Aktuálně: 2 037 inzerátů284 921 diskuzních příspěvků20 317 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 15.05.2026, 12:27:51 xxx.xxx.6.125

Žloutek změní strukturu a soli/cukru je potřeba nechutná hromada, tak to nikdo nedělá. Vejce se proto všude kupují sušená anebo do flašky, jak píše Varaxi.

Cukr a sůl je tam kvůli hrudkování, myslím, že to samé dělá v mrazáku želatina,
žloutky se pak blbě mísí s dalšími přísadami,
ale jedlé to je.

megi-the-pes
megi-the-pes 13.05.2026, 12:41:42 xxx.xxx.6.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 13.05.2026, 11:34:39

napsal jste tohle:
“už jsem slyšel i nějaký rizika na zdraví z ultrazvuku - jsou to nesmysly a výmysly lidí kteří o tom ví jenom to, že ty větrné elektrárny jsou bílé”

čímž jste řekl, že lidé, kteří -  dle Vás - nerozumí větrným elektrárnám, si vymýšlí rizika ultrazvuku

Jste chlap, nebo bábovka? To jsou samé argum. fauly, to, jak o diskutérech povídáte, co jim vadí a nevadí.

Neodpovídejte mi, pro mě jste ztráta času, odněkud čerpáte hromady dat, ale neumíte je použít a jen to tady nástěnkujete, slova, která už jsem viděla stokrát jinde, bez vlastního názoru,
jen jsem uvedla na pravou míru pár informací, které si, jak už tradice česká velí, upravuje každý pro svou potřebu.

Tečka.

Ovcům zdar

Buggyro, kupovala jste teď slépky? Mladé? Sou tlusté jak prasata. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 13.05.2026, 11:13:00 xxx.xxx.6.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 13.05.2026, 10:12:27

Prosimvás, větrníky “vyrábí” infrazvuk, nikoli ultrazvuk. A infrazvuk a další nízkofrekvenční, to neslyšíme, ale cítíme, opravdu není nic neškodlivého. Jak tak koukám, nevíte o tom nic, ale slohovka 15 kilometrů.

Má to vliv na lidi i zvířata, proběhly testy, za “bezpečnou” vzdálenost se teď považuje 1,5 km od větrníku, lidé mají problémy i po zdrhnutí z oblasti.

Mohli byste si na to založit téma, dyž už vám nejde o zvířata.

Tak čau

megi-the-pes
megi-the-pes 13.05.2026, 11:00:23 xxx.xxx.6.125

Buggyro, na pozemek bych si vrtulku dala - ale vyberu si, aby nebyla ze zbytečně káceného stromu a dala se rozebrat, recyklovat doma, i panely (ne fotovoltaiku, nýbrž fototermiku, zatím nic moc eko verze není…) - stejně jako si vybírám, čím meju nádobí (plně biodegrabilní prostředky) a že všude odmítám Roundup a každého s tímto ženu vidlema,
no bohužel novinka: Roundup se teď leje do lesů.
Nepovolí vrtulku, jenom malinkou jako z poutě, a tím se dostáváme zpět na začátek tohoto tématu: jsou místa, kde takový (a zdaleka ne tolik  vysoký) větrník nikdo nepovolí, stejně jako mastnáčkovi nepovolili plot, který by ve vlčí oblasti měl smysl.
A nyní se jedná o to, že ne 10 km za domem, ale 600 m za domem postaví ve zrychleném řízení něco, co nám nepřinese nic, na místech, kde se stavět nesmí ani kůlna.
Jedná se o trochu něco jiného, než že žádné větrníky nikde - minulá vláda schválila zákon o akcceleračních zónách; založte si firmu za 1 Kč, vezměte dotaci, krásný pozemek, dejte obci peníze ve splátkách, za rok klidně krachněte, nečekejte na různé průzkumy ochrany krajiny, zvířat,… tvl, dyť to jsou otevřené dveře pro vychcánky, NIC jiného. 
Připadá mi to hodně zajímavé. Uklízet, např. jako Ralsko, bude za ty s. r. o. pak stát, my, že. A přírodu koupíme v Lidlu, vo nic nejde.

megi-the-pes
megi-the-pes 12.05.2026, 21:46:22 xxx.xxx.120.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesakm z 12.05.2026, 15:45:19

A kdo leze nahoru kvůli údržbě? Jakože v ČR,

a tady na horách, kde chcou větrníků nejvíc, vůbec nesněží a nemrzne, dnes

v Příkrém v poledne nesněžilo…

Helikoptéry, pochopitelně, létají na vzduch. Nulová uhlíková stopa…
Kolik stojí údržba, i když vynechám led? To se tu dělat nebude, to byla jen ta fotka slavná, ale co kdyby…

Větrník neumí vyrobit za 1 Kč nic. Ten hluk je rozhodně dražší.

