Aktuálně: 2 547 inzerátů234 382 diskuzních příspěvků18 621 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 16.04.2025, 15:09:51 xxx.xxx.198.226

Mno jo, merle, co žere i děti kolem cesty, to je skutečně kousek k pohledání 😀

Buggyra
Buggyra 16.04.2025, 15:09:01 xxx.xxx.198.226

Ono ani u těch sourozenců to není stoprocentní, macecha měla dva z jednoho vrhu a každý povahově úplně odlišný, jeden plašan, submisivní, chovací, druhý velitel a organizátor, drzý, sebevědomý a nepříliš kontaktní (ta nekontaktnost zřejmě nakonec byla díky chronickým problémům po úrazu z mládí, ale to není jisté…). A většinou hry začínaly tím, že ten sebevědomý šel nahánět toho submisivnějšího, dokud se submisivnější neohradil nebo nezasáhla vyšší moc… Ke stáru se byli schopní i dorvat.

Buggyra
Buggyra 16.04.2025, 11:15:20 xxx.xxx.198.226

Něco na mě leze, včera v práci jsem měla vyloženě zvýšeněteplotní pocit, dneska dopo taky. Včera odpo jsem si dala voraz, ona se mi taky holčička omluvila, že nepřijde na koně, takže “voraz” spočíval v tom,  že jsem zůstala o hodinu a půl déle v práci a doháněla resty (dohnala!) a pak jsem teda letěla na tu hodinu ke koním, připravit krmení, ale jinak jsem tam na nic nešáhla! Ostuda… dozasadit macešky do truhlíků a do zvýšených, do kterých předtím musím dodat zeminu, zasadit zbytek cibulí sazečky, no a dál raději nic neplánuji…

V pondělí mi taky bylo různě, po víkendu jsem strhaná, ale to se ozval servisák, že má opravenou centrálu, takže jsem naložila zahradní traktůrek, ke kterému asi vymyslel poslední záchranu, jinak půjde do šrotu, odvezla jsem ho k němu, a nazpět jsem vyzvedla centrálu, která běhá jak laňka, to jsem moc ráda. Na jogu jsem nešla, jednak jsem nestihla, za druhé fyzicky nemožno. No takže mám zase funkční čerpání vody, to je celkem fajn, dnes odpo musím načerpat vodu na máčení sena, ta voda, co v ní máčíme od víkendu, už pěkně pění a mám pocit, že ten cukr spíš do toho sena přidává, než aby ho louhovala ven… Taková melasová břečka to je (by člověk nevěřil, co je v trávě cukru, no ne).

No takže jsem včera přilítla od koní domů něco kolem šesté, tj. ještě za světla, což je vskutku velikonoční zázrak, a jala jsem se ulehnouti. Udělala jsem si špagety, které by byly výborné, kdybych si do nich nepřipálila špíček, takže holt trochu s příchutí, ale dalo se, dnes na oběd byly o dost lepší. A pak jsem se jen vyvalovala u mizerných filmů a různě pospávala. Někdy kolem půlnoci jsem se přesunula na správnou část postele na tu novou matraci a dojela jsem to do rána 🙂 A ráno mi bylo celkem fajn 🙂 Teď už zase ten teplotní pocit v hlavě, ble. Zítra dovolená, ale úplně klid mít nebudu, ráno se sice můžu válet, ale pak jedu za mladým do city, on tam bude nechávat auto na opravu, tak ho budu vyzvedávat a pak snad dostanu oběd a pak jedem dom a snad válendo, i když odpoledne už holčičce domlouvám náhradní lekci u koní, no a navíc chci stihnout s chlapem nějaké ty resty u koní (macešky, zvýšené, cibule…), tak snad se zadaří. A večer zase válečka a na jih pojedu až v pátek dopo.

Musím skuknout inzeráty, zda na jihu někdo nenabízí levně 600l nádrž, to bych si pak musela vzít džípa, na toho to můžu dát na střechu. Oktávka má sice ve střeše díry na hagusy, ale já je nemám, díry jsou zaslepené, musela bych brát přívěs, a to se mi nechce, táhnout se osmdesátkou celou cestu… Mno, mám co dělat 😀 Nemluvě o tom, že doma mám prádla po zemi a v koutech na dvě pračky a nádobí na všech koutech navršené na dvě myčky… to jako nevím, kdy budu páchat.

Buggyra
Buggyra 16.04.2025, 08:17:11 xxx.xxx.198.226

Teď si čtu o Fan Vavřincové… nemohla vydávat od 1948 do šedesátých let, přišla o domov a manžel o podnik… 

Buggyra
Buggyra 15.04.2025, 13:26:01 xxx.xxx.198.226

Flexinou se myslí takové to samonavíjecí vodítko, jak máte v ruce tu umělohmotnou těžkou krávu a pes je na metru tenké kurty a pak x metrech zamotávací ultratenké šňůry na prádlo, která se časem nenavíjí, zadrhává a takové to “stop” tlačítko, které má zabránit navíjení, odchází po měsíci používání? To teda považuju za hrubě nepraktické kdykoli.

