku jak hejno jiných slépek) a to maso to má a má i málo tuku, pšenice se válí všude, v mrazech kukuřice taková  podrcená, bílý jogurt hodně, zelenina, z ovoce jim jede tak jablko a meloun, někdy hodím oves. vločky, uvařím rýži, brambory, zbytky taky mohou, skoro nesolím a koření taky nic, mě vše pálí… 
mají prostě normálně domácí stravu, zahradu a les… na trávě se pasou od rána do večera a nemá to vliv
Ale on bude opravdu velký rozdíl i mezi těmi hybridy, mně dominant prostě nefunguje
a tu ve vsi má spousta lidí stejné slépky jako já a nefunguje jim to (nemají výběh s něčím, co by snědly + slabá směs nebo zbytky, to už jsem dělala průzkum; oni dělali, proč mám kopec vajec)
+ má hodně lidí slépky od nějakého toho rozvozu
a to jsou kusy nemocné a neschopné něco řádného vyprodukovat…
moje jsou z farmy tu z mrznoucích Krkonoš nebo Kosiček, kde se teď o vše tak perfektně starají, že si tam normálně koupíte skoro ochočené, vitální a chytrá zvířátka…
dovezu, půl dne zavřu spodní část dveří, udělám cestičku z jídla na stráň 
a už jsou naše 🙂 dva tři dny týden dohlížím, aby starší kusy nemlátily ty mladé
už jsem kupovala 15 17 i 3měsíční a všecko funguje stejně
Takže  možná zdroj, každá drůbežárna nakupuje jinde třeba, drží si jiné linie…

Zkoumala jsem weby těch autorů hybridů a krmiva skrz naskrz a
ono je to se směsí tak, že 
musím mít hybrida v kleci v “laboratoři”, některé druhy mají směs neomezeně,
některé dávku…
aby byl schopen produkovat to množství vajec.
Jenže někdo pustí hybrida na 300 m2 "betonu", takže směs spálí tímto způsobem (plus na zahřátí, na peří a tak) a
z čeho má pak dělat tu kopu vajec.

Je to alchymie. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 25.01.2025, 22:46:51 xxx.xxx.124.197

Koukám na Oravku… standard říká, že je zlatohnědá, nebo bílá? Váha jako 1,5 hybrida 🙂, 180 - 200 vajec, 
ale zas pak bude mít co lišák. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 25.01.2025, 22:34:30 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.01.2025, 21:52:21

A kde se to bere, plíseň nebo co? Proč já nemám? Protože nejsem zahradník, že jo?
Koupím v květnu (tady dřív ven nesmí nic a doma zabiju úplně cokoli) už 10 20 cm rostliny (co mi přijde pod ruku, balkonové, keříkové, sudy, třešňové nebo co to bylo, …), hodim do záhonu a bum,
velká álej s fůrou stromů. Nedá se tamtudy projít, eště že to prožírají slépky. Jenom teda vysoké keře a dlouhé větve přehodím přes provázek… prý se to má stříhat, no jo, ale mi to někdo řek až po deseti letech, co to tady takto provozuji, nula hnojiva, pořád stejné místo. 
Co když je něco špatně tam u vás s vodou, hlínou (už ta koupená na výsev?), hnojivem?

megi-the-pes
megi-the-pes 24.01.2025, 18:49:34 xxx.xxx.124.197

ND  vím o 15kg pytli za 1300. Obilový kuře teda a velká granule, ale hezky křupe.
Bohužel je tam složka, která to kazí - “kuřecí protein”
a je i v granulích jiného výrobce, které stojí 67/kg, a verze bez té složky 80 Kč, ale zas s drůbežím tukem, i kočičí mají za přijatelné ceny.
Mě baví zkoumat obaly a zda od toho zvířata utečou, 
ale dát za granule víc jak za vepřovou panenku? 

megi-the-pes
megi-the-pes 24.01.2025, 18:16:17 xxx.xxx.124.197

jedy nízko u země - “počet osobních automobilů na 1000 obyvatel se zvýšil mezi roky 1980 - 2005 ze 167 na 373 na 1000 obyvatel, tedy 2,2násobně”, rok 2017 pět a půl milionu aut, rok 2022 6,3 milionu, 2024 6,7 a celkově je tu aktuálně 9,1 milionu motorových vozidel

stres - přepsíno, nutíme je k chování, které by je ani ve snu nenapadlo, žít volně
je tu kolem 2,5 milionu psů, což je po Rumunsku nejvíc na počet obyvatel, i papírových dost:
“v Česku unie ročně registruje 40 tisíc štěňat, což z Česka dělá po severských zemích kynologickou velmoc”

oblíbená hláška množek: přešlechtěnost - tak to je, dlouhověkost už skoro neexistuje, buldočci, dobrmani, …jak dopadli

Copak to maso, obilí, brambory, vajca, zeleninu máme z vlastních zdrojů? 

