Půl jedenácté a šla bych spát. Pustila jsem, nebo sám velký YT pustil,
Megi šla spinkat a Bůček: “Neslyším jediný tón mimo, ale je to hnus, okamžitě pusť National Geographic, půjde Sýzr.” (Storms in Africa prý lepší, ale pak shodil kočku ze židle, že “už sa to nedá”, tak Book of Days už jsem raději nezkoušela.)
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Bobca z 31.01.2025, 08:37:23
Je jí ale rozdělený majitel i papoušek.
A když chcete říct
“papoušek, co mu uletěl spolubydlící”
a
“majitel, co mu uletěl vrtulník”,
čím nahradíte dvě slova hned za čárkou?
»
orionka-2 z 30.01.2025, 21:32:27
Máte pravdu, papoušek i majitel jsou “kterému”.
Naprosto zbytečný výplod “novináře”. Potřeboval určitý počet slov, no co měl chudák dělat. Uletět papouškovi.
Titulek to poví, první odstavec zopakuje a nabízí shrnutí,
další odstavce už jsou věty “rozvité”,
stále však oznamují stejnou informaci.
Novináři ani tu AI nepotřebují, jsou zvyklí psát jako dem.nti od přírody.
Brno. Ehehe.
Jinak nejvíc lidí odtam uteklo před 20 - 25 lety, to mám z první ruky,
ale lid řeší migranty teď, no troufám si říct, že obyvatelé Damašku nejsou ti,
na které Čech nadává, neb ani netuší, jak takový Syřan vypadá. A dál to taky tušit nebude.
Byli to například studenti, vybouchla jim škola, dál studují medicínu v Neměcku např. a chodí do práce, uklízí a dělají pomocné práce v kuchyni, normální vysokoškolský život.
Tak já jdu zas dělat zdarma pro neziskovky,
hezký víkend mějte. 🙂
»
Buggyra z 31.01.2025, 07:14:17
V Sýrii operuje RF asi 10 let, oficiálně. A to je to, na co se furt ptám, esi jako i tam je RF špatná, nebo je to docela dobrý, ona podporuje Asada, i když si to půl planety nemyslí, teď bez něj to bude horší. No, takže RF teď odejde, už se balí…
Francie tam operuje taky.
A teď teda jakou tvář si zachovat, někde jsi můj kámoš, jinde nepřítel?
»
Buggyra z 31.01.2025, 05:45:15
Teď v lednu mají nového prezidenta a začíná další legrace, hon na příznivce Asada, nový prezident (trochu terorista) si kolem sebe nasázel teroristy všech zemí, samozřejmě i těch, co svržení Asada iniciovali, což jsou také teroristé. Ne vymyšlení, co si vždy USA vymyslí, že jim někde hází bomby, ale opravdoví, co
to tam rozsekají na kusy. Teda to, co ze Sýrie zbylo.
A teď mají Státy zas důvod… i když se jich to netýká… ale co jich se netýká, když je tam tekuté zlato, ale možná se chvíli, nebo dokud je tak na očích UA, budou držet stranou, protože RF i tam a různě v okolí.
Síť X, novinář (sám se korunoval) anonedenik: “Americký prezident Trump zastavil dočasně posílání peněz neziskovkám. Neziskovka Člověk v tísni oznamuje, že omezí významně svou činnost. Jsou politickou neziskovkou, dotovanou z USA. Člověk v tísni? Peníze z USA, nátlak na český stát, americký nástroj.”
Skutečnost:
"Člověk v tísni patří mezi největší tuzemské humanitární a neziskové organizace. Na svém webu uvádí, že v roce 2023 hospodařil s částkou zhruba 6,1 miliardy korun. Pomáhá ve více než 40 zemích.
Americký prezident Donald Trump v den složení prezidentské přísahy nařídil na 90 dnů pozastavit poskytování zahraniční pomoci, dokud nebude posouzena její efektivita a soulad se zahraniční politikou USA. Člověk v tísni i další organizace obdržely v minulých dnech oznámení od amerického ministerstva zahraničí, uvedl iRozhlas.cz. V e-mailu se uvádí, že organizace mají zastavit veškeré práce na programech, které pomáhají USA ze svého rozpočtu financovat."
