Aktuálně: 2 683 inzerátů263 465 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 30.12.2024, 20:52:13 xxx.xxx.124.128

A já vůbec nevím, jak se ty věty jmenují. Přívlastkové je víno, to jako pardon. 😀 A důsledky všici poznáte, již zítra. 

Jsou pravidla, která jsem sice na základce slyšela, ale píšu s citem. Jak to cítím. Občas musím hodně hluboce přemýšlet, co že je to za pád (ten 3. a 6. u “mně”), ale špatně mně mě nenapíšu. 
A jsem ten případ, co v Písance pod otázku, co otázkou nebyla, napsal “Dobře.”.

megi-the-pes
megi-the-pes 30.12.2024, 19:58:34 xxx.xxx.124.128

Raději ho zvedla a rozhodla se, že ho dá do schránky ztrát a nálezů, která byla v přízemí, a správce ji pravidelně kontroloval.

Podle mě tam čárka za “přízemí” být nemá, protože se stále bavíme o té schránce, jen je vypuštěno “kterou”. Čárka by napovídala, že správce kontroluje onu osobu, která chce cosi zvednout a dát do schránky.
Může mě někdo vyvést z omylu? Za pět si už dám sama.
(Že je tam trapně 2x “ho”, vidím. 🙂)

megi-the-pes
megi-the-pes 28.12.2024, 14:41:26 xxx.xxx.124.128

Sádlo je neprodyšné, nevim, esi to tak bylo myšleno.
Dobře drží coban, třeba by stáhnutí (malinko) pomohlo, že by se to nerozšklebovalo, takže nebolelo. 

Megi měla roztrženou nohu nad prstama, skočila do potoka… bolet to přestalo, až když paní doktorka zamotala zelený coban a pravila - no ty jsi chudáček nemocný! 
Eště jsem to musela říct já a dobrý. 

megi-the-pes
megi-the-pes 28.12.2024, 09:10:34 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 27.12.2024, 23:02:15

To je fakt. 

ančovička: dyť to píšu

Je tu jediná dominant, kropenatá
a vyrábí něco mezi bílou a růžovou, prostě ne zcela bílou, ta není stará, barva je tak furt.
Mě v těch informacích zaujalo, že skořápka je u některých plemen zbarvená (modrá to byla, myslím) i zevnitř. A to pohlaví/barva.
Děje se to ještě u nějakých zvířat, psů? že třeba tmavší matka, tmavší dcery, nebo žádný tmavší potomek? 

megi-the-pes
megi-the-pes 27.12.2024, 22:36:14 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 27.12.2024, 20:01:32

Deset dvacet. Já myslela, že by jako usnuly…

megi-the-pes
megi-the-pes 27.12.2024, 22:34:06 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 27.12.2024, 21:59:28

Se snažil to napsat velmi správně. Ale Vy se moc nesnažíte. Nečtete si to po sobě, což znamená, že na to kašlete, nebo ČJ neumíte, takže nemá smysl to po sobě pročítat. 
Nebude nejostřejší tužka v penále - používáte to nesprávně. 

Když vidím takové ultra spisovné slovo (také např. “já jsi koupím”), nemyslím si, že je pisatel tupý, hloupý, spíše se snaží, aby se mu ostatní neposmívali, případně je to narážka na nějaký komentář, seriál,…

megi-the-pes
megi-the-pes 27.12.2024, 19:30:01 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.12.2024, 17:34:34

Jsme v tom nežili, přišli jsme tam, náplava, a ještě s takovým psem, to jsme si dovolili. 
Co to bylo, nevím, pěna, motání, docela rychlost, esi 2 hodiny? Ale kdo ví, mohl to pes sežrat dřív. 
Oni ti lidé se asi jenom báli toho psa, to jich eště nebylo všude tolik, těch psů. V té vsi skoro psi nejsou, v té době nebyli. Asi fakt strach. Ale nemuseli, no, 2m plechový plot, na lidi hrozně hodný a s košíkem (blbá historie se zvířaty). 
Já odešla do přátelštějších Čech (že 🙂) a otec jako majitel onoho psa se na celé psy vybodl, že už jako ne. 