Tahle značka, jakož i dalších milion se dělá pomocí Freshtrusion z ne odpadů; taky je to dost drahé, nekupuji,
od 2012 má GA pet food partners (UK, nikoli ČR, jak tady matla reklamní agent kecá)
stroj, který umí zpracovat čerstvé maso a granule prochází teplotou 82° C, což je méně, než naše dnešní večeře. 
Granule se dají koupit bez nebezpečných látek, pečené, takoví Švédi sypou do granulí Magnusson luxusní obilí, co ani já v chlebu nemám, chudák su, a hovězí maso. Nebo “vařené”, poloměkké. Lisované jsou také některé dobré. 
Něco jako müsli tyčinka, ale musím vybírat.

megi-the-pes
megi-the-pes 24.01.2025, 14:05:03 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 24.01.2025, 12:22:26

Mám 3 druhy hybr. Lohm. hnědý, ty jsou těžší, ale hrozně hodné, samoochočovací, nesou tak jako stabilně. L. bílý je hubeňoučká slepička, netuším, jak zvládá produkovat tolik velikých vajec, ale 17měsíční si daly v létě pauzu a shodily peří. Dominant - název už nevím - kropenaté, plaché, stabilně vajca normálních supermarketových rozměrů.
Všecky mají neomezený pohyb - zahrada, kde jsou stromy, keře, prales, záhony, dokud nezaseju, les, potok, občas jde nějaká ke kostelu, nevím, co tam dělají, jsou tam husy, které skoro nemají co jíst. 
Zděná kůlna, hodně slámy, nesvítím, jenom je na dvoře světlo na čidlo, když se stmívá v zimě, aby trefily domů. 
Zavřít je - neexistuje. Nadávají a zmateně pobíhají. Sežerou všecko od různých směsí (testovala jsem…) přes maso pro psy, konzervy, ryby, slepýše a myši chytí, chtěly aj kočku, jsou nebezpečné.🙂 
Ale zkrátka - ty procházky jsou pro ně asi nezbytné, jak pro psa. 🙂 
Může to být tedy tím, že první slépky jsem měla z farmy, kde byly rozmazlované, a další kusy se učily od těchto a další a další furt tak dokola.
O velikosti a množství vajec jsem se teda eště dočetla, že různé šlech. firmy nebo chovatelé, producenti, si nechávají určité linie, 
že prostě není Leg. jako Leg., druhý nejlepší prod. vajec je ta rod… nevimjaksetopíše.

Takže bych chtěla nějaké neprchací, nezmatkovací, klidné slépky, líbí se mi ty ančovičky kati, tyhle moje jsou v jednom záhoně se psem, kočkou a se mnou, kopeme žížaly a opalujeme se. 
Co budou nést a nenést, je mi skoro jedno, vajca téměř nejím. 

megi-the-pes
megi-the-pes 24.01.2025, 11:00:15 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.01.2025, 07:44:14

A kde jsou ty výsledky testů? 

Koukala jsem tedy hlavně na studie ohledně něčeho jiného (kvalita vajec u klecového, podestýlkového,…), ale nic lepšího než Leghorn tam neměli.

drvodělkafialová: takže bez pohybu nebude tolik vajíček, nebo aby si našly papání? 
V jedné studii (našla jsem i legrační z nějaké extra suché oblasti někde v Tramtárii, kde jedly jen to, co našly, a zbytky) uvedli i přesné složení krmné směsi a je to teda trošku 
lepší, než se tu prodává, určitě přes 17 bílkovin, i toho methioninu atd. víc. 
Co jsem za svoje ubohé dva tři roky vysledovala, každé to procento dělá zvláštně dost. 
A ty bílé hybridy, co jsou kdysi asi taky z Leghorna, furt někde výletují, to je fakt. 🙂A je fakt, že to vajíčko má ale úplně jinou cenovku, než je na letáku…
A je rozdíl v hmotnosti vaječné hmoty, tak by se to mělo možná taky brát, 
nemám čistokrevné slépky, pořídím pak, ale zatím - hnědý lohman vyrábí obří vejce - nad 70 80 g na začátku, bílý 
nechce přestat, tyhle moje jsou už dvouleté, vajca se nevejdou do krabičky,
předpokládám, že i kvůli tomu vybrali pro šlechtění těch hybridů určité plemeno,
které?

megi-the-pes
megi-the-pes 23.01.2025, 23:38:27 xxx.xxx.124.197

A Leghorn dá určitě  ještě víc; 250 - 280 uvádí zdroje z celého světa, navíc málo sežere. Takže nakonec ten Tap nekecá, že.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.01.2025, 19:30:39 xxx.xxx.124.197

Jo, chudáci malý obce, z čeho mají žít, když platim popelnice litr za osobu a eště jim to třídim a jedou s tím 1x za 14 dnů celej kilák a půl do třídírny… uprostřed lesů. 
Od letoška nejsem občan. 

megi-the-pes
megi-the-pes 23.01.2025, 18:09:43 xxx.xxx.124.197

Ono je to asi i podle velikosti města a že jako hodně psů = hodně otravování lidí a hodně znečišťování ulic. LB 600 a druhý a další pes 1500. Vesnice většinou pár set korun.  Pha takto.