Buggyra
Buggyra 15.04.2025, 13:21:04 xxx.xxx.198.226

Dobře, raději nebudu psát, jak bych zacházela se psem nebo dítětem.

No tak jiná situace, dítě jakékoli vyběhne z vagonu na poslední chvíli ven, dveře ho chytí za kapuci, šálu, dítě upadne, neviditelné, vlak jede. 

Teď neřeším, čí je to vina, ale špatně nastavené protokoly pro řešení takových situací.

Buggyra
Buggyra 15.04.2025, 11:46:41 xxx.xxx.198.226

Takže kdyby mi tam upadlo dítě, tak čau párky… dobrý vědět.

Buggyra
Buggyra 15.04.2025, 07:11:39 xxx.xxx.198.226

Ano, nevím, jak jsou ty lhůty, ale samozřejmě čím dřív, tím líp. Je dobré poslat doporučeně. Oni vám pak pošlou vyplněné zpět.

Buggyra
Buggyra 15.04.2025, 07:05:06 xxx.xxx.198.226

Smýkadlo je taková “síťka na motýly” - je to jako podběrák na ryby, ale z hodně husté síťoviny, sbírá se tím hmyz a další živočichové z povrchu pružné vegetace.

Buggyra
Buggyra 15.04.2025, 06:31:41 xxx.xxx.198.226

Poslechla jsem si ji nedávno jako audioknihu. Docela hezké i jako vyprávěnka 🙂 Ale že by mě to nějak zaujalo… No ale lidi jsou tací, dokud budou lidi, bude to aktuální, o tom žádná.

Buggyra
Buggyra 14.04.2025, 11:31:29 xxx.xxx.198.226

Puding jsem si koupila o víkendu (bylo Berouse, tak jsem veselá! - ještě se musím připomenout kováři s fakturou za ošetření kopyt, ale to platí naštěstí spolek 🤭, vypadá to, že nám kápne maličká dotace, tak ať jsou doložené výdaje, které pak můžeme vyúčtovat…), tak mě Bobča přivedla na skvělou myšlenku, že do něj taky šoupnu rozinky a poměju se 🙂

To bylo k příspěvku Canky, spíš odpověď Cance právě… že vídala na závodech, jak koně do přívěsu nakládají různým divokým způsobem… No loni jsem byla svědkem, jak se vyhrávacímu welshovi nechtělo do vozíku, přišli si pro lonž, no já to nekomentovala, protože mám zkušenost, že nevyžádaná dobrá rada je po zlém odměněna, ale podívala jsem se blíž na (skrz) ten přívěs, a už jsem chápala, proč se tam koníkovi nechtělo, přívěs děravá podlaha, boky shnilé, koník zavřený provázky místo pořádné příčky nebo závor… jsem se divila, že jim na tom drží nápravy… A k poníkovi se taky teda chovali dost nevybíravě… 

Buggyra
Buggyra 14.04.2025, 11:20:29 xxx.xxx.198.226

Nic zvláštního, kastrovali jsme ve dvou letech i na šestnácti letech… Teď se bude kastrovat na třech letech.

Buggyra
Buggyra 14.04.2025, 10:05:27 xxx.xxx.198.226

teď věřím,že se to na závodech už neděje,že tohle by nikdo nedovolil.. 

ehm…

Buggyra
Buggyra 11.04.2025, 14:46:28 xxx.xxx.198.226

Nemluvím o šlaše, ale o otoku. To může být otok od bolavého zubu nebo třeba včera jsem si chladila předloktí, nechala jsem ruku na brance, aby se hříbě nezranilo o hranu, no tak na tu hranu natlačil ten malej syčák aspoň mou ruku, že… to je jako čistě na splasknutí otoku, tak to pak méně bolí, páč to méně tlačí. Ale jak říkám, ledviny, záda, tam prostě chlad nepatří…

Buggyra
Buggyra 11.04.2025, 14:44:18 xxx.xxx.198.226

To už je lepší si sednout na toho koně, když se pase - ale ten druhý vám furt cloumá s rukou 😂

Buggyra
Buggyra 11.04.2025, 14:14:04 xxx.xxx.198.226

Ano, oni se ti naši romanticky pasou, to jo, ale já většinou u toho tlačím kolečko, balík sena nebo pletivo na ohradě…

Buggyra
Buggyra 11.04.2025, 14:08:11 xxx.xxx.198.226

Bobčo, chudinečko, vím, jaké to je, ale tak dlouho mě to nikdy nebolelo, vydrž a nehýbej se, dobře že zahříváš, možná na ten otok by pomohl naopak chlad, no ale jsou tam ledviny, viď, tak aspoň úleva od bolesti, že se rozproudí krev.

Nezapomínej u toho ležení pít… Můžeš na to patlat nějaké Voltareny a Olfeny, já když mě to bolelo, tak patlala, ale na mě to ještě účinkuje, no. Nanesla jsem vrstvu půl centimetru na plenu a pleskla to pod šálu, kterou jsem se zamotala kolem pasu, a tak jsem šla spát.