“do každého kroužku jsem vydržela…no jestli jít 5x, tak to hodně”
No, ADD.
“do každého kroužku jsem vydržela…no jestli jít 5x, tak to hodně”
No, ADD.
Řekněte mu (i s vykřičníkem) - Tady Los Angeles! Je právě tolik, kolik je, protože vaše oblíbená televizní stanice vám přináší epizodu z amerického seriálu Melrose Place.
A tak jo, strach třeba vyvolá.
Přijímač, hm. Ti dva psi, to je nářez, oni mluví celý den, vstanou ve 4
a už to jede… mami, ona mě kousla do pusy, mami, on mě kousl do nohy, kousni ho,
mami, nene, já jsem nic neudělal, no podívej se, jaký jsem miloučký.
Mi to někdo vypněte.
Ale to není pravidlem. Jen jako vysvětlení - ten mozek pracuje v některých oblastech hrozně špatně, ale v jiných super dobře, dnes už víme, že se opravdu fyzicky liší.
Mě to někdy může fakt naštvat, jak se to zlehčuje,
- a ne, nemůžeme je všecky nastrkat do zvláštní; speciální školy, protože tam jsou osnovy cca k ničemu, mi jako někdo řekněte, co bude takové dítě dělat ve třídě s někým, kdo tam je jen proto, že školní docházka je povinná a je fuk, ze které třídy vyjde -
jelikož “neléčení” tito lidé mají pak v dospělosti šílené problémy, doslova.
Jak?
Tak to rozhodně. Ale zatím nám to neukázala,
když nepočítám Stopařova průvodce,
takže vlastně máme štěstí. 🙂
Je to zvuk, je to shluk hlásek, který když zvíře použije, dostane, co chce. Papoušek to odpozoroval a používá úplně stejně, jako pes dupe na ta tlačítka.
Když slyším slovo “okno” někoho pošeptat, nebo zařvat, pořád je to pro mě “okno”. Zkuste to na zvíře.
“Nebo dokud je přeperu?”
Saoška většinou nikdo netluče, náhoda? 😀
LS: nevíte, ale napíšete “Všichni by kolem chodili po špičkách a tolerovalo by se mu všechno”
že se nestydíte
můžu vám popsat, co se děje s člověkem, o kterém mluvili takto a jednali s ním tak, protože přece to je nějaký moderní výstřelek,
ale musela byste si pak rychle najít psychiatra
tak si jenom vygůglete G. Matého a pozorně poslouchejte, hlavně nechoďte za dvě minuty, že “ale jasně, to já vim”
A tohle je vono, to souvisí, tu facka, tam nepochopení, my jsme tradice a vy jste mimo.
Legrační je, že tohle je asi 156. debata na naprosto stejné téma, naprosto stejné odpovědi ale chodí, takže nechci rozumět… je to škoda.
Lidé s ADHD jsou chytří. Je to slušně výkonný počítač. Dřív se to bralo naopak, posílali se do zvláštní školy, protože zlobili…
Tomu asi nerozumím, papoušek rozezná večer a ráno,
pes ne?
Viděla jste ta tlačítka, zvonky pro psy? Skládají slova, mluví s člověkem. Myslíte, že chápou obsah těch slov? Není to jen signál pro jídlo třeba?
To, co odlišuje člověka - abstrakce.
Říkám, že můj pes dělá vtipy. Jenže nedělá. Snad si to tady nepřečte. Opakuje určité chování, protože člověk se pak směje. Ve skutečnosti se ale odměňuje ten pes.
Jde po zdrojích, nic víc.
To se ale musí umět.
Hele a to byste ale tady měla předvést!
Jak jste se starala o bráchu, když jste neustále někde běhala?
Jak jako nutit k něčemu? My jsme nebyli ten druh, co si myslí, že jahody rostou v supermarketu, my jsme si je vypěstovali.
Ne.
Je to tak, někdy je to mezi psy drsná držková, my ale nejsme zvířata
a máme výhodu té 2. signální
a vůbec jsme trošičku inteligentnější.