Elektřinu nám jen zdraží, protože podobně jako s jinými “obnovitelnými” zdroji - povinná výkupní cena atp. 

Proč nechcou dělat EE z vody? A to tady máme i tradici, fabriky. 
Na Jizeře si moc baráků pak nepostaví, no. Chudáci. 

kampomaturitě zveřejnili tohle:
S emisními povolenkami / bez emisních povolenek: 
Uhlí: 2 000 – 4 000 Kč / 1 200 – 2 000 Kč
Zemní plyn: 1 800 – 3 200 Kč / 1 300 – 2 200 Kč
Jádro: 1 900 – 2 500 Kč / 1 900 – 2 500 Kč
Voda: 1 000 – 2 000 Kč / 1 000 – 2 000 Kč
Slunce (fotovoltaika): 900 – 1 800 Kč / 900 – 1 800 Kč
Vítr (na pevnině): 800 – 1 700 Kč / 800 – 1 700 Kč

Jádro pokrývá asi 35 % spotřeby země.

Já to řeknu. 
Sme malinká, extrémně zastavěná a zalidněná zem, hodně vlků ani větrníky se sem nevejde!

Dejte si je, příznivci, na zahradu, ale na svoji!

megi-the-pes
megi-the-pes 12.05.2026, 13:49:43 xxx.xxx.120.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.05.2026, 13:43:37

Vůbec ne. Čtěte od poloviny https://www.ekonews.cz/kouzlo-cerneho-prasku-recyklace-lithiovych-baterii-se-do-par-let-stane-hitem/

Víte, kdo doluje kobalt, že jo? https://www.youtube.com/watch?v=_V3bIzNX4co

Žádná taková nová baterie mi nesmí do chalupy a firmy, co dovolí baterku nabít 1000x a pak ji zabijí, a zákazník si musí koupit novou, ať vymřou, hodně brzy. 

megi-the-pes
megi-the-pes 12.05.2026, 13:39:34 xxx.xxx.120.171

Větrníky prostě necháte ležet na zemi, čemu na tom nerozumíte? 🙂

Nebo možná přijde i kouzelník a oddělí laminát (nebo to dřevo, které sem cestuje z nelegální těžby z Ekvádoru) od lepidla,

abychom z těch strašidel s účinností 25 % zrecyklovali aspoň něco,

no základy v zemi zůstanou i pak, až nově zakládané s. r. o. “krachnou”, pro koho asi, aha?!

čirou náhodou na pozemcích našich nejcennějších (ve všech směrech) oblastí, hor, podhor, 
zvěř kvůli tomu zvuku pozdrhá, vlk nebude mít co žrát,

ty kok.ti chcou kolem Jilemnice tyhle 250m sra.ky postavit na třech místech, zrychlené řízení a směšné podmínky, ale na obranu ovcí před vlkem si nesmíme postavit plot víc jak 150 cm, aha…

ale v měsíční krajině, kde nikdo bydlet nechce (Ú. kraj), větrníků nula, na moři, kde to nějakou účinnost má, taky nic, aha, pardon, my nemáme moře. Záhada jak sviňa.

Po celé ČR je teď podepisování petic a besedy s naprosto ulhanými ekology v plném proudu. Kdo nepodepíše, je celý rok bez granulí a styďte se.

megi-the-pes
megi-the-pes 24.04.2026, 12:11:09 xxx.xxx.6.62

To je základ, naučit psa základní věci. Psa, který si sám se sebou neví rady, neví, co s volným časem. 
Jednoduchý návod https://www.instagram.com/p/B-NM7mJHcFI/?utm_medium=copy_link

Chce to úkol. Práci. Rozvrh, rutinu, stereotyp, návod, vodit za ručičku, no do těch osmnácti minimálně.

Jsou takoví jedinci. Nervózní. Nikdo jim neubližuje, jídlo mají, hračky mají, plínku suchou, ale FURT kvičí. 
Často jsem měla chuť to proplesknout, ale to se prý nesmí, někde psali.
Je psomajetkova povinnost nenechat psa se v tom plácat. Stres je nevhodný na ledviny.

