Aktuálně: 2 319 inzerátů289 968 diskuzních příspěvků20 978 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 12.01.2025, 15:25:55 xxx.xxx.124.197

Mohla by být jedna nějaká tichá píšťalka, ale cvakat je rychlejší, no. 
Je to zajímavé. Pískám na psy, protože to je naléhavý povel, když jede auto, ať jdou na stranu, ale když píská něco jiného, tak nikam nejdou, což uznávám, že zvuk vteřinu tři vteřiny je zabarvený jinak než vlak, ptáček, pískání jiné osoby. Zajímalo by mě, esi se třeba pes na cizí kliknutí podívá nebo zastaví, čeká odměnu. Viděl někdo?

megi-the-pes
megi-the-pes 12.01.2025, 15:19:16 xxx.xxx.124.197

Dvě procenta stále ještě nesplňuje dost členů a dohody už byly uzavřeny dávno,
Polsko, o kterém nevrent neví vůbec nic, už má přes 4 %,
a myslím, že je spousta věcí, které ty státy veřejně nesdělují, zbraní a lidí bude o dost víc, ale když ten, co si myslí, že vládne planetě, nemá ani 4 %, těžko nařídí 5, že. 

Můžete se přesvědčit v grafu (jsou tam 3 roky, ta dvě procenta byla dohodnuta před 10 lety, ten rok je tam také, už v té době mělo PL skoro dvě procenta)
Vývoj výdajů na obranu zemí NATO V procentech HDP
a jak vidíte, PL dává víc než USA. Když vynechám tajné nákupy, na těch veřejných je to dost vidět. USA prodává, PL kupuje, rychle, bez keců. Však mají i kousíček společné hranice s RF a válku skoro na dvorku. 
USA jsou v rejži, vlastně nebýt Izraele, Polska a nás (akorát my jsme blbí a platíme za stejné vybavení násobně víc), tak jsou ráno zapsaní k bankrotu. 
Proto tolik konspiraček o tom, kdo válku na UA protahuje.

megi-the-pes
megi-the-pes 12.01.2025, 13:10:06 xxx.xxx.124.197

Novinky. Nedělejte tady z lidí blbce.

https://www.denik.cz/ze_sveta/polaci-uz-na-vojnu-nechodi-pred-komisi-presto-muse.html

Změna zákona 4/24 https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/overovna-ticha-zmena-pravidel-mobilizace-v-polsku-armada-zustava-profesionalni_2406160500_mst

Tajné informace (děje se tak každoročně) https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/591992-pripravy-na-valku-polaci-se-musi-hlasit-u-armady-kdo-nedorazi-dostane-pokutu

každoročně, tak z toho nedělejte trágu https://www.armadninoviny.cz/vojenske-odvody-v-polsku-a-ceske-republice.html

megi-the-pes
megi-the-pes 12.01.2025, 11:55:30 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.01.2025, 09:10:35

Nevím, jestli je to k chlubení, nemít žádné zábrany.

Slepici usmrtím. Nechce se mi vzít sekyru a dělat smrtící stroj, je jich hodně.
Usmrtím. To je rozdíl, veliký rozdíl,
protože je to ukončení trápení. Jako jsem to ukončila bažantovi, byl zraněný moc.
Stejně tak se připravuji na, pro někoho na hlavu asi, pomoc u psa. Pokud by se dělo něco blbého a nebylo možné autem a veterinářka by to třeba kvůli sněhu, vodě, … nestíhala, v pro mě a psa přijatelném čase, budu nucena to udělat i tady. 

Pak mám ještě jednu hranici - obrana slabších, odvrácení útoku.

Že bych si z toho pak nic nedělala, kdybych musela takto odvrátit psa, člověka? 
Ne, to neumím. 
Moje duše je nastavena jinak.
Obrana, ne útok. 

Zabít, protože někomu přijde smysluplné v 21. století rozkuchat tisíce, statisíce lidí nožem a pistolkou, cožto mně vůbec nedává smysl, když máme úplně jiné zbraně a telefon, hm, tak k tomu se opravdu nepřidám
a vážně se za to nestydím. 

Až bude zle a až vám dojde, že tyhle masakry naprosto nemají smysl,
dám vám v mých sklepích najíst. ;-)

megi-the-pes
megi-the-pes 12.01.2025, 08:58:17 xxx.xxx.124.197

Na rozdíl od jiných si nemyslím, že vojna, natož ta dvouletá za komoušů
by změnila ty mladé. Letní a zimní kurz by k něčemu byl. Takovému “paintballu” by se aspoň nechtěli vyhnout. Tak jako kurz přežití a skupinové používání zbraní, samozřejmě s odpovídajícím tvrdým režimem, víc realisticky to vést. 

Něco by se dělat mělo, protože já na tábory jezdila 10 let a i s rodiči jsme prochodili hory, každý víkend výlet, sníh, mráz, voda, vím, jak rozdělat oheň, uvařit si čaj, schovat se ve sněhu, udělat uzel, i povodně s velkou hromadou malinkých dětí jsme dali, 
prostě příprava na reálný život, ne život na síti. 

Ale představa roku dvou na vojně? No díky, nechci.

megi-the-pes
megi-the-pes 12.01.2025, 08:47:41 xxx.xxx.124.197

Že se PL chystá na válku, víme už rok, psali to v každým posledním plátku u nich i u nás a stavby a nákupy tomu nasvědčují let víc.

