Aktuálně: 2 663 inzerátů263 479 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 06.03.2025, 11:17:19 xxx.xxx.198.226

Ano, ono “prší pořád stejně", ale že už se to nezasakuje a čerpá se čím dál víc a vodosběrné vrstvy se ničí, spodní voda se kontaminuje nejen špatnými inženýrskými řešeními a tak dále… o tom se málo ví.

Buggyra
Buggyra 06.03.2025, 09:11:34 xxx.xxx.198.226

Ale já ta opatření a ty nároky na nové stavby a zemědělce a lesníky ve svém okolí prostě vidím. Ony se fakt dějí. Za účelem lepší retence vody v krajině nebo aspoň umírnění negativních dopadů. Asi by se mohly dít lépe a více, ale jak říkáte, nejsme na tom z Evropy ještě nejhůř. Zlepšovat se dá vždycky 🙂

Buggyra
Buggyra 06.03.2025, 08:19:01 xxx.xxx.198.226

Každý příspěvek ve skupině, kde vím, že jsou lidi, co neodpouštějí, si třikrát rozmyslím, (a když ne, tak si to vyžeru) a kolikrát ho i smažu, aniž bych napsala, co chci. Naštěstí umím formulovat a mám tu trpělivost, vyšperkovat svou myšlenku tak, že většinou nikoho nepřiměju k odsuzující odpovědi, i když třeba napíšu něco, co se přímo nehodí většině osazenstva do mlýna. Vyloženě napřímo proti světonázoru většiny nejdu, protože prostě číst si nějaké osobní invektivy nemám zapotřebí, já se konfliktům vyhýbám a raději držím pec. Možná je to v určitém ohledu na škodu, ale já tu internetovou diskusi beru prostě jako relax aktivitu a nechci si ji kazit nějakým handrkováním. Od toho, šířit svoje nepopulární myšlenky, jsem už dávno ustoupila, protože jsem narážela akorát na nedostatek snahy podívat se na věc z jiného úhlu pohledu. Kdo chce znát můj názor, ten se může zeptat, no a pokud zrovna nesouhlasím s většinou, tak holt zpravidla mlčím a šoupnu nohama. Doma si to dělám po svém a i si nechám poradit, když jde o něco, v čem si nejsem jistá. Asi jsem pokrytec, nebo jak se tomu říká. Ale já holt v životě jsem závislá na okolí a musím vycházet s ostatními, tak dělám co můžu pro to, abych vycházela… Bohužel si nemůžu dovolit se odříznout, i když by to bylo krásné 🙂

Buggyra
Buggyra 06.03.2025, 07:55:46 xxx.xxx.198.226

zručná a hloubavá
Ano, ano, jako Denis - postrach okolí 🤣

protože jí nedrží protéza, nemůže s ní normálně jíst, ani to, co mívala ráda
Má se cpát žloutkovýma věnečkama, dortama (mrkvový mechový - mňam), karamelovým pudinkem a zmrzlinou. No dobře a může čočkovou polívku a hrachovou kaši s haši 😀 A bude pěkná koule 😀 Na to zuby nepotřebuje, chichi 😀 Já bych to bez zubů asi dala, smažák bych nějak pohňahňala dásněmi, horší by to bylo s hranolkama, musela bych si poroučet ke smažáku br. kaši - brrrr 😀

Chlap konečně sehnal na moje urgence zubaře. Chválabohu. Sice v Liberci, ale co mu tam zubařka našla, a to je mladej kluk, achich, toho čeká se zubama ještě legrace. Je to soukromá klinika, ne na pojišťovnu, takže se pěkně prohne, budou nuly lítat ☹️ Ale je to nutné, už má termín na spravování toho nejhoršího. Zubařka naštěstí nepotvrdila, že by se mu zánět zatím vrazil do čelisti, má jen v (mnoha) zubech, takže se to postupně, jak budou krejcary, bude opravovat. No a samozřejmě z něj vypadlo, že už pár let kouše jen jednou stranou, a já si říkala, co mu tam ta dornovkářka na té hlavě tak dlouho rovná… No tak už vím, čelist… Mě trefí, fakt. A to jsem ho hnala k zubaři už loni, obíhala jsem místní ordinace, jestli někde neberou, no všichni se mi vysmáli, že. V Novém Městě, to je asi stejně daleko jako Liberec, ale bylo by to na pojišťovnu, posilovali tým a dělali nábor pacientů, ale… tralala, nábor po 14 dnech utli, protože se jim přihlásilo tisíc lidí. Prý až si je utřídí a prohlídnou a uvidí, jak to bude náročné, tak možná otevřou další kolo. Nejdřív za rok 😂