Takže jak u blbejch na dvorečku: teď se taháme o hadr, teď se jí, teď se spí, teď… hlídej míček, doluj pamlsky, lež, čekej. Koukej na mě, ale mlč. Začneš pískat, odcházím.

Pes, co nic neumí, neví, nevymyslí, co kdy má dělat, je pes nešťastný.

My jsme tu od toho, abychom psovi řekli, co má dělat místo kvíkotu.

Někteří, lidé i psi, na to, co se sebou, sami nepřijdou.

megi-the-pes
megi-the-pes 29.03.2026, 10:03:55 xxx.xxx.6.25

přepla jsem na zelenohnědou, vše ok… zavřela jsem okno chovu a na mžik mi zůstalo okno celé barevné, jakoby podklad, bez ikon a textu, roleta přes displej 😀
zkusila jsem to ještě dvakrát otevřít a zavřít a už to nedělá
něco s tématy je blbě
výkonem/nastavení mého zařízení a rychlostí netu to nebude, předpokládám, že web nemůže mít nároky vyšší než 32 Gb ram, i5 10th

megi-the-pes
megi-the-pes 29.03.2026, 09:57:24 xxx.xxx.6.25

budete muset podat lepší informace… Chrome: vpravo nahoře tři tečky, Nápověda, O apl. G. Chrome - ukáže to např. tohle: Verze 146.0.7680.165 (Oficiální sestavení) (64bitový)

každá verze Windows bude mít jiný prohlížeč, aktualizace prohlížeče a Win., většina problémů je tím, že tam nějaká akt. čeká a uživatel to neví
v telefonu to samé… jaká verze Android/iOS a jaká prohlížeče?
jaké doplňky v prohlížečích máte, Adblock např.? zkuste je vypnout

megi-the-pes
megi-the-pes 15.03.2026, 06:54:08 xxx.xxx.6.49

Zásilkovnu né. To už mě nenapadlo, říct, že tou to bude na pytel… se omluvuju.
Používám kurýra One, ten patří allegru, tak se snaží, do boxu se eště nikdy nic nezpozdilo, na adresu někdy přijede v osm večer 🙂

Ty salámy sem nevzala, pro slepice musí být málo tuku, to splňuje jehně a krůta a to mají Ciro, AS premium (ty zas nejsou na českém all.) a pak tady (sou tam kroupy a je to tuhé a mastné) https://1url.cz/WeQIB

Máme to těžké.

megi-the-pes
megi-the-pes 14.03.2026, 10:54:44 xxx.xxx.6.49

Ta příloha je úplně k ničemu.
Má totiž to, co nikdo nechce jíst… pohanka. By mě Megi dala k adopci.
12 g bílkovin a 10 g vlákniny. 
Bezcenné jídlo. Ta vláknina vše zabije.
Schválně si to dejte k obědu a přijďte pak poreferovat. 

Psovi na jaterní dietě nedávejte nic dalšího. NIC.
Ostatním psům to zkrmte, dyž jim to bude chutnat, no.
Co už.

megi-the-pes
megi-the-pes 10.03.2026, 20:22:56 xxx.xxx.6.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 10.03.2026, 09:27:38

na českém allegru tohle bez kostí
https://1url.cz/Geege
https://1url.cz/ZeegQ

roční doprava je teď nějak kolem 150
na PL allegru toho maj víc, ale doprava na pytel
minulý týden tady byla různá masa, někdo je během jednoho odpoledne vykoupil 😀

granule, o kterých si myslím, že ujdou… každý den jiná cenovka… možná začnu kupovat daňky a prasata od myslivců a je to
 https://1url.cz/xeegG
https://1url.cz/weegF
https://1url.cz/peegR

Tak já zas du. 
Zavřít slépky.

megi-the-pes
megi-the-pes 09.03.2026, 19:42:10 xxx.xxx.6.4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 03.03.2026, 18:33:45

Jo, kupuji je už pár let, různé značky, povětšinou Pan Maso, Wies. zahrada, Primal spirit, různé privat labels.
mně ryby z PL vždy chutnaly, tak nevim 🙂
jak prodávají makrelu bez hlavy, tu nejim, tak neplatim, no tak ta bude v těch granulích 🙂 
naposledy jsme měli krůtí WZ a teď rybí, oboje bramborové, beru, co je zrovna výhodné… 6 kg 555 Kč, ostatní z té výrobny jsou levnější
ty, co kupuji já, jsou bílkoviny/protein 40/20, 30/20, to taky nerad každý

Konzervy nekupuji, myslím, že to bude takový průměr jako Feringa pro kočky, Rocco pro psy, Lukullus… žádný zázrak (ten jsem neviděla teda ani u Bohemia petfood, ty mě hodně zklamaly, mraky sádla, ani halíř bych za to…, ale nejsou jediné takové).