Takto se choval kluk, Downík a kombinace něčeho, co způsobilo, že si odkousl
poslední článek palce. Tedy ten záchvat vyvolalo to, že nedostal, co chtěl. Což je extrémní příklad, ale…
Ve 4 letech už to dítě u lékaře bylo minimálně 10x, ví, co se bude dít (může být smůla na pediatra, uznávám)…
No, LS, my to měli tak - rodiče v práci, mě ségra vodila do školky, pak šla 2 km do školy, až já šla do 1. tř., tak jsem vodila do školky bráchu já, celé vsi to tak dělaly, cestou domů do kravína pro mlíko a každý jsme šli na jeden záhon nebo nosit dříví, nakrmit, uklidit. Před barákem jsme měli řeku, plavali jsme, chytali ryby, kluk od vedle chytal jen ty ryby, povinnosti nula… a do tmy jsme doma byli všici, my i sousedovic kluk, my měli hlad a on, kdyby nepřišel, tak dostal nařezáno,
až do 20 koktal a kde je dnes, nechtějte vědět, druhý naproti kluk, toho měli jeho prarodiče, když strčil ruku do traktoru, tak přišel k nám, ne k nim… nakonec babičku zabil sekyrou (pozn. autora: o tom prostě nemá smysl diskutovat, dle inteligence dítka se dá hodně vysvětlit, ale je to práce, někdy skoro jen práce na sobě, the end).
Tyjo, to s LS je přesné. Nenaučím, nepřipravím, nevysvětlím, dítě/pes si dělá, co chce, to je fakt tak těžký dítě vyzvednout ve škole a naložit mu práci… a pak v osmi letech čumím, ono to reaguje ne dle mých představ, aha… a šup, lisk.
Jako s pejskem - cvičíme jen chviličku a přivolávám, když vím, že mám jeho pozornost.
Dobrý je, že dnes prostě změníte heslo na wifi a pozornosti máte hafec. 🙂
“práva pomalu dospělých lidí”
uvádíte extrém, tohle nefunguje u lidí ani psů a papoušků
ukažte příklad, jak nefunguje výchova bez trestu, jakým je facka
jak ten chlapeček přišel na takové výrazy? sám se naučil číst, sám si koupil televizi a telefon?
on sám na to nepřišel, odkoukal to a nikdo mu neřekl, že válení se způsobuje tohle
sám se nerozmazlil
takže by k tomu nemuselo dojít
vůbec nejsem proti přiměřené jedné
používám tresty, jiné, ale používám
no ale zatím jsem teda nenašla příklad, kde tohle mělo něco řešit do budoucna
jo, naučíme se tak, že nemáme provokovat silnější
což je užitečné, uznávám
Napsal jste, že v období puberty byla ta výjimka, kdy jste je zas tak moc v úctě neměl (to teda neznám ani u nás dětí ani u svého potomka a že by mí rodiče byli nějací moderní, tak asi jo, vyřídím jim to, budou rádi) - tedy tam výchova nějak nepřebila to, co puberťáka ovlivňuje
ale u dcery jste si to tím neomluvil
proč?
tyhle dvě věci mne zarazily - a pokud mě někdo chce stavět na nějakou příčku; hodnotit, jak jsem moderní a používám principy učení na zvířata i lidi stejné, tudíž naprosto špatně, tak bych potřebovala vysvětlení, proč
nikdy se nezačnu chovat nějak jen proto, že to někdo řekl, potřebuji vědět, proč co dělám, přijít na to vědecky, nejlíp mi ukázat příklady, kde ta a tamta výchova zajistila to a to; tato metoda výcviku je spolehlivější atp.
a problém se mnou je, že mi nestačí domněnky
se domnívám, že člověka neovlivňuje jen výchova rodičů
a dnešní děti ovlivňují média, která tenkrát neexistovala
myslím, že dnes je to o hodně těžší
Ti rozmazlení frackové, co vídáte v obchoďáku, na ty nikdo tu pozitivku výlučně pozitivní, kterou máte asi na mysli, nepoužil, to by totiž ta děcka věděla, jak se mají v krámě chovat.
Stejně jako trojáčko mluví o těch ovčácích, je to jako s tím krámem - psa naučili nějaké chování pouze na jednom místě, neučili v těžším terénu, v civilizaci. A pak to pes prostě neumí, neumí, neumí, neví, jak se má chovat v krámě, nikdo to tam s ním netrénoval, neopakoval, necvičil, jenom mu zkusil dát povel a ono nic, tak lisk…