Já se od Vánoc poprvé koukla na váhu. Nejdřív jsem se zhrozila, že mám přes svůj psychologický limit, ale druhý den ráno vytrávená, oškrábaná z vrstev bahna a svlečená, jsem měla o dvě kila míň, takže v psycho normě. Uf. Takže ještě dvě kila dolů a příští Vánoce se zase můžu dožrat 😛 Uvidím, jestli to z té pneumatiky na břiše nějak vydoluju…

Se SZ neporadím, já jsem tam nikdy nic nehledala, a psala jsem si asi s pěti lidmi, s většinou do pěti zpráv 😀

Canko, mouráček je krásný, vypadá dobře, myslíte, že ho živíte jen vy? 

Bobčo, nevíš, kde ti hlava stojí, a to je dobře! Není čas na starosti a splíny 🙂 Potřebovala bych takovou zábavu pro tu svoji kolodůchodkyni, včera jsem u ní zase poseděla, dovezla jsem jí pšenici pro slepice, a říkala, že někdy se v noci vzbudí a začne přemýšlet o tom, co by, kdyby, většinou co když ztratí soběstačnost a budou muset s dědou do nějakého útulku (jakože důchoďák, pečovatelák, nedejbože LDN a podobně), a tak se tím vynervuje, že se jí udělá špatně, no je to baba bláznivá, já jí říkám “nějak bylo, nějak bude” a ať se snaží myslet na něco jiného a ne na katastrofy. Moje babča se uměla vytočit tak, že od tlaku (vysokého, nízkého..) normálně oslepla, od nervů (dočasně, naštěstí). Stalo se jí to několikrát. Tak pak už se uměla ovládat a jak viděla, že jí to začíná lítat, začala se soustředit na něco jiného. Říkala jsem kolodůchodce, ať si klidně vprostřed noci, když ji to přepadne, zavolá na linku bezpečí nebo linku pro seniory, koukala na mě jako na magora, no ale je to pravda, holky by s ní pokecaly a přivedly by ji na jiné myšlenky. Měla by se, bába bláznivá, zaobírat tím, co kde zasadí na zahradě, a ne tím, jak půjde prdět do kytek. Ještě že dědu s jeho stařeckou demencí tohle netrápí, ten je pořád “v pohodě”, teda pokud nemá prudnou - ale to je pak on taky celkem v pohodě, jen na všechny okolo křičí a nadává 😀

Buggyra
Buggyra 06.03.2025, 07:35:26 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.03.2025, 20:58:17

Tady bezvýhradný souhlas. Zejména u těch léků je to docela tristní, když tady farmaprůmysl měl výbornou základnu. Co se potravin týče, musí se zatlačit hlavně shora, napumpovat peníze, protože zejména extenzivně produkované potraviny (ovoce) jsou velmi drahé a podmínky pro jejich úspěšnou produkci se valem zhoršují.

Buggyra
Buggyra 06.03.2025, 07:32:14 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.03.2025, 20:02:24

Není pravda, realizují se malinké i velké projekty na zádrž vody v krajině, jen já vím v Jizerkách minimálně o třech, čtyřech, pěti, a to to vůbec nesleduji. Jsou vyvinuta pravidla pro zacházení s vodou u nových staveb, a to i dopravních, máme dotační programy na podporu jak zadržování, tak na podporu řešení zpomaleného odtoku vody právě z velkých staveb, obnovu mokřadů a podobně. Další podmínky se týkají zemědělců, např. ponechání pruhů obdělávané půdy ladem mezi souvislými zcelenými plochami, což osobně nepovažuji za tak zcela šikovné řešení, ale i to jistě pomůže. Zemědělci toho ostatně budou transformovat mnohem více. Taktéž lesní hospodáři.