Z PL jsem eště kupovala mleté maso bez kostí, mražené kostky jako máslo, papírový obal, cena tak 30 40 Kč za kilo. Naposledy hovězí. Laborku nemám, cestu to přežilo - ze 40 kostek asi 3 povolené, zbytek na kost. Na zkoušku. Nesmrdí. Ale co je tam namleté, nevím. 🙂 A přijede to “zadarmo”. 

megi-the-pes
megi-the-pes 03.03.2026, 17:34:28 xxx.xxx.6.142

“Výpočet hodnot tu uváděla už kdysi myslím že megi :” nene, ten text je můj, téměř slovo od slova /jen výraz “grancle” nepoužívám a není to tak, že je vše vysokou teplotou a tlakem zničeno a nahrazeno premixem (nahradit bílkovinu můžete přidáním např. surovinou jménem drůb. protein, jenže tuto surovinu musíte ve složení uvést, a protože jsem taky často říkala, ať se takové surovině vyhneme, tak…)

příště, až budete, pane Lupus4, zase něco citovat, tak citujte, neměňte obsah, to pak nedává smysl, nebo si o průmyslově i domácky vyrobených krmivech načtěte to, co já, a vytvořte si svou “příručku”

tyhle BC lamb jsou možné pro psy (dyž za to teda je někdo ochotný vyhodit takovou hromadu peněz a esi už má Vafo někde v Evropě extrudér schopný makat do osmdesáti stupňů) alergické na spoustu různých zdrojů bílkovin - je tu jehněčí, rýže a losos (špinavý olej pro zvířata neberu jako neškodný pro alergika), takže pokud pes není alergický na tohle, cajk

za stejné peníze můžu mít tohle:
losos (53,5 %, z toho dehydratovaný losos 43,5 %, čerstvý losos 10 %), batáty, vepřový tuk (12 %), brambory, sušené řízky z cukrové řepy, kvasnice (0,5 %), olej z lososa (0,5 %), minerální složky, extrakt z čekanky (přírodní zdroj FOS) (0,085 %), mannooligosacharidy (MOS) (0,05 %), glukosamin (0,05 %), síran chondroitinu (0,045 %), MSM (0,04 %), extrakt z Jukky Mojave (0,015 %), řasy (Ascophyllum nodosum), sušená rajčata, petrželová nať, extrakt z brusinky, kurkuma (0,01 %), taurin 2000 mg/kg

takže musím domácí výrobu ignorovat, protože se z nás pokouší dělat blbechky

asi každé granule (lisované, sušené i pečené stejně jako extrudované) jsou víc jak z poloviny cukry
ona by ta granulka nedržela pohromadě
ale stále to není pro kachny,
odpradávna dostávali psi obilí, obilí, luštěniny, obilí… zbytky… a stopové množství masa, ti velcí rozhodně
výjimkou byli psi lovečtí, patřící šlechtě povětšinou, zbytky lepší a větší + vyhřívaná stáj (ale to je také rozdíl v tělesné schránce, lurcher/chrt/vlkodav/atp. x bernardýn)
hromada cukrů je zbytečná pro mini gaučpsa

takové ztraceno v překladu…

megi-the-pes
megi-the-pes 11.01.2026, 19:07:10 xxx.xxx.6.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 11.01.2026, 15:40:14

dvacátýhopátýho 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 11.01.2026, 13:15:15 xxx.xxx.6.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 26.06.2023, 15:08:31

Vim, že svíčková se vaří dlouho, ale 2,5 roku (slovy DVAAPŮL)?!

Ale se vyplatilo.
Žeru to studené z hrnce, protože prý oběd až po venčení a furt vypadni vodtamtaď,
ale já žeru dál, kuřecí kosti tam nejsou a dyť kdo je tady odborník na tu výživu, aha?!

Obrázek
megi-the-pes
megi-the-pes 19.12.2025, 17:05:08 xxx.xxx.6.189

Zeptejte se jich na “technický” list jejich moučky, oni si to sami vyrábí kvůli krmivu pro ryby, ne? Někteří tady neumí tu surovinu správně pojmenovat, netuším, co je to doopravdy.
Dost lidí se kdysi vyjádřilo, že ze psa vychází skoro stejné množství, jako vstoupilo.

Bodlinka např. říkala, myslim.