Před rokem svolali 250 tisíc lidí k odvodovým komisím (to dělají stále, od 2009, kdy skončila pov. vojna, ale oni si to skoro mohli dovolit, mají asi 140 tisíc opravdových vojáků + v základní službě a polovojenských věcích 50 tisíc, navíc nemají problém s tím, že by do army lidé nechtěli, do té profi, a to si vemte, jak moc katolická země to je, spousta lidí by se mohla vymluvit),
takže ten stát ví, koho může povolat, zná stavy, protože je neustále přepočítává…

Zatímco u nás se ani nepočítá. Což je na houby. Mohlo by se spočítat, ale to by nebyly pak žádné hlasy, však Slováci už loni předloni, nevím přesně, psali vládě dopisy “pro mou víru a z přesvědčení nejdu do války”. 
Možná kdyby vláda, asi až další, spočítala, že má pět a půl lidí, vrátila by vojnu nebo aspoň párměsíční kurz, ale hlavně by věděla.

Proč tady nějaký zakomplex nadává Vahine? 
Copak jsme nevstoupili do NATO, abychom nemuseli na vojnu a do války? 
Já do války nejdu. Jsem v NATO. 

megi-the-pes
megi-the-pes 12.01.2025, 08:28:51 xxx.xxx.124.197

Stelle sem psala, že ji někdo stalkuje? V listopadu, který nikdo nečet a taky tady nebyl 2 měsíce, jenom v prosinci jo, nepřihlášený, ale to se nepočítá.

No tak to konec. 

Ulice hadr.

To je vono… domněnky, polopravdy, soukromá korespondence vyvěšená na návsi, jé, on to tu někdo propálil, pak to takhle dopadá. 

Jsem říkala už dávno, udělejme tlustou čáru a ať se fikovnice vrátí, že to bylo jenom nedorozumění, 
ale asi je potřeba to pořád otevírat, 

no tak si to užijte, trpět budete, dokud neodpustíte i sobě. 
Na to jsou dobří terapeuti, zrovna si jednoho hledám,
není to ostuda, navíc oni také potřebují jíst.

Zavolejte si, jedna to tak nemyslela a druhá na tohle není zvyklá, takže to brala jinak, to je celé!

Tohle k ničemu nevede; bude hůř.

Tak se bavte o zvířátkách, nebo se dobrovolně zablokujte.

Nebudu každý den začínat takovými sra.kami, 

oni toho ti psychologové tolik neunesou.

Osobní kecy by měly dostávat tři dny, týden zákaz. Můžete začít mnou. 

megi-the-pes
megi-the-pes 11.01.2025, 21:18:14 xxx.xxx.124.197

Zrzavci: nesouhlas se mnou! Ničíš mi image! 

megi-the-pes
megi-the-pes 11.01.2025, 19:40:25 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele L.S. z 11.01.2025, 19:33:16

Viděla jste tu konverzaci celou? Asi ne. Vytrženo z kontextu, a to dost hnusně. Ale přesně tohle se dalo čekat (ne od Vás, vím, že jste hodná osoba). 

My víme, co se dělo a kde všude útržky skončily, útržky. 

Je to nějak takhle: “Proč mi teď vyčítáš tohle, dobře víš, že když jsem mohla, tak jsem ti pomohla…”
A eště je to člověk, který pomůže,  i když sám skoro nic nemá.
Typické.

Tak snad už stačí. 

Sarah01: drbte na to, tohle nikdy neskončí. Je asi sto tisíc padesát devět lidí, co stojí za Vámi! 

megi-the-pes
megi-the-pes 11.01.2025, 19:33:21 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.01.2025, 13:43:26

Prý jí zabaví telefon. Pravila jsem, aby to nedělala, ať jí nechá net na příděl. Tohle je vždy cesta do pekla, totální zákaz. Najde si jinou, horší cestu. 
Když si vzpomenu na ten věk, místo několika předmětů jsem si četla My děti ze stanice Zoo. Pí učitelka říkala, že to vůbec není pro mě, že bych to neměla číst a kdo mi to dal. Já jsem si to dala, v knihovně, každý pátek nový poklad, Továrna na smrt byla další v pořadí.
Myslím, že to bylo výchovné, nikdy jsem nechtěla ani drogy (ti lidé mi připadali úplně blbí, jak nad sebou neměli kontrolu, ani dnes nechápu, na co to komu je) ani nikoho nechat proletět komínem. Tu druhou knížku mi zabavili, byla opravdu hrozivá.
A to jsme neměli internety. To bych si to někde stáhla, že jo.  

megi-the-pes
megi-the-pes 11.01.2025, 18:21:35 xxx.xxx.124.197

tady se někdo probudil

to sou teda vojenský novinky, se nestydíte?

megi-the-pes
megi-the-pes 11.01.2025, 16:54:27 xxx.xxx.124.197

No a to je ono, tak umřelo další fórum.

megi-the-pes
megi-the-pes 11.01.2025, 16:53:11 xxx.xxx.124.197

Nedivím. Překopat režim. Nenechat na místě tak dlouho, poslat pryč dřív, furt dokola, ten gauč nebo co není jeho, já ho tam posílám a já ho posílám pryč. Povel jinde, donést domů.

megi-the-pes
megi-the-pes 11.01.2025, 14:27:45 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chytrolin z 11.01.2025, 09:26:45

To houknutí; zvýšení hlasu je; může být pro některého psa trest. 

Pokud je pes zvyklý na “řev”, pak ano, neposlechne, budete muset přitvrdit. 

Lepší je tohle psa vůbec neučit, neořvat ho a neříkat mu - hele, pejsku, nedělej to. 
Takto samotné je to na nic a na…
Ale když řeknu - ne, sedni! Šikula, odměna. - uvidíte. 
To Vám pak takhle může čivava vystavovat housky jak lovečák. Aj s lovečákem.