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 14:54:41 xxx.xxx.198.226

Myslím, že UV dál, než viditelné. Ale je fakt, že jste mě zviklala a šla jsem si to hledat. A našla jsem jen, že voda pohlcuje nejsnadněji červenou část spektra a nejdále pod hladinu proniká zelenomodré a fialová část spektra. To by s tím UV mohlo korespondovat… Nejpronikavější je zřejmě UVA, zatímco UVB uvádějí, že se dostane nějaký půlmetr pod vodu.

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 14:42:40 xxx.xxx.198.226

Tak třeba tučňáci v moři ve větší hloubce mají šanci, pokud umějí využívat UV světlo, vidět lépe, než by viděl člověk 🙂 Nic jiného mě úplně nenapadá, protože v noci asi nebude ani UV světlo, tak v noci se zrovna podle něj asi lépe než lidi nezařídí. Ale třeba se pletu.

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 11:25:31 xxx.xxx.198.226

Občas ten maz z ucha pošťourám holou silnou jehlou. Uchošťourem bych si tam asi všechno pěkně zabetonovala, mám co dělat uchošťour do toho zvukovodu vůbec prostrčit, tím ven nic nedostanu…

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 10:46:55 xxx.xxx.198.226

Ze selhání jater dostala Kocoura antibiotika. Měl “jen” zánět. Tři dny na kapačkách a podpoře chuti k jídlu a čtvrtý den už se stravoval pomalu zase sám. Záchvat měl někdy… kolem pátého roku života? Je mu přes deset. Co se ale týče ledvin, slinivky, to měl v cajku. Nevím, jak moc je pravděpodobné, že by nějaká taková jednoduchá bakteriální infekce skočila do obou orgánů současně. No a čím mladší zvíře, tím lepší šance.

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 10:05:23 xxx.xxx.198.226

Tahle fotka už tady je, v o něco přijatelnější kvalitě.

Obrázek
Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 08:53:26 xxx.xxx.198.226

Dneska jsem spala mizerně, večer jsem šla spát sice kolem desáté, ale ve dvě jsem očima svítila jak reflektorama. Tak jsem sedla ke stolu a něco jsem dělala, psala jsem drezurní úlohu na soutěže, stejně už bych ji měla vyvěsit. No tak to budu asi večer pěkně mlátit hlavou do stolu, než půjdu spát.

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 08:48:37 xxx.xxx.198.226

Ano, svět se mění, pro někoho je to možná moc rychlé, a nevyzná se v tom, tak je z toho nervozní, ale globální zájmy se vyvíjejí a nám není souzeno zůstat opodál. Kdybychom byli Papua Nová Guinea nebo Lesotho, tak by nás tyto změny nemusely tak moc zajímat, ale že jsme Evropa, musíme jít s proudem 🙂

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 08:38:18 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.03.2025, 07:06:26

Vzkaz pro (možná) Orionku:

Já pořád spím 🙂 Jen tady občas hodím balonem do kuželek. Nenechte se tím vyvádět z míry. Na mých názorech totiž vůbec nezáleží, takže můžete i vy dál klidně spát 🙂 Vámi zvolení nebo nezvolení zástupci to vše vyřeší ke své spokojenosti.

Mám opravdu štěstí, že je to tu svobodná drbárna a nejen já si tu můžu plácat co mě jen napadne 🙂 Moc si toho vážím! 

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 08:29:41 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 28.02.2025, 14:43:45

To jsem ráda, že nic nehrozí 🙂 

Já to říkala furt, že RF ani nenapadne napadnout NATO. To by se vážně Puťa musel zbláznit 🙂

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 08:28:39 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 28.02.2025, 14:29:02

Máte pravdu, roční úhrny se příliš nezměnily, změnila se distribuce. Distribuce se posunula od častých mírných dešťů směrem ke krátkým přívalákům. Takže jo, naprší, ale odteče do Hamburku. A sucho bude dál. Sledujte portál Intersucho, tam se dozvíte, jak je to s jednotlivými hloubkami půdního profilu. Únor je krom jiného důležitý kvůli sněhu. Sníh potom odtává další dva měsíce. Ale když je málo sněhu, odtaje hned, voda se ani nestihne zvednout, a je po vodě. To je problém. Mimo jiné.