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/organizace-clovek-v-tisni-donald-trump-usa-amerika-humanitarni-pomoc.A250129_185036_zahranicni_idh
Ten kopíroval z iRozhlasu a ten zas z Tajmsů, dál od 800 tisíc : "Nejistotu vyvolal Trumpův příkaz o škrtech po celém světě, ale i v samotných Spojených státech. Organizace si nejsou jisté, zda dokážou vyplácet mzdy, některé už začínají propouštět zaměstnance. Jen ve Spojených státech by mohly přijít o práci desetitisíce zaměstnanců, upozorňuje The New York Times."
No, musí se koukat, kolik Ca a bílkovin má moje směs.
Tohle je na tu cenu nic moc, ale doplnili minerály, kdyby to doma někdo nemoh dát dohromady. Ten Energys 30 ve větším balení je lepší, ale taky se tam píše, že musíte nosnicím přidat hromadu Ca (ty dva výrobky se liší asi deseti procenty Ca, to by byla docela hrůza pro ty slépky, neřešit to).
Jak říká Varaxi, tohle množství bílkovin se dá splašit jinak.
A proč je nepustit si hledat žížaly?
»
lupus4 z 30.01.2025, 11:21:54
Protože se mi nechce makat. Ale dojela sušička s postrojema bojových psů,
tak už jdu. 😀
Hele, esi se ten navrhovatel bojí psů, může se to desenzitizací spravit.
Megi řeknu - je malinkej jako náš Kocourek, pomalu - a ona si sedne bokem a dá hlavu na stranu, pryč od strachora a on si ji může pohladit a ona se ani nehne.
Jeden kluk 15letý se bál, ale pak se s maminkou shodli, že je to roztomilý jako prasátko a dobrý, pohladil Megi a začal se tak hrozně smát, prej hustý hladim psa…
No zajímavý to bylo.
Ale esi se nebojí, tak čau.
»
Sarah01 z 30.01.2025, 11:17:56
Takový obr? Tak to teda zůstaňte úplně doma.
v rabbitu i několika řeznictvích, kam lezu, umelou, co chcu
v supermarketových pultech samozřejmě ne
a vůbec nechcu vědět, odkud to tam rozmrazují
povim tajemství… když si v řádném krámě koupíte celý kus vepřového toho, jak tam jsou žebra, pečeně, nechají tam i tu panenku… a chutná to jako maso… ale maj toho málo a Bůček žere jak prase… v rabbitu
»
Cadu z 30.01.2025, 10:02:15
Vy nemůžete nic garantovat. Ani nic moc vymýšlet, protože tohle, zatím nic moc, spíše nic než moc.
Minimálně proto, že netušíte, že odpovědnost za zranění a zabití již majitel (a držitel)
zvířete má, od chvíle, co je Země Zemí, je to úplně stejné jako provést to autem, kladivem, dutými řečmi.
K velikosti a váze… 48 cm a 25 kg je velký pes?
43 cm a 18 kg?
30 cm a 6 kg?
……. ….. … Vám tady vypisuji bojové psy, kteří byli šlechtěni pro boj a lov zvířat. Nikoli pro boj s lidmi. Agresivní pes je z chovu vyřazován, co víme, již od 19. století.
Znáte jen žurnalistické štěky, na 99 % o psech jakéhokoli plemene, křížencích, chovu a chování psů nic nevíte,
plácáte kraviny.
Tvl, esi to je zas někdo známý převlečený, tak mu rozbiju hubu.
Dyť mi to zabralo asi tři minuty, to psaní. (Jsem agresivní, narozdíl od našich psů.)
»
Sarah01 z 29.01.2025, 20:18:33
Veřejnost můžu požádat pouze jako právnická osoba.
Takže to udělala proti zákonu.
Vypadá to jako “vezeme psy z rumunska, pomozte nám, umřou hlady”, ale spolek je PO, takže cajk.
Musí být ale měsíc předem oznámená a účet speciálně na to, na každou sbírku zvlášť, ale transp. být nemusí.
Takže vlastně skoro všici tady porušují zákon.
Legálně by to šlo, kdyby takovou sbírku, prosbu zveřejnila v soukromé skupině, v uzavřené skupině lidí.
Nebo si udělat web a “kup mi kafe” tlačítko.
»
Sarah01 z 29.01.2025, 18:39:17
Hledá furt, vystavuje tam QR na Revolut platby.
Takhle by se dal financovat terorismus.