Jako je to docela divný, kolik se kde objevuje třeba připínáčků ve špekáčku atp. 
Tady v okresním hnusném městě to jelo asi rok dva v kuse. A proč ale? Neslyšela jsem, že by tam nějaký pes někoho hrozně pokousal nebo tak něco.
To lidem stačí, že pes počůrá záhonek? 
Asi jo.

megi-the-pes
megi-the-pes 27.12.2024, 13:55:30 xxx.xxx.124.128

No a proto byl ten barák tak levný.

Nám jednoho psa otrávili, byl bojový, na vsi, velký problém, tam už jsme psa nepořídili a tady mám psy v baráku, bez dozoru nejdou ani na za dveře. 
To je ale trapný, co. 

megi-the-pes
megi-the-pes 27.12.2024, 13:51:05 xxx.xxx.124.128

jo, růžové u běžně hnědých vajec se objevilo, asi brzy umře, vápník vysypaný jak krupice a tak
napadlo mě, jak se může utratit víc slepic najednou, doma? už se mi nechce je nechat stářím hynout, beztak trpí, hybridi, chudáci, už je asi pořizovat nebudu

megi-the-pes
megi-the-pes 27.12.2024, 12:24:02 xxx.xxx.124.128

Barva závisí i na stravě; skladbě stravy; vyhovující té slepici. Ale musí se teda s tím i říct, že stravou (stresem, nemocí atp.) se nemění základní barva, nýbrž odstín; vršek hlavně, to je jasné. Taky jsem si přečetla, že skořápka má dvě strany, hehe, no, vnější může mít jinou barvu než vnitřní, to mě teda dosud nenapadlo, zajímavé.
Podle teorie, že ušní l., tak to by nějaká slépka měla kropenaté ušní l., má?
Bílá prý vyrábí tato eště na obr.

Hezky to mají tady, odkud toto
“Nedávný výzkum vrhl světlo na genetický základ barvy ušního lalůčku a odhalil, že znak bílý/červený ušní lalůček je polygenní a v určitých populacích kuřat je vázaný na pohlaví. Mezi barvou ušního lalůčku a barvou skořápky však neexistuje žádná přímá genetická souvislost. Tyto vlastnosti zahrnují různé sady genů umístěných na samostatných chromozomech. Obecný názor, že slepice s červenými ušními laloky snášejí hnědá vejce a slepice s bílými ušními laloky snášejí bílá vejce, je založen spíše na historických charakteristikách plemene než na přímé genetické korelaci. Tento vztah mezi barvou ušního boltce a vaječných skořápek platí především pro užitková plemena a byl založen před více než sto lety. Stručně řečeno, ačkoli barva ušních boltců může v mnoha případech poskytnout vodítko o barvě vajec, není to absolutní pravidlo a existují výjimky, zejména mezi okrasnými plemeny kuřat.”

Obrázek
megi-the-pes
megi-the-pes 18.12.2024, 12:16:42 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 18.12.2024, 11:05:00

S odemykáním zařízení, kde je jakýkoli účet výrobce jakékoli značky, no, hehe, tak jsem se zasmála…

Navíc existuje klonování telefonu, karet, to je hned, 
nemáme šanci, nikdo. 

Nejlepší je nemít žádné peníze. 😀
Tak to dělám já. 😀 + nemám banku v tel. a na pc ověření přes telefon, účet gůgl taky přes sms. Jenže to nikoho nebaví, že jo, to není moderní a pohodlné. 

Vždy jsem říkala - co by mi asi tak ukradli, dyž nic nemám. 

Utraťte všecko za zvířátka jako já a máte po starostech. 

Se tak zdražily granule aj maso, tyjo úplně fuj. 

Kdyžtak povolím řetěz. Řetězec. Potravní. Slépky…