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 07:32:11 xxx.xxx.198.226

a ještě mi polámaly záhon denivek. Jenže co mám dělat, já to sama prostě vyčistit nezvládnu

Asi bych jim strhávala za zničené kytky gáži. Jen tak na upozornění. Nevím, kolik platíte, ale zdůraznit svoje požadavky předem pod pohrůžkou náhrady škody mi dává v případě ignorantství smysl. Na druhou stranu jestli holky nevěděly, že tam ty denivky jsou, tak to nemusely zase samy poznat. Já bych nepoznala… No a pak se nelze zlobit než na sebe, já to znám, přesně když tomu dítěti nevysvětlím práci, tak se nesmím divit, že ji dělá blbě…

Teď ráno jsem si vydělala, couvala jsem vozíčkem se sekačkami k plotu a nechala neopatrně zařazeno a rozbila jsem přidanou couvačku na tom vozíku. Na druhou stranu ta couvačka mě už docela rozčilovala, jak tam trčí, už jsem ji jednou ohnula, tak ji přidělali napevno, tak teď je rozbitá komplet. Nechám ji sundat a nalepit tam nějakou placatou LEDku vedle toho původního světelného terče, aby se to už nerozbíjelo, protože s tím byly pořád nějaké potíže… světlo bylo namontované pod vozíkem, takže když člověk vozík za oj přizvednul, často za to světlo vzal o zem… no a vzadu čouhalo za vozík, takže každou chvíli tím člověk někam ťuknul. Tak je doťukáno 😀

Já myslím, že to Nikča měla na víkend, tj. na dva dny s jedním přespáním, ten výlet 🙂 Já jela tenkrát s dvěma přespáními, taky jsme doletěly dopoledne, hned jsme se vydaly vlakem směr horské jezero Como, tam jsme vyšplhaly na nějakou farmu, kde jsem se chtěla svézt na koni, ale nějak zrovna nevozili nebo nebyla sezona nebo tam neměli zrovna koně pro turisty nebo co, tak jsme jen pokecaly s provozovatelem a scupitaly a daly jsme si aspoň plavbu po jezeře 🙂 A pak na hostelu za pár šupů přespat a ráno přesun do Bergama, do té ZOO, tam se mi líbilo moc. Večer jsme se posunuly do Milána a ještě mezitím jsme byly někde u nějakého kláštera na kopci, musím najít, co to bylo… no nenajdu. V Miláně jsme opět klofly nějaký hostel, potkaly jsme tam spoustu studentů, i Čechy 🙂 A ještě jsme se vydaly na noční “tah”, no já v noci táhnu tak leda do hajan, navíc nesnáším lidi a v noci je Miláno narvané lidmi, my byly navíc přímo v centru, no tam to žije dvojnásob. Kámoška dala víno, když jsem viděla cenovky, dala jsem si sodovku za stovku (se hezky rýmuje) a zase jsme odtáhly na hostel 😂 Já nejsem na tohle ten správný parťák, nechlastám a neveselím se mezi lidmi…  Poslední den ráno jsme jen courly po tom Miláně a šupky na létadlo, odpoledne jsem ještě donutila kámošku, abychom zašly na Matějskou, zrovna ten víkend otevřeli - tak jsme daly řetízkáč a vatu a já jela pomalu se setměním ještě na sever 😀 Kámoška to vše plánovala a navigovala, páč měla ten internet v telefonu, já jsem byla ve vleku. Hodná holka. 

No já bych se orientovala radostně podle papírových map, s tím nemám problém. Taky umím klidně internetové mapy, taky se najdu. Ale když mi do toho začne kecat nějaký program, který netuší, kam jdu a co chci, tak to bývá problém 😀 Když někam jedu, zpravidla si najdu vše předem na mapách a navigaci si zapnu jen tak pro jistotu, a kolikrát jedu jinou cestou, než najde, protože to mám právě našmírované z těch map.

Buggyra
Buggyra 04.03.2025, 14:08:57 xxx.xxx.198.226

Aha, to dá rozum. Místo, abych teda pořídila míň slepic, když nepotřebuji tolik vajec, tak budu mučit větší počet a živit víc krků a čmuchat smrad a patlat se u nich bahýnkem pro zahnojená vejce a… jo, to dává smysl. Že mě to nenapadlo.

Buggyra
Buggyra 04.03.2025, 13:49:17 xxx.xxx.198.226

No ten, co to má “jen na vejce” by se měl starat ještě líp. Takhle mu asi moc nenesou…